Négy díj adományozására várják a fehérváriak javaslatát

Négy városi díj adományozására várják a székesfehérváriak javaslatait. A tisztelet és a megbecsülés kifejezésére a zenei munkásságával, a székesfehérvári Nemzeti Emlékhely megőrzésével, karitatív vagy gazdasági téren végzett tevékenységével kitűnő személyekre, illetve közösségekre lehet javaslatot tenni augusztus 17-ig.
2020.08.12. 07:26 |

Az Önkormányzat – a korábbi évek hagyományait folytatva – megbecsülését és tiszteletét fejezi ki azoknak a személyeknek és közösségeknek, akik életművükkel, munkájukkal, a közéletében való közreműködésükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, maradandót alkottak, és Székesfehérvár szellemi, anyagi gyarapodását segítették.

Négy városi díj adományozására várják a székesfehérváriak javaslatait augusztus 17-ig

A Fricsay-díjra zenetanárokat, karnagyokat, előadóművészeket, együtteseket vagy közösségeket lehet jelölni a zenei munkásság elismerésére. Az Érdy-emlékérmet a székesfehérvári Nemzeti Emlékhely megőrzésének, bemutatásának érdekében végzett kiemelkedő munkáért ítélik oda. A Pro Caritate Albae Regiae díj például a gyermekvédelem, az idősek jóléte, egészsége és a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok segítése érdekében végzett tevékenységet méltatja, míg a Székesfehérvár Gazdaságáért díjjal a város gazdasági életének fejlődésében kiemelkedő személyeket ismerik el. 

A város polgármesteréhez benyújtott írásbeli javaslatnak tartalmaznia kell a javaslattevő nevét, a díj adományozására javasolt személy, közösség nevét, elérhetőségét, valamint a tevékenységének a részletes bemutatását.  A javaslatokat személyesen a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján, illetve portáin lehet benyújtani vagy postai úton elküldeni (Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Közművelődési Iroda, 8000 Székesfehérvár, Városház tér 1.). A borítékon fel kell tüntetni kitüntetés elnevezését!

„Fricsay Richárd Zenei Díj”

A „Fricsay Richárd Zenei Díj” a Székesfehérvár zenei életében több éven keresztül kifejtett kiemelkedő zenei munkásságával maradandót alkotó székesfehérvári zenetanárnak, karnagynak, zenei előadóművésznek, együttesnek, közösségnek adományozható. Évente egy „Fricsay Richárd Zenei Díj” adományozható.

„Érdy János Emlékérem”

Az „Érdy János Emlékérem” annak a természetes személynek adományozható, aki a székesfehérvári Nemzeti Emlékhely megőrzése, bemutatása érdekében kiemelkedő munkát végzett. Évente egy „Érdy János Emlékérem” adományozható. 

„Pro Caritate Albae Regiae” díj

„Pro Caritate Albae Regiae” díj adományozható annak a természetes személynek, aki a gyermekvédelem, a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációja, az idősek emberi méltósága, anyagi, fizikai, lelki egészsége, jóléte, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok segítése, az esélyegyenlőség megteremtése érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett. Évente egy „Pro Caritate Albae Regiae” díj adományozható.

„Székesfehérvár Gazdaságáért” díj

A „Székesfehérvár Gazdaságáért” díj annak a természetes személynek adományozható, aki a szakmában elismert, köztiszteletben álló személyiség és tevékenységével hozzájárul Székesfehérvár gazdasági életének fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez. Évente egy „Székesfehérvár Gazdaságáért” díj adományozható.

Közélet

 1. Több mint ötven családnak segít idén a Gondtalan sulikezdés adománygyűjtő akció

  A „Gondtalan sulikezdés” jótékonysági akciót negyedik alkalommal hirdette meg a Next Stop Fehérvár üzletközpont az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központtal karöltve. A kezdeményezés keretében iskolatáskákat, tolltartókat, füzeteket, ceruzákat, tollakat és egyéb iskolakezdéshez szükséges eszközöket várnak augusztus 13-tól 17-ig, csütörtöktől hétfőig 10 és 18 óra között a Next Stop üzletközpontban.

  2020.08.13.
 2. Az Alba Innovárra is lehet szavazni az Edison 100 listáján augusztus 25-ig

  Az Edisonplatform Gondolkodó Körének szakmai döntése alapján az Alba Innovár is felkerült a 2020-as Edison100 listára. Idén szülők is jelölték a gyerekeket fejlesztőket, és a 440 jelölés feldolgozása és szűrése után végül szakmai zsűri választotta ki azt a százat, amelyekre augusztus 25-ig lehet szavazni.

  2020.08.13.
 3. Székesfehérváron is épül honvédelmi sportközpont

  Újabb tizenegy honvédelmi sportközpont építéséről döntött a Kormány - az első ütemben a székesfehérvári létesítmény is helyet kapott - számolt be Facebook oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

  2020.08.12.
 4. Egészséges táplálkozás időskorban - szakemberek segítenek a családoknak

  Augusztus 13-án, csütörtökön 16 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban újabb állomásához érkezik a DIÓ, azaz a Demencia Információs Órák a Katolikus Szeretetszolgálat szervezésében. A téma ezúttal: Az egészséges táplálkozás idős korban. A projekt alapüzenete: VAN SEGÍTSÉG! Közvetlen célcsoportjai mindazok, akik otthonukban ápolnak demenciával élő családtagot.

  2020.08.12.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30