Ne az én akaratom legyen meg, hanem a tiéd - lezárult az ökumenikus imahét

Vasárnap a Széchenyi úti református templomban zárult a 2023. évi ökumenikus imahét, ahol Spányi Antal a Székesfehérvári Egyházmegye megyés püspöke mondott szent beszédet. A hét folyamán minden nap közösen imádkoztak a város katolikus, evangélikus és református templomaiban, valamint baptista imaházában a keresztények.
2023.01.22. 19:53 |
Ne az én akaratom legyen meg, hanem a tiéd - lezárult az ökumenikus imahét

A több mint 100 éves hagyománnyal rendelkező imahét mottója: "Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek az igazságra” Ézs/Iz 1,17

Az imahét anyagát a az Egyesült Államokban működő Minnesotai Egyházak Tanácsa által kijelölt keresztények csoportja választotta és dolgozta ki. A hét folyamán vasárnaptól vasárnapig minden nap közösen imádkoztak a város katolikus, evangélikus és református templomaiban, valamint baptista imaházában a székesfehérvári keresztények.

Vasárnap a Széchenyi úti református templomban zárult az idei ökumenikus imahét, ahol házigazdaként Szász Zoltán református lelkipásztor köszöntötte a gyülekezetet, majd az ökumené jegyében zenés imádságokat hallhattak a hívek az Ökumenikus énekkar közreműködésével.

Az imahetet a Széchenyi Úti Református templomban Spányi Antal megyéspüspök szentbeszéde zárta.

Szentbeszédében a püspök arról is szólt, hogy Jézus tanítványai bár különbözőek voltak, többfelé húztak, de Krisztus mégis együtt tartotta őket szeretetével, tanításával és megtartották kétezer év óta az egyházat bátorságukkal, kitartásukkal. A megyéspüspök arra kérte a híveket, hogy imádkozzanak úgy, ahogy az Úr tanította: „ne az én akaratom legyen meg, hanem a tiéd.” „Akarok alkalmas eszközökké válni. Akarok egészen figyelni, és azt tenni, amit te tőlem kérsz.. Alakíts engem, formálj minket, gondolkodásunkat, cselekedeteiket.” A püspökatya szentbeszédében a hála fontosságáról is beszélt a híveknek, arról, hogy hálásak lehetünk azért, hogy megismerhetjük egymást a szeretet és a barátság kötelékei között és amikor találkozunk, van kedves szavunk egymáshoz, hogy fölismerjük egymást, és nem idegenként megyünk el egymás mellett.