Ne ajándékozzunk élő állatot húsvétra! – kéri a HEROSZ Állatotthon

Idén is elmarad a hagyományos Nyuszisimogató rendezvény a HEROSZ Fehérvári Állatotthonában, a menhelyen a következő napokban is előzetes bejelentkezést követően fogadják a látogatókat. Érdemes viszont figyelni az állatotthon közösségi oldalát, ahol kvízjátékokkal és a húsvétihoz kapcsolódó videókkal készülnek a szervezők. A HEROSZ arra hívja fel a figyelmet, hogy ne vásároljunk élő állatot ajándékba, mert a nyulaknak speciális tartási igényeik vannak, és sokszor előfordul, hogy a vásárlót a haszon reményében becsapják.
2021.04.03. 17:43 |

A HEROSZ Fehérvári Állatotthona ezúton szeretné mindenki figyelmét felhívni arra, hogy az élő állat nem ajándéktárgy, így ne vásároljunk nyulat meglepetésként.

A szakemberek több éves tapasztalata szerint a kisgyermekek hamar elveszíthetik az érdeklődésüket az állat iránt, így az ellátása teher lesz a családnak.  A nyulak nem valók panellakásba, a méretük és a mozgásigényük miatt nem érzik ott jól magukat. Speciális tartási körülményekre, étrendre, egészségügyi gondozásra van szükségük, ami költséges.

Előfordulhat az is, hogy a vásárlókat becsapják. A tapasztalatok szerint az állatokat sokszor törpenyúlként árusítják, és csak később, a növekedéssel derül ki, hogy mégsem az. Gondot okoz az is, hogy a kis kölyökegyedeket a haszon reményében túl korán választják el az anyjuktól, így nagyon hamar elpusztulhatnak. Sokan az ünnepek után szabadon engedik a megunt nyulakat a természetben, ez azonban szigorúan tilos és az állatra életveszélyes! Ezért a HEROSZ arra kéri a családokat, hogy döntsenek felelősen, jó szívvel, és ajándékozzák meg más módon a kisgyermekeket!

A Fehérvári Állatotthon továbbra is zárva tart a járvány miatt, így az ünnepek alatt is időpontfoglalással fogadja a látogatókat.

Regisztrálni lehet a Facebook-on, vagy a +36 30/98 58 309-es telefonszámon.  Érdemes a közösségi oldalt figyelni, ahol több kvízjátékkal, a gyerekeknek rajzos feladatokkal készülnek. Azokat pedig, akik otthon nyulat tartanak, arra kérik, hogy egy rövid videón mutassák be, milyen feltételei vannak a biztonságos, megfelelő állattartásnak.

Fehérvári színes

 1. Tavaszköszöntő túra a Velencei-hegységben - szerdán még lehet regisztrálni

  A járvány miatt idén nem csoportosan, hanem egyéni szervezésben teljesíthetjük a Tavaszköszöntő túrát a Velencei-hegységben április 18-ig, vasárnapig. A regisztrálási határidő ma lejár, a jelentkezéseket egy online felületen fogadja a szervező Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület.

  2021.04.14.
 2. Fejlesztőjátékok, színes képek - kreatívan töltötték a rendkívüli szünetet a Tulipános oviban

  Színes virágcserép-figurák, kreatív ugróiskolák és gyakorlatilag egy komplett kismotoros „KRESZ-pálya” is várja az ovisokat a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda Tulipános Tagóvodájában. Az óvónők kreatívan töltötték a kényszerpihenőt, hogy megújult udvarral fogadják a gyerekeket hétfőtől.

  2021.04.14.
 3. Gasztronómiai kalandozásokra hív a Cselekvő Fehérvár

  Új aktivitással jelentkezik a Cselekvő Fehérvár Közösségfejlesztő Program. Ezúttal kulináris kalandozásokra hívja az érdeklődőket Pixa, aki a legnépszerűbb fehérvári éttermek séfjeivel mutatja majd meg lépésről-lépésre, hogyan készülnek a legfinomabb fogások. A program április 16-án, pénteken indul a szervezet Facebook-oldalán.

  2021.04.14.
 4. Új lakóját keresi „Fehérvár bölcsője” - április végéig jelentkezhetnek a családok

  A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány székesfehérvári képviseleteként a SZÉNA Egyesület A Családokért ismét meghirdeti pályázatát, melynek keretében ingyenesen adják használatba „Fehérvár bölcsőjét” egy kisgyermeket váró család számára.

  2021.04.14.
 1. Fecske otthon lett a Mura utca is - videón a fecskefészkek telepítése

  Újabb mű fecskefészket helyeztek el a Városgondnokság és a „VÖLGY-HÍD” Természetvédelmi Alapítvány szakemberei a városban, ezúttal a Mura utcai társasházaknál. A speciálisan kialakított fészkek kifejezetten a városi környezetet kedvelő molnárfecskék számára készültek. A telepítésről videó is készült.

  2021.04.13.
 2. Helyszínelés után az idős férfi defektes kerekét is kicserélték a fehérvári rendőrök

  Székesfehérváron, a Palotai útra egy anyagi káros közúti közlekedési balesethez kértek rendőri segítséget. Az intézkedés során a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei észlelték, hogy a balesetben résztvevő egyik jármű kereke defektet kapott, és hogy az autót vezető idős férfi önerőből kicserélni azt nem tudná. 

  2021.04.12.
 3. Mi fakad a tollamból? Legyél idegenvezető! - iskolásoknak hirdetett pályázatot a VOKE

  A VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár „Mi fakad a tollamból?” című vers- és történetíró pályázatának 2021-es témája nyomán a kis írók idegenvezetők bőrébe bújhatnak, és kedvenc tájaikra kalauzolhatják olvasóikat. Az általános és középiskolásoknak május 31-ig lesz lehetőségük, hogy leadják pályázatukat.

  2021.04.12.
 4. A Vadex is csatlakozott a Tavaszi Nagytakarítás kampányhoz

  A Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. is csatlakozott a Tavaszi Nagytakarítás kampányhoz, amelynek célja, hogy minél többen ragadjanak kesztyűt, illetve szemeteszsákot, és túrájuk során annyi szemetet juttassanak vissza a civilizációba, amennyit csak tudnak. A közösségi oldalon eddig megjelent képes beszámolók szerint már sokan tettek azért, hogy megtisztítsák az erdőket.

  2021.04.12.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár