Nagyszerűen szerepeltek Horvátországban a fehérvári karatékák

Szombaton tizennégy ország kétszázötven versenyzőjének részvételével rendezték meg a Zágráb melletti Sveta Nedelján a 15. Domenica Kupa elnevezésű kyokushin karate versenyt küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban.

2018.03.13. 16:43 |

A Fehérvár Karate Akadémia sensei Mátó Katalin által vezetett kata csapata teljes létszámban rajthoz állt a versenyen, mely remek lehetőséget biztosított számukra, hogy a hazaitól eltérő felfogású és képzettségű bírói gárda előtt is megmérethessék magukat. Dolgukat nehezítette, hogy az itthon szokatlan magas létszámú mezőnyben egyeneses kieséses rendszerben kellett bizonyítani tudásukat úgy, hogy a bronzéremért is meg kellett küzdeni.

A serdülő mezőnyben 32-es tábláról induló Mayer Eszter is ennek a bronzmérkőzésnek esett áldozatul. Hiába mutatott be kitűnő gyakorlatot, a bírók a szintén hibátlan ellenfelét ítélték jobbnak, így Eszternek a 4. helyezésért járó oklevéllel kellett megelégednie. A szintén a serdűlő lányok között induló Fekete Panna és Mayer Dorka egy-egy győzelem után sajnos kiesett, így helyezetlenül zártak. Helyezetlenül zárt az ifi lányok között Zsápka Réka is.

Reichert Jázmin és Vereb Zsolt viszont megállíthatatlannak bizonyult a gyermeklány, illetve fiú kategóriában. Így 4-4 parádés gyakorlat bemutatása után a gyermek korosztály győzteseinek járó mindkét trófea a fehérvári csapat birtokába került.

Küzdelemben ezúttal sensei Bőke Béla két tanítványa, Kovács Máté és Kántor Viktória állt rajthoz. Mindketten a tőlük megszokott magabiztossággal vették az akadályokat. Küzdelmeikben több pontot érő test- és fejtalálatot osztottak ki. Meggyőző teljesítményükre jellemző, hogy Máté menetelését látva, ellenfele a döntőben visszalépett és nem vállalta a reménytelen küzdelmet, Viki pedig mintha sietne valahová, minden ellenfelét idő előtt az öltözőbe küldte.

A nap különlegessége még, hogy ezúttal a fiatalok nem a megszokott edzőik segítségével vették fel a harcot az ellenfelekkel, mivel a senseiek megkezdték a felkészülést a jereváni EB-re, ahol bíróként fognak szerepelni. Edzőként ezúttal Kántor Sándor debütált, aki az eredmények tükrében remekül megoldotta feladatát.

A jövő hét sem múlik el eseménytelenül. A Fehérvár Karate Akadémia történetében első alkalommal szerepel versenyzőjük a felnőtt Magyar Bajnokságon, Dezső Kata személyében.

Sport

 1. A télies tavaszban is jól futottak az ARAK atlétái a mezei OB-n

  A téli versenyszezon a fedett pályán lezárult. A mezei OB a tavasz bajnoksága - általában. Idén az időjárás felülírta a konvenciókat. Eső, sár, szél, hideg, hó,  minden volt, ami a futás ellen szól. Többen mégis a futóversenyt választották a hosszú hétvége programjának. A fehérvári akadémia növendékei is, és ezútal sem tértek haza érmek nélkül.

  2018.03.19.
 2. Karate: Dezső Kata első felnőtt magyar bajnoki címe

  A Fehérvár Karate Akadémia versenyzője, Dezső Kata megszerezte élete, és klubja első felnőtt magyar bajnoki címét. Dezső Kata számos korosztályos bajnoki érem után a felnőttek között is letette tehát névjegyét.

  2018.03.19.
 3. Orka Kupa - hétszáz versenyző 13 országból Székesfehérváron

  A három nap alatt 691 versenyző ugrott vízbe az Orka Kupán Székesfehérváron. Tizánhárom ország 44 egyesület részvételével zajlott versenyen a bírók több mint 400 kötelező gyakorlatot, és 160 kűrt pontoztak. Összességében elmondhatjuk, hogy mind szereplésben, mind versenyrendezésben sikeres versenyt zártunk - mondta Molnár Andrea az Orka Sportegyesület szakmai vezetője.

  2018.03.18.
 4. Európai szuperdöntőben az Alba Fehérvár utánpótlás csapatai

  A European Youth Basketball League rájátszását az U-16-os és U-20-as korosztályban is Székesfehérváron rendezték. A házigazda Alba Fehérvár csapatai igencsak kitettek magukért, hiszen a fiatalabbak minden meccsüket megnyerve elsők lettek, a juniorok pedig a végén egy igazi ki-ki mérkőzésen győztek, és második helyen végezve szintén bejutottak az európai szuperdöntőbe.

  2018.03.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak