Nagyszerűen szerepeltek Horvátországban a fehérvári karatékák

Szombaton tizennégy ország kétszázötven versenyzőjének részvételével rendezték meg a Zágráb melletti Sveta Nedelján a 15. Domenica Kupa elnevezésű kyokushin karate versenyt küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban.

2018.03.13. 16:43 |

A Fehérvár Karate Akadémia sensei Mátó Katalin által vezetett kata csapata teljes létszámban rajthoz állt a versenyen, mely remek lehetőséget biztosított számukra, hogy a hazaitól eltérő felfogású és képzettségű bírói gárda előtt is megmérethessék magukat. Dolgukat nehezítette, hogy az itthon szokatlan magas létszámú mezőnyben egyeneses kieséses rendszerben kellett bizonyítani tudásukat úgy, hogy a bronzéremért is meg kellett küzdeni.

A serdülő mezőnyben 32-es tábláról induló Mayer Eszter is ennek a bronzmérkőzésnek esett áldozatul. Hiába mutatott be kitűnő gyakorlatot, a bírók a szintén hibátlan ellenfelét ítélték jobbnak, így Eszternek a 4. helyezésért járó oklevéllel kellett megelégednie. A szintén a serdűlő lányok között induló Fekete Panna és Mayer Dorka egy-egy győzelem után sajnos kiesett, így helyezetlenül zártak. Helyezetlenül zárt az ifi lányok között Zsápka Réka is.

Reichert Jázmin és Vereb Zsolt viszont megállíthatatlannak bizonyult a gyermeklány, illetve fiú kategóriában. Így 4-4 parádés gyakorlat bemutatása után a gyermek korosztály győzteseinek járó mindkét trófea a fehérvári csapat birtokába került.

Küzdelemben ezúttal sensei Bőke Béla két tanítványa, Kovács Máté és Kántor Viktória állt rajthoz. Mindketten a tőlük megszokott magabiztossággal vették az akadályokat. Küzdelmeikben több pontot érő test- és fejtalálatot osztottak ki. Meggyőző teljesítményükre jellemző, hogy Máté menetelését látva, ellenfele a döntőben visszalépett és nem vállalta a reménytelen küzdelmet, Viki pedig mintha sietne valahová, minden ellenfelét idő előtt az öltözőbe küldte.

A nap különlegessége még, hogy ezúttal a fiatalok nem a megszokott edzőik segítségével vették fel a harcot az ellenfelekkel, mivel a senseiek megkezdték a felkészülést a jereváni EB-re, ahol bíróként fognak szerepelni. Edzőként ezúttal Kántor Sándor debütált, aki az eredmények tükrében remekül megoldotta feladatát.

A jövő hét sem múlik el eseménytelenül. A Fehérvár Karate Akadémia történetében első alkalommal szerepel versenyzőjük a felnőtt Magyar Bajnokságon, Dezső Kata személyében.

Sport

 1. Teqball, streetball és röplabda a Fehérvári Sport Nagyhét nyitányán

  Megkezdődött a Fehérvári Sport Nagyhét, a hétvégi Sprint Triatlon Európa Kupa felvezető programja ma a Bregyó-közi Sportcentrumban. A sportolni vágyó székesfehérváriakat a hét további részében futó- és kerékpárversennyel, gyermekprogramokkal és sárkányhajózással, valamint kerekasztal beszélgetéssel is várják a szombati Európa Kupa előtt.

  2018.08.21.
 2. Telt ház előtt alkotna nagyot a sikerre éhes Vidi a Groupama Arénában

  Marko Nikolics, a MOL Vidi FC vezetőedzője és Juhász Roland az együttes csapatkapitánya is arra bíztatja a szurkolókat, hogy legyenek minél többen a lelátókon az AEK Athén elleni Bajnokok Ligája rájátszás első felvonásán. A szerb tréner hisz csapatában, amellyel a BL főtáblájára masírozna.

  2018.08.21.
 3. Bakos Károly bronzérmes lett a barcelonai Masters Súlyemelő Világbajnokságon

  Bakos Károly, a Fehérvár Rugby Club súlyemelő szakosztályának 1943-as születésű vezetőedzője bronzérmet szerzett a barcelonai Masters Súlyemelő Világbajnokságon, a 105 kilogrammosok mezőnyének M 75 korosztályban. Bakos Károly szakítását 42 kilogrammon kezdte, majd 46-tal folytatta, eredményesen. Az 50 kg nem sikeredett, igaz, így is a 4. helyen állt ekkor. Lökésben 56, 60 majd 62 kg-os sikeres lökéseivel, 108 kilogramm összetett eredményével 49 év után ismét világbajnoki dobogóra léphetett.

  2018.08.21.
 4. Sima Vidi-győzelem a forduló előtt hibátlan Honvéd otthonában

  Első idegenbeli bajnokiját játszotta a szezonban a  MOL Vidi, a négy forduló után még hibátlan Honvéd vendégeként. A meccset a kispesti pálya közelgő átépítése miatt az MTK stadionjában rendezték, és hamar vezethetett volna a Vidi, de megint büntetőt rontott. Utána viszont két gólt szerzett a Nikolics-csapat és emberelőnybe is került szünetig. Utána pedig gyorsan növelte előnyét, hamar eldőlt a rangadó.

  2018.08.18.

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak