Nagyszerűen szerepeltek Horvátországban a fehérvári karatékák

Szombaton tizennégy ország kétszázötven versenyzőjének részvételével rendezték meg a Zágráb melletti Sveta Nedelján a 15. Domenica Kupa elnevezésű kyokushin karate versenyt küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban.

2018.03.13. 16:43 |

A Fehérvár Karate Akadémia sensei Mátó Katalin által vezetett kata csapata teljes létszámban rajthoz állt a versenyen, mely remek lehetőséget biztosított számukra, hogy a hazaitól eltérő felfogású és képzettségű bírói gárda előtt is megmérethessék magukat. Dolgukat nehezítette, hogy az itthon szokatlan magas létszámú mezőnyben egyeneses kieséses rendszerben kellett bizonyítani tudásukat úgy, hogy a bronzéremért is meg kellett küzdeni.

A serdülő mezőnyben 32-es tábláról induló Mayer Eszter is ennek a bronzmérkőzésnek esett áldozatul. Hiába mutatott be kitűnő gyakorlatot, a bírók a szintén hibátlan ellenfelét ítélték jobbnak, így Eszternek a 4. helyezésért járó oklevéllel kellett megelégednie. A szintén a serdűlő lányok között induló Fekete Panna és Mayer Dorka egy-egy győzelem után sajnos kiesett, így helyezetlenül zártak. Helyezetlenül zárt az ifi lányok között Zsápka Réka is.

Reichert Jázmin és Vereb Zsolt viszont megállíthatatlannak bizonyult a gyermeklány, illetve fiú kategóriában. Így 4-4 parádés gyakorlat bemutatása után a gyermek korosztály győzteseinek járó mindkét trófea a fehérvári csapat birtokába került.

Küzdelemben ezúttal sensei Bőke Béla két tanítványa, Kovács Máté és Kántor Viktória állt rajthoz. Mindketten a tőlük megszokott magabiztossággal vették az akadályokat. Küzdelmeikben több pontot érő test- és fejtalálatot osztottak ki. Meggyőző teljesítményükre jellemző, hogy Máté menetelését látva, ellenfele a döntőben visszalépett és nem vállalta a reménytelen küzdelmet, Viki pedig mintha sietne valahová, minden ellenfelét idő előtt az öltözőbe küldte.

A nap különlegessége még, hogy ezúttal a fiatalok nem a megszokott edzőik segítségével vették fel a harcot az ellenfelekkel, mivel a senseiek megkezdték a felkészülést a jereváni EB-re, ahol bíróként fognak szerepelni. Edzőként ezúttal Kántor Sándor debütált, aki az eredmények tükrében remekül megoldotta feladatát.

A jövő hét sem múlik el eseménytelenül. A Fehérvár Karate Akadémia történetében első alkalommal szerepel versenyzőjük a felnőtt Magyar Bajnokságon, Dezső Kata személyében.

Sport

 1. Megfelelni a kihívásnak – idén is sokan fognak mozogni Fehérváron

  Challenge Day, vagyis A Kihívás Napja – kanadai eredetű, itthon a Magyar Szabadiősport Szövetség által felügyelt egynapos tömeges sportolás, mozgás. Az esemény, amelyen minden város bizonyíthatja, mennyire sportosan élnek lakói. Székesfehérvár hagyományosan aktív a versenyben, így lesz ez jövő szerdán is.

  2018.05.24.
 2. Kikapott az Alba Fehérvár KC az utolsó bajnokin, de így is nyolcadik helyen zárta a szezont

  Ugyan a Dunaújváros három góllal felülmúlta a fehérváriakat, de az MTK Debrecen felett aratott győzelmének köszönhetően az Alba a nyolcadik helyen zárta a női kézilabda NBI 2017/18-as szezonját .A fehérváriak helytálltak a szomszédvárban, de a bravúr ezúttal elmaradt. Dunaújváros – Alba Fehérvár KC 30-27 (16-13)

  2018.05.23.
 3. Zack Phillips a Fehérvár AV19 legújabb igazolása

  A 25 éves támadót, Zack Phillips-t 2011-ben első körben draftolta a Minnesota Wild, legutóbbi szezonjában pedig a brit bajnokságban szerepelt, a következőben pedig majd Székesfehérváron riogatja az ellenfelek kapusait.

  2018.05.23.
 4. Több száz fiatalt mozgatott meg a Székesfehérvári Diáktanács Sportnapja

  Az idén hétéves fennállását ünneplő Székesfehérvári Diáktanács harmadszor hívta sportnapra a város fiataljait azzal a céllal, hogy minél inkább összekovácsolja a város ifjúságát és népszerűsítse az egészséges, sportos életmódot. Szerdán a Bregyó-közi Sportcentrumban több sportágban, így kispályás fociban, streetballban, strandröplabdában és pingpongban is próbára tehette ügyességét a fehérvári diákság.

  2018.05.23.

Hetedhét Játékfesztivál

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak