Nagyszerűen szerepeltek Horvátországban a fehérvári karatékák

Szombaton tizennégy ország kétszázötven versenyzőjének részvételével rendezték meg a Zágráb melletti Sveta Nedelján a 15. Domenica Kupa elnevezésű kyokushin karate versenyt küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban.

2018.03.13. 16:43 |

A Fehérvár Karate Akadémia sensei Mátó Katalin által vezetett kata csapata teljes létszámban rajthoz állt a versenyen, mely remek lehetőséget biztosított számukra, hogy a hazaitól eltérő felfogású és képzettségű bírói gárda előtt is megmérethessék magukat. Dolgukat nehezítette, hogy az itthon szokatlan magas létszámú mezőnyben egyeneses kieséses rendszerben kellett bizonyítani tudásukat úgy, hogy a bronzéremért is meg kellett küzdeni.

A serdülő mezőnyben 32-es tábláról induló Mayer Eszter is ennek a bronzmérkőzésnek esett áldozatul. Hiába mutatott be kitűnő gyakorlatot, a bírók a szintén hibátlan ellenfelét ítélték jobbnak, így Eszternek a 4. helyezésért járó oklevéllel kellett megelégednie. A szintén a serdűlő lányok között induló Fekete Panna és Mayer Dorka egy-egy győzelem után sajnos kiesett, így helyezetlenül zártak. Helyezetlenül zárt az ifi lányok között Zsápka Réka is.

Reichert Jázmin és Vereb Zsolt viszont megállíthatatlannak bizonyult a gyermeklány, illetve fiú kategóriában. Így 4-4 parádés gyakorlat bemutatása után a gyermek korosztály győzteseinek járó mindkét trófea a fehérvári csapat birtokába került.

Küzdelemben ezúttal sensei Bőke Béla két tanítványa, Kovács Máté és Kántor Viktória állt rajthoz. Mindketten a tőlük megszokott magabiztossággal vették az akadályokat. Küzdelmeikben több pontot érő test- és fejtalálatot osztottak ki. Meggyőző teljesítményükre jellemző, hogy Máté menetelését látva, ellenfele a döntőben visszalépett és nem vállalta a reménytelen küzdelmet, Viki pedig mintha sietne valahová, minden ellenfelét idő előtt az öltözőbe küldte.

A nap különlegessége még, hogy ezúttal a fiatalok nem a megszokott edzőik segítségével vették fel a harcot az ellenfelekkel, mivel a senseiek megkezdték a felkészülést a jereváni EB-re, ahol bíróként fognak szerepelni. Edzőként ezúttal Kántor Sándor debütált, aki az eredmények tükrében remekül megoldotta feladatát.

A jövő hét sem múlik el eseménytelenül. A Fehérvár Karate Akadémia történetében első alkalommal szerepel versenyzőjük a felnőtt Magyar Bajnokságon, Dezső Kata személyében.

Sport

 1. Farsangi tollaslabda torna lesz szombaton Seregélyesen

  Január 26-án, szombaton farsangi tollaslabda verseny lesz a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és AMI tornacsarnokában.(Fő út 201. tornacsarnok) A verseny célja versenyzési, gyakorlási és kikapcsolódási lehetőség biztosítása, valamint a családi kötelékek erősítése. Nevezni a helyszínen az egyes versenyszámok előtt fél órával, illetőleg a karkone.seregelyes@gmail.com e-mail címen lehet.

  2019.01.22.
 2. Fehérvár AV19-MAC Újbuda - kedden este lesz a Jégkorong Magyar Kupa döntője

  Január 22-én, kedden este 20 órakor lesz a Jégkorong Magyar Kupa döntője, amelyben a Fehérvár AV19 és a MAC Újbuda csapnak össze az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A két gárda kupadöntőben még soha nem találkozott, a Szuperkupáért ugyanakkor már megküzdöttek a felek, azt a csatát a szlovák Extraligában szereplő MAC nyerte 3-2-re.

  2019.01.22.
 3. Egy döntetlen, egy vereség a Vidi hétfői mérlege

  A spanyolországi edzőtábor második hetének elején ketté vette keretét Marko Nikolics, a MOL Vidi vezetőedzője. Hétfő délután kínai, majd cseh ellenféllel játszott a fehérváriak két csapata, egy 1-1-es döntetlen és egy 3-1-es vereség lett a vége.

  2019.01.21.
 4. Utolsó percben egyenlített, majd hosszabbításban győzött a Fehérvár AV19

  Csaknem a maximumot hozta ki nehéz hétvégi túrájából a Fehérvár AV19 az EBEL-ben! Azután, hogy pénteken Klagenfurtban győztek Erdélyék, vasárnap Dornbirnban két pontot szereztek közvetlen riválisuktól. Többször vezetett a Volán, de a végén hajtania kellett az egyenlítésért, ez sikerült, és a győztes gólt is a mieink ütötték.

  2019.01.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak