Nagyszerűen szerepeltek Horvátországban a fehérvári karatékák

Szombaton tizennégy ország kétszázötven versenyzőjének részvételével rendezték meg a Zágráb melletti Sveta Nedelján a 15. Domenica Kupa elnevezésű kyokushin karate versenyt küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban.

2018.03.13. 16:43 |

A Fehérvár Karate Akadémia sensei Mátó Katalin által vezetett kata csapata teljes létszámban rajthoz állt a versenyen, mely remek lehetőséget biztosított számukra, hogy a hazaitól eltérő felfogású és képzettségű bírói gárda előtt is megmérethessék magukat. Dolgukat nehezítette, hogy az itthon szokatlan magas létszámú mezőnyben egyeneses kieséses rendszerben kellett bizonyítani tudásukat úgy, hogy a bronzéremért is meg kellett küzdeni.

A serdülő mezőnyben 32-es tábláról induló Mayer Eszter is ennek a bronzmérkőzésnek esett áldozatul. Hiába mutatott be kitűnő gyakorlatot, a bírók a szintén hibátlan ellenfelét ítélték jobbnak, így Eszternek a 4. helyezésért járó oklevéllel kellett megelégednie. A szintén a serdűlő lányok között induló Fekete Panna és Mayer Dorka egy-egy győzelem után sajnos kiesett, így helyezetlenül zártak. Helyezetlenül zárt az ifi lányok között Zsápka Réka is.

Reichert Jázmin és Vereb Zsolt viszont megállíthatatlannak bizonyult a gyermeklány, illetve fiú kategóriában. Így 4-4 parádés gyakorlat bemutatása után a gyermek korosztály győzteseinek járó mindkét trófea a fehérvári csapat birtokába került.

Küzdelemben ezúttal sensei Bőke Béla két tanítványa, Kovács Máté és Kántor Viktória állt rajthoz. Mindketten a tőlük megszokott magabiztossággal vették az akadályokat. Küzdelmeikben több pontot érő test- és fejtalálatot osztottak ki. Meggyőző teljesítményükre jellemző, hogy Máté menetelését látva, ellenfele a döntőben visszalépett és nem vállalta a reménytelen küzdelmet, Viki pedig mintha sietne valahová, minden ellenfelét idő előtt az öltözőbe küldte.

A nap különlegessége még, hogy ezúttal a fiatalok nem a megszokott edzőik segítségével vették fel a harcot az ellenfelekkel, mivel a senseiek megkezdték a felkészülést a jereváni EB-re, ahol bíróként fognak szerepelni. Edzőként ezúttal Kántor Sándor debütált, aki az eredmények tükrében remekül megoldotta feladatát.

A jövő hét sem múlik el eseménytelenül. A Fehérvár Karate Akadémia történetében első alkalommal szerepel versenyzőjük a felnőtt Magyar Bajnokságon, Dezső Kata személyében.

Sport

 1. "Nagyvadakra" megy a Volán a hétvégén: a Bolzano és a Salzburg érkezik

  Nem akármilyen kettős élményben lehet része annak, aki a hétvégén az EBEL fehérvári mérkőzéseit választja programként. A címvédő Bolzano ellen szombaton, a hagyományosan egyik legnagyobb ellenfélnek tekintett Salzburg ellen pedig kevesebb mint huszonnégy órával később lép hazai jégre a Fehérvár AV19.

  2018.10.19.
 2. Fehérvári atléták is a legjobbak között az ifjúsági olimpián

  Magyarország 24 éremmel, 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal zárja a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát, ez minden idők legjobb szereplése. A 79 fős magyar küldöttség a negyedik helyen végzett az éremtáblázaton Oroszország, Kína és Japán mögött. Két fehérvári hölgy, az ARAK atlétái, Endrész Klaudia és Takács Boglárka is remekül szerepelt Argentínában.

  2018.10.19.
 3. 50 éves történelem - a Haladás otthonába látogat a Vidi szombaton

  Az OTP Bank Liga 11. fordulójában, október 20-án, szombaton 17 órától a Szombathelyi Haladás vendége lesz a MOL Vidi FC. A Vas megyeiek 10 meccsen 5 pontot gyűjtve egyelőre a tabella utolsó pozícióját foglalják el. Az 1968-as szezon 10. fordulójában, Szombathelyen találkozott első alkalommal a két csapat a legmagasabb osztályban, így idén ötven esztendeje íródik a párharc története. Összesítésben nagy a fehérvári fölény a zöld-fehérekkel szemben, ám Szombathelyen a hazaiak állnak jobban.

  2018.10.19.
 4. A Vasvári csapata nyerte meg a Hortobágyi Ferenc emlékére kiírt városi focitornát

  Csütörtökön, a Sóstói Stadion fedett műfüves csarnokában volt a Hortobágyi Ferenc, testnevelő tanár emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság négyes döntője, amelyet a Vasvári Pál Gimnázium csapata nyert meg. A tornát hagyományosan Székesfehérvár Önkormányzatának Civil Ifjúsági és Sportirodája és a Középiskolai Szakmai Fórum rendezte meg.

  2018.10.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak