A megnyitó-ünnepséggel elkezdődött az idei „Zentais 7” rendezvénysorozata

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a „Zentais 7” a ráchegyi Zentai Úti Általános Iskolában hétfőn. A megnyitón kicsik és nagyok énekeltek, az intézmény földszinti aulájában alsós, az emeleti folyosón pedig felsős diákok alkotásaiból nyílt kiállítás, a hét folyamán pedig különféle versenyeken, bemutatókon és kalandokban vehetnek részt a gyerekek. Az ünnepi programsorozat kulturális gálával zárul pénteken.
2018.04.16. 12:43 |

A zentais tradíciók, a pedagógiai programunkban leírt hitvallásunk köteleznek minket hagyományaink őrizésére, ápolására, továbbadására. Az előttünk álló rendhagyó órák, foglalkozások, remélhetőleg sok-sok emlékezetes pillanattal ajándékoznak meg minket, a teljesség igénye nélkül sorolom programjainkat; alsósoknak és felsősöknek is hirdettünk angol és német nyelvi fordítóversenyt, a gyerekek bemutathatják legkedvesebb kémiai és fizikai kísérleteiket. Szerdán délelőtt mobil planetárium érkezik a tornatermünkbe, de lesz hungarikum-vetélkedő, Gazdálkodj okosan!-verseny. Magyar nyelvi logikai és informatikai csapatversenyre is hívtuk a megye iskoláit és sportprogramokkal is készülnek a testnevelők.” - ismertette a Zentais 7 programját Kukucska Márta, az intézmény igazgatója.

„A csütörtök a Diákönkormányzat napja lesz, érzékenyítő programokkal, illetőleg iskolai Ki-mit-tud? versennyel. Pénteken, a hét zárásaként a Köfém Művelődési Házban rendezzük a Zentais Gálát, amely örömünkre olyan sok műsorszámot, bemutatható produkciót tartalmaz, hogy három felvonásban tudjuk megrendezni.” - tájékoztatott Kukucska Márta, igazgató, aki a megnyitó alkalmával aki felhívta a figyelmet a - földszinti aulában és az emeleti folyosón berendezett Zentais Tárlatra is.

Az eseményen részt vett Mészáros Attila, alpolgármester és Dr. Dienesné Fluck Györgyi, a körzet önkormányzati képviselője is. A Zentais 7 folytatásaként szombaton pályaorientációs napot tartanak az intézményben.

Kultúra

 1. Önálló grafikák a Réber-életműben - folytatódik a Játékmúzeum sorozata

  Kedden délután folytatódnak Réber-kiállításhoz szervezett programok a Játékmúzeumban. A Hetedhét Réber! ezúttal a filozofikus mélységű, a grafikai műformák határait összemosó autonóm rajzok világába vezeti be az érdeklődőket Wehner Tibor művészettörténész vezetésével. 

  2019.03.18.
 2. Az iszlám mint kihívás - Klaus von Stosch könyvét Dr. Görföl Tibor mutatja be

  Március 21-én, csütörtökön 17.30 órakor kezdődik Klaus von Stosch Az iszlám mint kihívás című könyvének bemutatója a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A kötetről Dr. Görföl Tibor, a Pécsi Hittudományi Főiskola docense, egyetemi tanár beszél a közönségnek. 

  2019.03.18.
 3. Disputa Szidiropulosz Archimédesszel, a Trianoni Szemle főszerkesztőjével

  Március 19-én, kedden újra disputa lesz az Öreghegyi Közösségi Házban. A 18 órakor kezdődő esemény vendége Szidiropulosz Archimédesz, a Trianoni Szemle főszerkesztője lesz. A disputa házigazdája Bobory Zoltán. A belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2019.03.18.
 4. Opera bemutatóra készül az Alba Regia Vegyeskar

  Székesfehérvári profi művészek és amatőr előadók különleges előadásra készülnek Székesfehérváron. Henry Purcell Dido és Aeneas című operáját március 24-én, vasárnap mutatják be a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

  2019.03.18.

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Székesfehérvár Topotéka