A megnyitó-ünnepséggel elkezdődött az idei „Zentais 7” rendezvénysorozata

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a „Zentais 7” a ráchegyi Zentai Úti Általános Iskolában hétfőn. A megnyitón kicsik és nagyok énekeltek, az intézmény földszinti aulájában alsós, az emeleti folyosón pedig felsős diákok alkotásaiból nyílt kiállítás, a hét folyamán pedig különféle versenyeken, bemutatókon és kalandokban vehetnek részt a gyerekek. Az ünnepi programsorozat kulturális gálával zárul pénteken.
2018.04.16. 12:43 |

A zentais tradíciók, a pedagógiai programunkban leírt hitvallásunk köteleznek minket hagyományaink őrizésére, ápolására, továbbadására. Az előttünk álló rendhagyó órák, foglalkozások, remélhetőleg sok-sok emlékezetes pillanattal ajándékoznak meg minket, a teljesség igénye nélkül sorolom programjainkat; alsósoknak és felsősöknek is hirdettünk angol és német nyelvi fordítóversenyt, a gyerekek bemutathatják legkedvesebb kémiai és fizikai kísérleteiket. Szerdán délelőtt mobil planetárium érkezik a tornatermünkbe, de lesz hungarikum-vetélkedő, Gazdálkodj okosan!-verseny. Magyar nyelvi logikai és informatikai csapatversenyre is hívtuk a megye iskoláit és sportprogramokkal is készülnek a testnevelők.” - ismertette a Zentais 7 programját Kukucska Márta, az intézmény igazgatója.

„A csütörtök a Diákönkormányzat napja lesz, érzékenyítő programokkal, illetőleg iskolai Ki-mit-tud? versennyel. Pénteken, a hét zárásaként a Köfém Művelődési Házban rendezzük a Zentais Gálát, amely örömünkre olyan sok műsorszámot, bemutatható produkciót tartalmaz, hogy három felvonásban tudjuk megrendezni.” - tájékoztatott Kukucska Márta, igazgató, aki a megnyitó alkalmával aki felhívta a figyelmet a - földszinti aulában és az emeleti folyosón berendezett Zentais Tárlatra is.

Az eseményen részt vett Mészáros Attila, alpolgármester és Dr. Dienesné Fluck Györgyi, a körzet önkormányzati képviselője is. A Zentais 7 folytatásaként szombaton pályaorientációs napot tartanak az intézményben.

Kultúra

 1. Swing karácsony a Fehérvár Big Banddel december 18-án

  A Fehérvár Big Band évadzáró karácsonyi koncertjén a legismertebb karácsonyi dalokat igazi swinges hangulatban hallhatja a közönség. A Swing Karácsony a Szabadművelődés Házának aulájában teljesen akusztikusan, hangosítás nélkül látható és hallható december 18-án este 19 órakor.

  2018.12.11.
 2. Királyi menyegző - tematikus délután lesz a Szent István Király Múzeumban

  Királyi menyegző címmel, december 12-én, szerdán 14-18 óráig tematikus délután lesz a Mátyás király emlékműnél és a Szent István Király Múzeum Rendház épületében, Mátyás király és Aragóniai Beatrix házasságkötése jegyében. A programra bejelentkezés nem szükséges, a belépés díjtalan, információ kérhető a krizsany.anna@szikm.hu e-mail címen

  2018.12.10.
 3. „Mind-Egy” - Novák Edith kiállításának megnyitója az Öreghegyi Közösségi Házban

  December 14-én, pénteken 18 órakor nyílik meg Novák Edith „Mind-Egy” című kiállítása az Öreghegyi Közösségi Házban. A tárlatot Soproni Kiss Sándor, festőművész nyitja meg, közreműködik Karacs Ildikó hangterapeuta. A tárlat január 18-ig látogatható.

  2018.12.10.
 4. Káprázatos táncok, káprázatos fiatalok - Tátrai Réka Fehérvár Táncosa

  A Vörösmarty Színházban volt vasárnap este a Fehérvár Táncosa tehetségkutató döntője, melyen a Destiny, a Free Spirit Angels, a Free Spirit Babes, a Free Spirit Infinity, Jenei Márton, Kindl Gábor, a Megadance, Mészáros Marcell, Tátrai Réka, valamint a Tujner Anikó – Vincze Franciska duó versenyzett a Fehérvár Táncosa címért.

  2018.12.09.

Fehérvári advent

Eseménynaptár

2018. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Székesfehérvár Topotéka