A megnyitó-ünnepséggel elkezdődött az idei „Zentais 7” rendezvénysorozata

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a „Zentais 7” a ráchegyi Zentai Úti Általános Iskolában hétfőn. A megnyitón kicsik és nagyok énekeltek, az intézmény földszinti aulájában alsós, az emeleti folyosón pedig felsős diákok alkotásaiból nyílt kiállítás, a hét folyamán pedig különféle versenyeken, bemutatókon és kalandokban vehetnek részt a gyerekek. Az ünnepi programsorozat kulturális gálával zárul pénteken.
2018.04.16. 12:43 |

A zentais tradíciók, a pedagógiai programunkban leírt hitvallásunk köteleznek minket hagyományaink őrizésére, ápolására, továbbadására. Az előttünk álló rendhagyó órák, foglalkozások, remélhetőleg sok-sok emlékezetes pillanattal ajándékoznak meg minket, a teljesség igénye nélkül sorolom programjainkat; alsósoknak és felsősöknek is hirdettünk angol és német nyelvi fordítóversenyt, a gyerekek bemutathatják legkedvesebb kémiai és fizikai kísérleteiket. Szerdán délelőtt mobil planetárium érkezik a tornatermünkbe, de lesz hungarikum-vetélkedő, Gazdálkodj okosan!-verseny. Magyar nyelvi logikai és informatikai csapatversenyre is hívtuk a megye iskoláit és sportprogramokkal is készülnek a testnevelők.” - ismertette a Zentais 7 programját Kukucska Márta, az intézmény igazgatója.

„A csütörtök a Diákönkormányzat napja lesz, érzékenyítő programokkal, illetőleg iskolai Ki-mit-tud? versennyel. Pénteken, a hét zárásaként a Köfém Művelődési Házban rendezzük a Zentais Gálát, amely örömünkre olyan sok műsorszámot, bemutatható produkciót tartalmaz, hogy három felvonásban tudjuk megrendezni.” - tájékoztatott Kukucska Márta, igazgató, aki a megnyitó alkalmával aki felhívta a figyelmet a - földszinti aulában és az emeleti folyosón berendezett Zentais Tárlatra is.

Az eseményen részt vett Mészáros Attila, alpolgármester és Dr. Dienesné Fluck Györgyi, a körzet önkormányzati képviselője is. A Zentais 7 folytatásaként szombaton pályaorientációs napot tartanak az intézményben.

Kultúra

 1. Szombaton lesz a VIII. Székesfehérvári Kamarakórus Fesztivál

  A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház és a Vox Mirabilis Kamarakórus már nyolcadik alkalommal rendezi meg a Székesfehérvári Kamarakórus Fesztivált. A szeptember 29-i eseményen öt kórus lép fel, a két fehérvári kórus mellett Szolnokról, Budapestről, és lengyelországi testvérvárosunkból, Opoléból is érkezik együttesek a találkozóra. 14:30 órakor kórusműhely lesz, 17 órakor kezdődik a fesztivál hangversenye.

  2018.09.25.
 2. IWalk helytörténeti séta a fehérvári zsidóság nyomában

  Szerdán délután IWalk helytörténeti séta indul A székesfehérvári zsidóság nyomában címmel. A résztvevő középiskolások az állomásokon a túlélők visszaemlékezéseiből videóinterjúkat nézhetnek meg okoseszközre letöltött USC Shoah iWalk applikáció segítségével.

  2018.09.25.
 3. Pénteken kezdődik a Quartettissimo Európai Vonósnégyes Fesztivál a Károlyi kastélyban

  A Károlyi József Alapítvány szeptember 28. és 30. között nyolcadik alkalommal szervezi meg a Quartettissimo Európai Vonósnégyes Fesztivált. Idén ismét részt vesz a Fesztiválon a Magyar Hangszerész Szövetség a vonósnégyes hangszereit bemutató kiállítással, különböző zeneiskolák pedig koncerteken mutatják be diákjaikat.

  2018.09.24.
 4. Kedden folytatódik a Játék Szalon a Hetedhét Játékmúzeumban

  Folytatódik a Játék Szalon sorozata a Hetedhét Játékmúzeumban: holnap a 17-18. századi babákról hallgathatjuk meg dr. Nagy Veronika előadását egy csésze tea mellett. A ritka kincseknek számító fababákról azt is megtudhatjuk, hogyan járták be sokan közülük a világot mint mini manökenek.

  2018.09.24.

A legszebb pillanatok

Eseménynaptár

2018. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Székesfehérvár Topotéka