Nagyszabású fejlesztések lesznek a Depóniánál

Új kukásautók és hulladékgyűjtő-edények, tiszta utcák és majdnem háromszoros újrahasznosítható szelektív hulladékmennyiség – ez az, amire a Depónia számít a közeljövőben. A következő két évben a szolgáltató cég komoly beruházásokat tervez, köszönhetően egy uniós pályázati forrásnak. 
2019.03.21. 08:07 |

Steigerwald Tibor, a Depónia ügyvezetője elmondta, hogy a szelektíven gyűjtött hulladék huszonöt százaléka még mindig a hulladéklerakóban köt ki, így azt semmilyen módon nem tudják hasznosítani. A megoldás a szemléletformálás lehet, erre minden évben nagy figyelmet fordítanak.  Az előttünk álló közel két év meghatározó lesz a Depónia Nonprofit Kft. életében, hiszen egy évtizede várt, tizenhat és fél milliárd forintos beruházás valósulhat meg pályázati forrásoknak köszönhetően. Ennek az összegnek nagyjából a fele érkezik Székesfehérvárra, a másik felét a Dunaújvárosban működő közszolgáltató használja fel.

Steigerwald Tibor a Fehérvár magazinban elmondta, hogy a székesfehérvári beruházások négy projektszakaszra bonthatók. Az első szakasz a hulladékgyűjtő edényekre vonatkozik: minden település minden háztartása két edényt fog használni. A fehérvári családi házas övezetekben korábban kiosztott szelektív gyűjtőedények kicserélésre kerülnek arra az edényre, mely ennek a pályázati lehetőségnek köszönhetően kerül a Depóniához.

A második szakasz a gépjárműveket érinti: „Az idén harminckét gépjárművet is tudunk vásárolni, ebből huszonöt kukásautó. Ennek köszönhetően a jelenlegi gépparkunk régóta használt tagjait le tudjuk cserélni. A szállítás várhatóan áprilisban indul és június végéig le is zárul. A következő fejlesztési szakasz a létesítményekkel kapcsolatos. Közel ötmilliárdos összegből két új válogató épül Csalán. Ezek modern, nagyrészt gépi válogatók, melyek közül az egyik egy szelektív válogató. Szükségünk is van a hatékonyabban működő gépekre, mert nagyobb lesz a hulladékmennyiség is. Szelektív válogató csak Fehérváron épül, és a most összegyűjtött hatezer tonna szelektív hulladék helyett húszezer tonna kerül majd feldolgozásra, illetve innen szállítjuk majd hasznosításra. A negyedik fejlesztési terület a telepi gépeket érinti. Ezek a mobil eszközök a hulladékkezelést segítik: dózerek, rakodógépek, targoncák, melyek szintén nagyon fontosak ahhoz, hogy a működésünk komplett és komplex legyen." 

Jelenleg a működésért felelős háttérmunkát végző kollégák a székesfehérvári telephelyen dolgoznak, de egy új építési beruházás is indul Csalán, így 2020 végén a teljes cég ott folytathatja a munkát, méltó körülmények között. Az ügyfélszolgálat viszont Székesfehérvár egy frekventált helyén továbbra is elérhető lesz az ügyfelek számára.

Gazdaság

 1. Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

  Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

  2019.04.18.
 2. 70 éve a város szolgálatában - díszvacsorával ünnepelték a SZÉPHŐ-t

  A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szerveztek díszvacsorát csütörtökön a Hotel Magyar Királyban, ahol egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével.

  2019.04.11.
 3. Átadták a Videoton EAS új, 8.25 milliárdért épített gyártócsarnokát

  Csütörtökön délelőtt adták át a Videoton vállalatcsoport egyik legnagyobb leányvállalatának, az elektronikus alkatrész beültetéssel és elektromechanikai szereléssel foglalkozó Videoton EAS Kft. új gyártócsarnokát. A beruházás összesen 8,25 milliárd Ft-ba került, de a Vidoton tavaly összesen 14 milliárdnyi feljesztést hajtott végre.

  2019.04.11.
 4. 70 esztendeje a város szolgálatában - a Széphő Zrt. múltja, jelene és jövője

  A Széphő Zrt. történetéről szóló visszatekintéssel, valamint jelenéről és jövőjéről szóló előadással emlékeztek a székesfehérvári cég megalapításának 70. évfordulójára. Az érdeklődők dr. Demeter Zsófia, történész, Fehérvár díszpolgára és Szauter Ákos, vezérigazgató vetítettképes bemutatóit láthatták szerdán este a Városháza Dísztermében. 

  2019.04.10.
 1. Lehetőségek széles spektruma az V. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén

  Ötödik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és az álláskeresőket a Fejér Megyei Hírlap hétfőn, Székesfehérváron, az MKOSZ-csarnokban. A börzén magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselőit is megtalálhatták az érdeklődők. 

  2019.04.08.
 2. Világmárkák gépbemutatója - nemzetközi konferenciát szervezett az Agrolánc Kft.

  Nemzetközi szakmai konferenciának és világmárkák gyakorlati gépbemutatójának adott otthont a MOL Aréna Sóstó csütörtökön. Az eseményt az Agrolánc Kft. rendezte kiemelt partnerei számára, immár nyolcadik alkalommal.

  2019.04.04.
 3. Fehérvárra érkezett az AmCham karrierorientációs programja

  Csütörtökön Székesfehérvárra érkezett az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham Hungary) Karrierorientációs Programjának három részes roadshow-ja. A kampányban, a karrierorientáció mellett, kiemelt szerepet kapnak az MTMI - matematika, természet- és mérnöktudományok, valamint informatika - tantárgyak népszerűsítése is.

  2019.03.28.
 4. Üzleti fórum Fehérváron a város és az ország legfontosabb gazdasági szereplőivel

  Üzleti fórumot szervezett szerdán Székesfehérváron a Videoton Holding Zrt., ahol a város és az ország legfontosabb vállalatainak vezetői tartottak szakmai konferenciát. Az előadások és a kerekasztalbeszélgetések a globális lassulás kontra bérnövekedés téma köré összpontosultak.

  2019.03.27.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek