Nagyszabású fejlesztések lesznek a Depóniánál

Új kukásautók és hulladékgyűjtő-edények, tiszta utcák és majdnem háromszoros újrahasznosítható szelektív hulladékmennyiség – ez az, amire a Depónia számít a közeljövőben. A következő két évben a szolgáltató cég komoly beruházásokat tervez, köszönhetően egy uniós pályázati forrásnak. 
2019.03.21. 08:07 |

Steigerwald Tibor, a Depónia ügyvezetője elmondta, hogy a szelektíven gyűjtött hulladék huszonöt százaléka még mindig a hulladéklerakóban köt ki, így azt semmilyen módon nem tudják hasznosítani. A megoldás a szemléletformálás lehet, erre minden évben nagy figyelmet fordítanak.  Az előttünk álló közel két év meghatározó lesz a Depónia Nonprofit Kft. életében, hiszen egy évtizede várt, tizenhat és fél milliárd forintos beruházás valósulhat meg pályázati forrásoknak köszönhetően. Ennek az összegnek nagyjából a fele érkezik Székesfehérvárra, a másik felét a Dunaújvárosban működő közszolgáltató használja fel.

Steigerwald Tibor a Fehérvár magazinban elmondta, hogy a székesfehérvári beruházások négy projektszakaszra bonthatók. Az első szakasz a hulladékgyűjtő edényekre vonatkozik: minden település minden háztartása két edényt fog használni. A fehérvári családi házas övezetekben korábban kiosztott szelektív gyűjtőedények kicserélésre kerülnek arra az edényre, mely ennek a pályázati lehetőségnek köszönhetően kerül a Depóniához.

A második szakasz a gépjárműveket érinti: „Az idén harminckét gépjárművet is tudunk vásárolni, ebből huszonöt kukásautó. Ennek köszönhetően a jelenlegi gépparkunk régóta használt tagjait le tudjuk cserélni. A szállítás várhatóan áprilisban indul és június végéig le is zárul. A következő fejlesztési szakasz a létesítményekkel kapcsolatos. Közel ötmilliárdos összegből két új válogató épül Csalán. Ezek modern, nagyrészt gépi válogatók, melyek közül az egyik egy szelektív válogató. Szükségünk is van a hatékonyabban működő gépekre, mert nagyobb lesz a hulladékmennyiség is. Szelektív válogató csak Fehérváron épül, és a most összegyűjtött hatezer tonna szelektív hulladék helyett húszezer tonna kerül majd feldolgozásra, illetve innen szállítjuk majd hasznosításra. A negyedik fejlesztési terület a telepi gépeket érinti. Ezek a mobil eszközök a hulladékkezelést segítik: dózerek, rakodógépek, targoncák, melyek szintén nagyon fontosak ahhoz, hogy a működésünk komplett és komplex legyen." 

Jelenleg a működésért felelős háttérmunkát végző kollégák a székesfehérvári telephelyen dolgoznak, de egy új építési beruházás is indul Csalán, így 2020 végén a teljes cég ott folytathatja a munkát, méltó körülmények között. Az ügyfélszolgálat viszont Székesfehérvár egy frekventált helyén továbbra is elérhető lesz az ügyfelek számára.

Gazdaság

 1. Újabb támogatás a Vasvárinak, 5.8 milliót fordíthatnak műszaki pályaorientációra

  A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium és az Arconic vállalat helyi szervezetének együttműködése eredményeként 2019-2020. tanévben a vállalat Alapítványa a Science, Technology, Engineering and Math (STEM) program keretében újabb 20 ezer dollár (mintegy 5,8 millió forint) támogatásban részesítette a természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé orientáló iskolai programot. A támogatás átadása és a projekt megnyitása hétfőn történt, a Vasvári Pál Gimnáziumban.

  2019.10.07.
 2. Öt milliárd forintos Városi Tőkealap segíti a fehérvári vállalkozásokat

  Öt milliárd forintos keretösszeggel tematikus vállalkozásfejlesztési alapot, Városi Tőkealapot indít az MFB Csoporthoz tartozó kis- és középvállalkozások tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest Zrt. Székesfehérváron. Az alapból a növekedési potenciállal rendelkező helyi vállalkozások kaphatnak tőkejuttatást ígéretes terveik megvalósításához.

  2019.10.07.
 3. Mindenki számára nyitott az E.ON CNG kútja a Gáz utcában

  Az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. telephelyén létesített CNG-kút mostantól bárki számára hozzáférhető. A hagyományos üzemanyagoknál olcsóbb és sokkal környezetkímélőbb sűrített földgázt egy teljesen automata töltő segítségével tankolhatják az autósok.

  2019.09.27.
 4. Az Arconic-Köfém Kft. kapta a 2019-es Chain Bridge Budapest Award-ot

  A 2017-ben útjára indított díjat a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) ítéli oda minden évben egy olyan vállalatnak, amely a legnagyobb mértékben járul hozzá a magyarországi üzleti közösség és a társadalom egészének fejlődéséhez. Az Arconic mintegy 2200 embert foglalkoztat Székesfehérváron és Nemesvámoson.

  2019.09.26.
 1. Őszi üzem-, és tanműhely látogatásokat szerveznek a diákoknak

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara folytatva az előző évek pályaorientációs tevékenységét, a 2019/2020-as tanévben újra megszervezi üzem-, és tanműhely látogatásait a különböző szakmákban érdekelt gazdálkodóknál és iskolák tanműhelyében a 6-7-8. osztályos diákoknak, tanáraiknak és a szüleiknek.

  2019.09.19.
 2. Szakmai konferencián mutatták be a külügyi és külgazdasági tudásbázist Fehérváron

  „A Külgazdasági és Külügyminisztérium humánerőforrás-gazdálkodásának és belső képzési rendszerének fejlesztése” című, a tudástranszfert elősegítő kiemelt programjához kapcsolódó szakmai workshopot tartottak hétfőn, Székesfehérváron, a Novotel Hotelben, ahol bemutatták a „Külügyi és külgazdasági tudásbázist”. A konferenciát követő, a külgazdaság-ösztönzéssel kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésen Fehérvár alpolgármestere is részt vett.

  2019.09.16.
 3. Megnyílt az Alba Innovár 2 - harmanos csoporttal indul a felnőttképzési tanév

  Hétfőn már a Kossuth utcai Alba Innovár 2-ben köszönthették a digitális élményközpont által indított felnőttképzésben résztvevő harmanos csoport tagjait. Az országosan egyedülálló, digitális felnőttképzési program keretében öt hónapon keresztül sajátíthatják el a résztvevők az intelligens gyártási technológiák kezelését.

  2019.09.16.
 4. Megújult a Praktiker áruháza Székesfehérváron is

  A régió kedvelt barkácsáruházát hozzávetőleg 150 millió forintból újította meg szeptember elején a Praktiker. A székesfehérvári barkácsáruház ettől az időponttól kezdve még modernebb környezetben, gazdagabb termékkínálattal várja a vásárlókat.

  2019.09.06.

Október 23.

Eseménynaptár

2019. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek