Nagyszabású fejlesztések lesznek a Depóniánál

Új kukásautók és hulladékgyűjtő-edények, tiszta utcák és majdnem háromszoros újrahasznosítható szelektív hulladékmennyiség – ez az, amire a Depónia számít a közeljövőben. A következő két évben a szolgáltató cég komoly beruházásokat tervez, köszönhetően egy uniós pályázati forrásnak. 
2019.03.21. 08:07 |

Steigerwald Tibor, a Depónia ügyvezetője elmondta, hogy a szelektíven gyűjtött hulladék huszonöt százaléka még mindig a hulladéklerakóban köt ki, így azt semmilyen módon nem tudják hasznosítani. A megoldás a szemléletformálás lehet, erre minden évben nagy figyelmet fordítanak.  Az előttünk álló közel két év meghatározó lesz a Depónia Nonprofit Kft. életében, hiszen egy évtizede várt, tizenhat és fél milliárd forintos beruházás valósulhat meg pályázati forrásoknak köszönhetően. Ennek az összegnek nagyjából a fele érkezik Székesfehérvárra, a másik felét a Dunaújvárosban működő közszolgáltató használja fel.

Steigerwald Tibor a Fehérvár magazinban elmondta, hogy a székesfehérvári beruházások négy projektszakaszra bonthatók. Az első szakasz a hulladékgyűjtő edényekre vonatkozik: minden település minden háztartása két edényt fog használni. A fehérvári családi házas övezetekben korábban kiosztott szelektív gyűjtőedények kicserélésre kerülnek arra az edényre, mely ennek a pályázati lehetőségnek köszönhetően kerül a Depóniához.

A második szakasz a gépjárműveket érinti: „Az idén harminckét gépjárművet is tudunk vásárolni, ebből huszonöt kukásautó. Ennek köszönhetően a jelenlegi gépparkunk régóta használt tagjait le tudjuk cserélni. A szállítás várhatóan áprilisban indul és június végéig le is zárul. A következő fejlesztési szakasz a létesítményekkel kapcsolatos. Közel ötmilliárdos összegből két új válogató épül Csalán. Ezek modern, nagyrészt gépi válogatók, melyek közül az egyik egy szelektív válogató. Szükségünk is van a hatékonyabban működő gépekre, mert nagyobb lesz a hulladékmennyiség is. Szelektív válogató csak Fehérváron épül, és a most összegyűjtött hatezer tonna szelektív hulladék helyett húszezer tonna kerül majd feldolgozásra, illetve innen szállítjuk majd hasznosításra. A negyedik fejlesztési terület a telepi gépeket érinti. Ezek a mobil eszközök a hulladékkezelést segítik: dózerek, rakodógépek, targoncák, melyek szintén nagyon fontosak ahhoz, hogy a működésünk komplett és komplex legyen." 

Jelenleg a működésért felelős háttérmunkát végző kollégák a székesfehérvári telephelyen dolgoznak, de egy új építési beruházás is indul Csalán, így 2020 végén a teljes cég ott folytathatja a munkát, méltó körülmények között. Az ügyfélszolgálat viszont Székesfehérvár egy frekventált helyén továbbra is elérhető lesz az ügyfelek számára.

Gazdaság

 1. Harmincegy csapat versenyzett a LEGO robotépítési és programozási versenyen

  Az Edutus Egyetem hatodik alkalommal rendezi meg a World Robot Olympiad™ (WRO™) LEGO robotépítési és -programozási tanulmányi versenyt, a regionális elődöntőre Székesfehérváron, a Kertész Csárdában került sor kedden. A verseny célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására.

  2019.06.11.
 2. Konferenciával ünnepelt Fehérváron az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület

  Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület megalakulásának 70., míg a Székesfehérvári Csoport fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi konferenciát, szerdán, Fehérváron a Városháza Dísztermében. Az eseményen Fehérvár polgármestere mondott köszöntőt, majd Kádár Andrea, a Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára „A készülő új nemzeti energiapolitika” című átfogó előadását hallhatták a résztvevők, Bakács István, egyesületi elnök pedig a 70 év történetét foglalta össze.

  2019.06.05.
 3. Innováció napja az Óbudai Egyetemen - középpontban a robotizáció

  Ebben az évben a robotizációt és az ehhez kapcsolódó székesfehérvári felsőoktatási képzési paletta bemutatását választották központi témának az innováció napja alkalmából. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára ellátogattak a duális képzésben résztvevő partnervállalatok is.

  2019.06.05.
 4. Nyolc díjat adományoztak a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) 47. küldöttgyűlésének adott otthont a Gazdaság Háza csütörtökön. A Küldöttgyűlés tárgysorozatai között szerepelt a 1018. évi számadás és a 2019. évi üzleti terv elfogadása. Az esemény első részében ünnepélyes keretek között adták át a kamara díjait.

  2019.05.23.
 1. Világmárkákkal bővülhet a Plaza kínálata, új parkolóhelyek létesülnek a belvárosban

  Az Alba Plaza és környezetének tervezett rekonstrukciójáról és fejlesztéséről egyeztettek a székesfehérvári Városházán az Önkormányzat és az Indotek Group vezetői. Az ingatlanfejlesztő társaság tájékoztatása szerint az Alba Plaza megvásárlását követően szakembereik azonnal megkezdték a bevásárlóközpont felújítására, valamint környezetének fejlesztésére vonatkozó tervek kidolgozását. Ezeket a nyár végén mutatják be a város számára. 

  2019.05.10.
 2. A Grundfosnál vendégeskedett a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület

  Éves beszámolóját fogadat el a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület, meghatározva a következő időszak terveit, ötleteit, témajavaslatait. A civil szervezet csütörtökön új tagot is választott Gesztesi Béla, a VOSZ Fejér megyei elnökének személyében.

  2019.04.25.
 3. Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

  Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

  2019.04.18.
 4. 70 éve a város szolgálatában - díszvacsorával ünnepelték a SZÉPHŐ-t

  A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szerveztek díszvacsorát csütörtökön a Hotel Magyar Királyban, ahol egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével.

  2019.04.11.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek