Nagybánya, a piktorok városa - Várvédő Zsolt előadása szerdán a Városi Képtárban

November 6-án, szerdán 17 órakor kezdődik Várvédő Zsolt nagybányai antikvárius, galériatulajdonos „Egy olyan hely, ahol a művészet 123 éve otthonra talált” című virtuális idegenvezetése Nagybányáról a Városi Képtár-Deák Gyűjteményben. (Oskola u. 10.) A belépés díjtalan. Az előadás a Van, aki marad… című Ziffer Sándor (1880–1962) festőművész munkásságát bemutató kiállítás kísérőrendezvénye.
2019.11.04. 11:03 |

"Várvédő Zsolt nagybányai antikváriust, galériatulajdonost – miután ottjártunkkor tátott szájjal hallgattuk – arra kértük, hogy Székesfehérváron tartson közönségünknek egy virtuális idegenvezetést Nagybányáról. Ebben több – a festészet szempontjából fontos – helyszínt mutat majd be, korabeli és mai fotókon, festményeken. És mindezt nagybányai régi emberekről, művészekről szóló történetekkel, anekdotákkal egészíti majd ki." - emelte ki Szűcs Erzsébet, művészettörténész, a Ziffer Sándor (1880–1962) festőművész munkásságát bemutató kiállítás rendezője.

Az előadás napján a kiállítási katalógus kedvezményes, 900 Ft-os áron kapható a helyszínen.

Kultúra

 1. Gyereknap 2020 - meglepetések a fehérvári gyermekeknek május utolsó vasárnapján

  A Hetedhét Játékmúzeum online mini múzeumpedagógiai foglalkozással, mesével, tárlatvezetéssel, valamit a Hetedhét Játékfesztivál legszebb pillanatait felelevenítő történetekkel készült a legkisebbeknek. A gyermeknapon a Koronás Parkban kézműves foglalkozások, Királyi Kaszinó, baba-mama sarok, a Fő utcán bohócok várták a családokat.

  2020.06.01.
 2. Állatkerti történet - gyereknapi ajándék a Vörösmarty Színháztól

  Különleges ajándékkal készül gyereknapra a Vörösmarty Színház. Vasárnap reggel nyolc órától Facebook oldalukon online elérhetővé teszik a 2019/20-as évad egyik legsikeresebb gyerekelőadását, az Állatkerti történetet.

  2020.05.30.
 3. Fehérvári virágos pünkösd - nézze meg képeken milyen szép a Belváros

  Ha pünkösd, akkor virágok – a sokéves, szép hagyományt idén is megőrzi a város. A koronavírus-járvány okozta helyzetben kicsit másképp, de élvezhetjük a szépséges virágcsodák látványát a Fehérvári virágos pünkösd keretében. Nem lesz közös séta, és koncerteket sem hallgathatunk, de a város virágkötő mestereinek alkotásait idén is megcsodálhatjuk a hosszú hétvégén.

  2020.05.29.
 4. A félbeszakadt évad folytatásáról szól a következő szezon a Vörösmarty Színházban

  A koronavírus-járvány miatt "félbetört" évad folytatásáról szól majd a következő szezon a székesfehérvári Vörösmarty Színházban az intézmény igazgatója szerint.

  2020.05.29.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V

Székesfehérvár Topotéka