Nagy jövő áll előtte - Fekete Gergely a karate élvonalában

A 21 éves fehérvári sportoló, Fekete Gergely látogatott szerdán reggel a Városházára. A kiváló karatést dr. Cser-Palkovics András polgármester fogadta, aki jó hangulatú beszélgetésen ismerhette meg az elmúlt időszak sikereit.
2022.06.16. 09:53 |

Fekete Gergely 21 éves kora ellenére nála sokkal tapasztaltabb versenyzőket gyűrt le tavaly, a Lengyelországban megrendezett, súlycsoportos Karate Európa-bajnokságon.

A civilben Corvinusos hallgató egyedül a sportág egyik kiemelkedő alakjától, a 39 éves, tizenhatszoros Európa-bajnok Valerij Dimitrovtól kapott ki az elődöntőben, végül pedig a harmadik helyen zárt.

Ahogy az őt elkísérő edzője, Stefanovics József, valamint édesanyja, a Katana Karate és Szabadidősport Egyesület vezetője, Mátó Katalin elmondta: Gergő nagy jövő előtt áll a karatesportban. Az Európa-bajnoki harmadik hely egyébként világbajnoki kvalifikációt ért, Fekete Gergely így a legnagyobb karateszervezet harminckét legjobbja ellen mérheti fel a tudását.

A sportolót és kisérőit fogadó dr. Cser-Palkovics András örömét fejezte ki az elért eredmények okán. Ahogy a polgármester fogalmazott, Székesfehérvár abszolút sportos város, ahol folyamatosan arra törekszenek, hogy minél több sportágat lehessen magas szinten űzni. Az ilyen eredmények pedig jó példaként szolgálhatnak azoknak a fiataloknak, akik esetleg éppen sportágválasztás előtt állnak.

A kiváló eredmények után a karatés még nagyobb babérokra tör.

Fekete Gergely már az egyetemi vizsgák után edzőtáborba vonul, ahol a fő cél néhány kiló izom felszedése lesz a technikai felkészülés mellett. Heti 7-8 edzéssel készül majd a szeptemberi versenyére, ami után szeretné megcélozni a sportág legnagyobb megmérettetésének számító, súlycsoport nélküli, Japánban megrendezésre kerülő Karate Világbajnokságot.

Aranybulla emlékév 2022.

Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak