A sportolás örömét hozta el a Tüzér utcai gyermekotthonba a Gattyán Alapítvány

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ Tüzér utcai Gyermekotthonának lakói ezentúl Teq Lite asztaloknál sportolhatnak és tölthetik el szabadidejüket a Gattyán Alapítványnak köszönhetően. Az átadáson jelen volt Révész Máriusz kormánybiztos is, aki elmondta, hogy összesen 60 darab asztal érkezik országszerte a gyermekotthonokba és több mint 1000 gyereknek okoznak örömet.
2020.05.07. 12:28 |

A Gattyán Alapítvány hatvan gyermekotthonban biztosítja a nehéz sorsú fiatalok sportolási feltételeit, és segíti őket az egészséges életmódhoz.

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ székesfehérvári, Tüzér utcai Gyermekotthonába ellátogatott Gattyán György, a Docler Holding alapító-tulajdonosa, aki elmondta, hogy alapítványa első lépéseben a koronavírus elleni védekezéshez szükséges védőeszközök beszerzésében, második lépésben pedig a gyermekotthonokban élő és hátrányos helyzetű diákok távoktatásban való részvételéhez szükséges digitális eszközök megvásárlásában segített. "Harmadik lépésben a sportra és szabadidős tevékenységekre fókuszálunk: 60 darab Teq Lite asztalt vásároltunk a gyermekotthonoknak, hogy mindenki ki tudja próbálni azt az öt sportot, amit ezen az asztalon játsszani lehet és mindenki megtalálhatja azt a játékot, ami a szívéhez a legközelebb áll." - mondta el Gattyán György. 
Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Kormányzati Akciócsoport vezetője az átadási ünnepségen elmondta, hogy a koronavírus járvány nehéz helyzetbe hozta a családokat és a gyerekeket azért is, mert megszűnt az iskolai oktatás, mindez különösen nehéz szituációt eredményezett a gyermekotthonokban. Hozzátette, hogy az akciócsoport két területen próbál segíteni: az egyik, hogy megkapják a gyerekek a szükséges informatikai eszközöket a digitális oktatásba való bekapcsolódáshoz. Több mint 3000 számítógépet tudtak összegyűjteni az elmúlt időszakban, ezen számítógépek jó részét a gyermekjóléti intézményekhez sikerült eljuttatni.

Révész Máriusz kormánybiztos köszönetet mondott a Docler cégcsoport nagylelkű adományaiért, amelynek köszönhetően többek között 1000 laptopot és 60 Teq Lite asztalt vihettek a gyermekotthonok lakóinak.

Dr. Simon Attila István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy 23 ezer gyermek van gyermekvédelmi intézményekben, közülük is 8000 azoknak a száma, akik gyermekotthonokban, lakásotthonokban élik mindennapjaikat. A cél, hogy számukra is megteremtsék a lehetőséget arra, hogy családokban nőhessenek fel. Addig is azon dolgoznak, hogy olyan körülményeket és lehetőségeket teremtsenek számukra - legyen az digitális oktatáshoz való hozzáférés, vagy a szabadidő hasznos eltöltése - ami feledteti azt a hátrányt, amivel ezek a gyerekek az életben indulnak. "Ezért is szívmelengető minden olyan felajánlás, ami célzottan és kifejezetten a gyermekvédelmi ellátásban lévő gyerekeknek szól. Ezt a célcsoportot szólította meg a Docler felajánlása is." - tette hozzá a helyettes államtitkár.

Deresné Tanárki Mária, Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója elmondta, hogy Fejér megyében mintegy 860 állami gondozott gyerekről gondoskodnak.

A Gattyán Alapítványnak köszönhetően három Teq Lite sporteszközt kaptak, ebből egy székesfehérvárra, a másik kettő pedig Sárbogárdra, illetve Dégre kerül. 

Közélet

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1