Múzeumpedagógiai foglalkozásokat szerveznek a Czóbel-tárlatban

Az óvodásoktól a középiskolás korosztályig várja festészeti foglalkozásokkal a város nevelési-oktatási intézményeibe járó gyermekeket, diákokat a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény. A Szent István Király Múzeum Oskola uta 10. szám alatt lévő kiállítóterében Czóbel Béla festményeivel ismerkednek meg a résztvevők, majd a múzeumpedagógiai foglalkoztatóban a festőpaletta használatát és a színkeverés technikáját sajátíthatják el december 4-ig.
2022.11.30. 07:27 |
Múzeumpedagógiai foglalkozásokat szerveznek a Czóbel-tárlatban

Múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várja az óvodás és iskolás korosztályt a Szent István Király Múzeum. A Városi Képtár – Deák Gyűjteményben látható Czóbel-kiállítás keretében négy, korosztályonként eltérő program közül választhatnak a pedagógusok.

„Varázsecset”et a legkisebbek, azaz az óvodások kezébe ad Szabóné Szűts Angéla múzeumpedagógus. Az alsósok között „Festőinas kerestetik!”, míg a határozott elképzelésekkel rendelkező felső tagozatosok a „Festő leszek!” 90 perces foglalkozáson vehetnek részt, megismerkedhetnek Czóbel Béla festményeivel, majd a múzeumpedagógiai foglalkoztatóban a festőpaletta használatát és a színkeverés technikáját sajátítják el. A középiskolásoknak szól a „Párizs levegőjét hozta – Czóbel” ... perces, kártyás foglalkozás.

Az alkotással egybekötött múzeumpedagógiai foglalkozások december 4-ig kérhetők a Czóbel-kiállításban. Jelentkezni a +36 70 453 05 48 telefonszámon, vagy a szuts.angela@szikm.hu e-mail címen lehet.