Munkában a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány

 Két héttel ezelőtt mutatkozott be a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány, melynek mától internetes felülete is működik www.szfa.hu néven. Az alapítvány aktualitásairól Laufer Tamás a kuratórium elnöke és Lehrner Lóránt kuratóriumi tag számolt be pénteken délelőtt sajtótájékoztatón. A közelmúltban az Ab Ovo Kiadói Kft-vel kötöttek szerződést, hogy Székesfehérvár városának adományoznak könyveket. A Mattel Hungary Játékgyártó Kft. pedig gyermekjátékokat adományozott.
2010.02.26. 13:49 |
 Két héttel ezelőtt mutatkozott be a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány, melynek mától internetes felülete is működik www.szfa.hu néven. Az alapítvány aktualitásairól Laufer Tamás a kuratórium elnöke és Lehrner Lóránt kuratóriumi tag számolt be pénteken délelőtt sajtótájékoztatón.
 
 A kuratórium céljai között szerepel, hogy tevékenységéről minél részletesebb és átláthatóbb tájékoztatást adjon a közvélemény felé, ezért a honlapot folyamatosan frissítik majd. Az internetes oldal információkat nyújt egyebek mellett a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumának és felügyelőbizottságának tagjairól, illetve a meghozott döntésekről. Ugyancsak itt tájékozódhatnak az érintettek és az érdeklődők az alapítvány által rendszeresen meghirdetendő pályázati lehetőségekről, a döntési folyamatról, illetve annak végeredményéről is.
 
 
Könyveket oszt szét az SZFA
 
 Székesfehérvár számára az Ab Ovo Kiadói Kft. - Pataki Judit jóvoltából - nagyobb mennyiségű könyvet ajánlott fel, a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítványon keresztül. A Kuratórium február végén megtartott ülésén úgy határozott: a felajánlott könyvekből kapjon példányokat a város valamennyi könyvtára. Az egyik, nagyobb mennyiségben rendelkezésre álló mesekönyv példányait pedig az iskolai tanévzárón könyvjutalomban részesülő kisdiákok kapják.
 
 
Játékokat kapnak a bölcsődék és óvodák
 
 A Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány kuratóriuma nagyértékű adomány ügyében dönthetett: a Mattel Hungary Játékgyártó Kft - Sáfián Attila közreműködésével – gyermekjátékokat adományozott. Ezek az Alapítványon keresztül székesfehérvári bölcsődékhez és óvodákhoz kerülnek - az elosztás megszervezésében a Polgármesteri Hivatal Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Irodája nyújt segítséget.
 
 
 
 

Közélet

 1. Beszélgetés a vírushelyzetről - érkezik a segítség a fehérvári vendéglátósoknak

  „Mikor térhet vissza az életünk egy normálisabb kerékvágásba? Hogyan segíthet ebben a koronavírus elleni vakcina?” címmel szervezett kerekasztal-beszélgetést a Prosperis Alba Kutatóközpont Nonprofit Kft. Az online is követhető fórumon Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy az Önkormányzat olyan csomagot dolgott ki, amivel segíthetik a fehérvári vendéglátósokat, ennek pontos részleteit hamarosan bejelentik. A teljes beszélgetés visszanézhető a cikkben!

  2021.01.28.
 2. Speciális védőmaszkokat adományozott az Önkormányzatnak a Karsai Holding Zrt.

  A cseppfertőzés és a levegőben terjedő fertőzés ellen is megbízható védelmet nyújtanak azok a speciális arcmaszkok, melyeket a Karsai Holding Zrt. gyárt Székesfehérváron. A cégcsoport elnöke, Karsai Béla 100 darabot adományozott az egyedi felszerelésből Székesfehérvár Önkormányzatának a járvány elleni hatékony védekezés érdekében.

  2021.01.28.
 3. Átadták az adományokat a fehérvári Anyaotthon számára

  Szerdán adták át a Családok Átmeneti Otthona számára azt az adományt, amelyet a Sikerativ Életmód Egyesület decemberben meghirdetett felhívására gyűjtöttek össze a segítő szándékú fehérváriak. Az egyesület adventkor hirdette meg akcióját azzal a céllal, hogy szebbé tegyék a fehérvári Anyaotthonban élők következő évét.

  2021.01.27.
 4. Elkezdődött az építkezés – méltó helyre kerülnek a magyarság szent kövei

  Hosszú idő után az Aranybulla kihirdetésének 800. évfordulójára olyan kiállítótérbe kerülnek a 38 királykoronázást látott kőfaragványok, mely segít elképzelni a korabeli Európa egyik legnagyobb és a középkori Magyar Királyság legfontosabb templomát. Az egykori királyi bazilika kövei négyszáz év után méltó elhelyezést kapnak, valamint a volt Köztársaság mozi épületét is sikerül megmenteni és kulturális-tudományos célokra felújítani.

  2021.01.27.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár