Munkába álltak a Videoton EAS Kft. automatizált gépei

A Gazdaság-újraindítási Akcióterv harmadik ütemének egyik fontos eleme a magyar gazdaság teljes digitalizálása - hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a közösségi oldalán. A tárcavezető közösségimédia-posztjában jelezte, hogy a Videoton EAS Kft. kormányzati támogatással vásárolt automatizált gépei már munkába álltak.
2021.02.23. 14:20 |

Az ilyen fejlesztések fontosságáról szólva Varga Mihály kiemelte: a cég meg tudta őrizni 853 munkahelyét, jobb minőségben és gyorsabban képes előállítani termékeit, amelyeknek 95 százalékát az európai piacokon értékesíti.

A vállalatcsoport a kontinens harmadik legjelentősebb európai tulajdonú EMS (Elektronikai Gyártási Szolgáltató) cége, világviszonylatban pedig a 28. legnagyobb ilyen vállalatként jegyzik.

A Gazdaság-újraindítási Akcióterv harmadik ütemének egyik fontos eleme a magyar gazdaság teljes digitalizálása. 📟 A...

Közzétette: Varga Mihály – 2021. február 22., hétfő

Gazdaság

 1. Hangtechnikai fejlesztés a Corvinus székesfehérvári campusán

  Bővült a használható mikrofonok száma a Székesfehérvári Campus „nagyelőadójában” és új arculatot kapott a kezelőfelület is. Elkészült a Székesfehérvári Campus „B” épületében található B015 előadó audiovizuális rendszerének hangtechnikai bővítése.

  2021.02.25.
 2. Digitális professzionális mérőeszközöket kapott a HTM-től a Széchenyi Technikum

  A HTM Zrt. közel 11 ezer euro összegben ajánlott fel digitális professzionális mérőeszközöket a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikum számára. Ezekkel már az alapozó oktatás során megismerkedhetnek a diákok, így mire 11. évfolyamon a cég duális képzőhelyként bekapcsolódik az oktatásukba, már teljes rálátásuk lesz az ipari eszközökre.

  2021.02.22.
 3. Az Alba Plaza felújításával teljesen átalakul Fejér megye legnagyobb bevásárlóközpontja

  Megkezdődik a belvárosi Alba Plaza nagyszabású korszerűsítésének és bővítésének előkészítése, amelynek köszönhetően a bevásárlóközpont kívül és belül is jelentősen megújul. A teljes körű felújítás keretében a mostani tetőparkoló helyére egy újabb kereskedelmi szint épül, ezzel csaknem megduplázódik a pláza alapterülete, továbbá kialakításra kerül egy rendezvénytér a földszinten, illetve új bejáratot kap a mozi. 

  2021.02.22.
 4. Március 15-től lesz elérhető az szja bevallás tervezete a NAV oldalán

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is elkészíti a személyijövedelemadó(szja)-bevallási tervezeteket, amelyeket március közepétől érhetnek el az adózók a NAV eSZJA oldalán.

  2021.02.17.
 1. Az önkormányzati cégek munkájáról számolt be közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere

  Az önkormányzat többségi vagy kizárólagos tulajdonában álló cégek munkájáról, a cégeket érintő idei tervekről és projektekről számolt be közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere. dr. Cser-Palkovics András kiemelte, hogy a tavalyi év rendkívüli kihívásai ellenére is sikerült a városi cégeknek mindig az elvárt színvonalon teljesíteni feladataikat, sőt, többségük még pozitív mérleggel, nyereséget termelve került ki a viszontagságos évből.

  2021.02.12.
 2. Építőipari helyzetkép - online vállalkozói fórumot hirdet a kamara

  Milyen lesz az elkövetkező időszak építőipara? Milyen hatással van a Covid az ágazatra? Többek között erről, valamint az otthonfelújítási támogatásról is szó lesz azon az online vállalkozói fórumon, ami  2021. március 17-én, szerdán, 14.00 órától rendeznek meg.

  2021.02.12.
 3. Közeledik az iparűzési adó és a kata bevallás határideje

  Február 15-e a határidő az iparűzési adó típusának módosítására, február 25-ig kell az iparűzési adóelőleg kedvezményről nyilatkozni normál ipa fizetése esetén és szintén február 25-e a kata bevallás határideje.

  2021.02.12.
 4. Az Iparkamara is segítse a bajba került vállalkozásokat

  Javaslattal fordult Parragh Lászlóhoz dr. Cser-Palkovics András. A kamarai regisztrációs és tagsági díj elengedését javasolja dr Cser-Palkovics András az Iparkamara elnökének a nehéz helyzetbe került szektorokban. Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán osztotta meg a Parragh Lászlónak küldött javaslatát:

  2021.02.09.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár