Movember futás a Bugátban – mintegy 150 diák sportolt a figyelemfelhívás jegyében

Harmadik alkalommal rendezte meg a Movember futást a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Bugát Pál Technikuma a prosztatarák elleni küzdelem mozgalmához csatlakozva. A szakképzési centrum iskoláiból mintegy 150 diák teljesítette az 1,6 kilométeres távot. Az első három helyezett fiatalt ajándékokkal jutalmazták.
2023.11.15. 14:02 |
Movember futás a Bugátban – mintegy 150 diák sportolt a figyelemfelhívás jegyében

A Movember világszerte megrendezésre kerülő kampány célja, hogy felhívja a férfiak figyelmét az egészségmegőrzésre, a szűrővizsgálatok, kivizsgálások jelentőségére.

A mozgalomban kiemelten szerepel a prosztatarák elleni küzdelem, ennek jegyében szervezték meg a Movember futást a Bugátban szerdán délelőtt, immár harmadik alkalommal. A Székesfehérvári Szakképzési Centrum iskoláiból mintegy 150 fiú csatlakozott a sportprogramhoz – mondta Szalai József testnevelőtanár, a kezdeményezés szervezője. Hozzátette, hogy a diákjaik ismerik és komolyan veszik a kezdeményezést, annak céljait, és idén is szívesen csatlakoztak.

A fiúk rövid bemelegítés után a Bugát iskola udvaráról startoltak. A futamot Östör Annamária egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok indította el, aki örömét fejezte ki, hogy Székesfehérváron egyre több férfi vesz részt a szűrővizsgálatokon, ami nagyon fontos. A kezdeményezés nem volt verseny, azonban az első három helyezettet ajándékokkal jutalmazták. A futamot Szécsi Nemere, a Hunyadi Mátyás Technikum tanulója nyerte. A második helyen Nagy Krisztián, a Széchenyi István Műszaki Technikum diákja, míg a harmadik helyen Márki Hunor, a házigazda Bugát Pál Technikum tanulója végzett.