MÖSZ-elnökségi ülés Fehérváron, téma volt a Volán nehéz helyzete is

Székesfehérváron rendezték az öttusaszövetség elnökségi ülését. A város a Volán Fehérvár révén a sportág legerősebb bázisát adja, amely most segítségre szorul.Erről, és a sportág, a versenyek újraindulásáról is szó volt.
2020.05.21. 09:06 |

A magyar öttusa egyetlen női olimpiai bajnoka, Vörös Zsuzsanna által vezetett fehérvári szakosztály valóban nehéz helyzetben van. A főtámogató Volánbusz kieső bevételeire hivatkozva idén még egyáltalán nem utalt a klubnak, a központi sportágfejlesztési támogatás húsz százalékkal csökkent, és persze a kisebb, helyi szponzoroktól sem lehet most segítséget kérni. Ez a helyzet pedig már kényszerű intézkedésekhez is vezetett.

Tartalékainkat márciusig lényegében feléltük. Meg kellett válnunk néhány kollégánktól, sportpszichológustól, masszőrtől is, és fizetéscsökkentés is történt a szakosztálynál. A kiadások lefaragása érdekében lovakat is kellett eladnunk. Talán így az év végéig kihúzzuk!” – mondta nem túl derűlátóan Vörös Zsuzsanna.

A Volán jövője a magyar öttusa jövőjét is befolyásolhatja, már csak azért is, mert a jelenleg olimpiai kvótával rendelkező két öttusázónk egyaránt a fehérvári egyesület sportolója. Kovács Sarolta és Demeter Bence ismét edzésben van, remélhetőleg a világversenyeken is részt vehetnek majd. "A Magyar Olimpiai Bizottág is tud a nehézségeinkről, reméljük, lesz segítség. Idén ötven éves az Alba Volán öttusa szakosztálya, bízom benne, hogy nem hagyják, hogy egy ilyen múltú műhely megsemmisüljön" - mondta a szakosztály-igazgató.

A szövetség elnökségében Demeter József korábbi Európa-bajnok, Mászáros Attila alpolgármester és Vörös Zsuzsanna személyében három fehérvári is tevékenykedik. Ők is jelen voltak a szerdai ülésen, ahol elfogadták a tavalyi év pénzügyi beszámolóját. Bretz Gyula elnök kiemelte, a szövetség és a sportág továbbra is számít a fehérvári műhelyre, megpróbálnak ők is segíteni a nehézségekben.  Gallai István főtitkár szerint a klubokkal és versenyzőkkel egyeztetve úgy tűnik, másfél, két hónap múlva lehet legkorábban ismét versenyeket rendezni.

Sport

 1. Kétgólos hátrányból egyenlített, de nem jutott be a kupadöntőbe a MOL Fehérvár

  Az idegenben elért 1-1 után a visszavágón hazai pályán hamar hátrányba került a MOL Fehérvár a Mezőkövesd elleni kupaelődöntőben. Sőt, a második félidő elején megduplázták előnyüket a vendégek, és a hatalmasat hajrázó Vidi erejéből csak egyenlítésre futotta. Így pedig idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

  2020.05.26.
 2. Forray Gábor az Alba Fehérvár kosarasainak új vezetőedzője

  A koronavírus miatt félbeszakadt kosárlabdaszezon után az Alba Fehérvár nem hosszabbított szerződést Arie Shivek vezetőedzővel. Az izraeli szakember utódja Kecskemétről érkezik, bár tősgyökeres fehérvári: Forray Gáborral kétéves szerződést kötött az Alba.

  2020.05.26.
 3. Kedd este a Magyar Kupa fináléja lesz a tét a MOL Aréna Sóstóban

  Május 26-án, kedden 18 órakor zárt kapuk mögött rendezik a MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Magyar Kupa elődöntő visszavágóját a MOL Aréna Sóstóban. A csapatok 1-1-es állásról várják a második felvonást. „Nincs más feladatunk, mint kiharcolni a továbbjutást, hogy a döntőben is bizonyíthassunk." - hangsúlyozta Joan Carrillo, vezetőedző az összecsapás előtt a MOL Fehérvár FC hivatalos honlapjának.

  2020.05.26.
 4. Döntetlennel folytatta a szezont a Vidi - 1-1-ről jöhet a Mezőkövesd elleni kupacsata második felvonása

  A Magyar Kupa elődöntő első mérkőzésének legfőbb eseményei közé egy gyors Vidi-, és egy hazai hajrágól sorolható. A zárt kapus mérkőzésen nem játszott alárendelt szerepet a bajnokság csikócsapata, amely becsülettel támadta a fehérváriak kapuját. Éppen ezért sokat érhet a MOL Fehérvár számára a keddi visszavágón az idegenben szerzett gól.

  2020.05.23.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak