MÖSZ-elnökségi ülés Fehérváron, téma volt a Volán nehéz helyzete is

Székesfehérváron rendezték az öttusaszövetség elnökségi ülését. A város a Volán Fehérvár révén a sportág legerősebb bázisát adja, amely most segítségre szorul.Erről, és a sportág, a versenyek újraindulásáról is szó volt.
2020.05.21. 09:06 |

A magyar öttusa egyetlen női olimpiai bajnoka, Vörös Zsuzsanna által vezetett fehérvári szakosztály valóban nehéz helyzetben van. A főtámogató Volánbusz kieső bevételeire hivatkozva idén még egyáltalán nem utalt a klubnak, a központi sportágfejlesztési támogatás húsz százalékkal csökkent, és persze a kisebb, helyi szponzoroktól sem lehet most segítséget kérni. Ez a helyzet pedig már kényszerű intézkedésekhez is vezetett.

Tartalékainkat márciusig lényegében feléltük. Meg kellett válnunk néhány kollégánktól, sportpszichológustól, masszőrtől is, és fizetéscsökkentés is történt a szakosztálynál. A kiadások lefaragása érdekében lovakat is kellett eladnunk. Talán így az év végéig kihúzzuk!” – mondta nem túl derűlátóan Vörös Zsuzsanna.

A Volán jövője a magyar öttusa jövőjét is befolyásolhatja, már csak azért is, mert a jelenleg olimpiai kvótával rendelkező két öttusázónk egyaránt a fehérvári egyesület sportolója. Kovács Sarolta és Demeter Bence ismét edzésben van, remélhetőleg a világversenyeken is részt vehetnek majd. "A Magyar Olimpiai Bizottág is tud a nehézségeinkről, reméljük, lesz segítség. Idén ötven éves az Alba Volán öttusa szakosztálya, bízom benne, hogy nem hagyják, hogy egy ilyen múltú műhely megsemmisüljön" - mondta a szakosztály-igazgató.

A szövetség elnökségében Demeter József korábbi Európa-bajnok, Mászáros Attila alpolgármester és Vörös Zsuzsanna személyében három fehérvári is tevékenykedik. Ők is jelen voltak a szerdai ülésen, ahol elfogadták a tavalyi év pénzügyi beszámolóját. Bretz Gyula elnök kiemelte, a szövetség és a sportág továbbra is számít a fehérvári műhelyre, megpróbálnak ők is segíteni a nehézségekben.  Gallai István főtitkár szerint a klubokkal és versenyzőkkel egyeztetve úgy tűnik, másfél, két hónap múlva lehet legkorábban ismét versenyeket rendezni.

Sport

 1. Portugál középpályással erősített a MOL Fehérvár

  Rúben Pinto személyében 28 éves, korábbi portugál utánpótlás-válogatott játékost igazolt a MOL Fehérvár. A legutóbb a CSZKA Szófiában futballozó középpályás a Benfica utánpótlásából került két másik portugál csapathoz, majd a Belenensestől Szófiába. Szabadon igazolható játékosként érkezett a Vidibe.

  2020.09.29.
 2. Idén ősszel elmarad az Aszalvölgyi Sportnap

  A járványügyi helyzet miatt a szervezők az Aszalvölgyi Focikupa elhalasztása mellett döntöttek. A tervek szerint tavasszal vagy jövő ősszel pótolják a sportversenyt.

  2020.09.29.
 3. Négy fehérvári játékos a bolgárok ellen készülő válogatott keretben

  Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette a labdarógó Európa-bajnoki pótselejtező bulgáriai elődöntőjére készülő magyar válogatott keretét. A mieink október 8-án játszanak Szófiában, ha továbbjutnak, utána hazai pályán mérkőzhetnek az EB-részvételért.A MOL Fehérvárból négy labdarúgó kapott meghívót a keretbe.

  2020.09.29.
 4. Bevette Ajkát az Alba Triatlon SE – az eddigi legnagyobb csapat utazott a ranglistaversenyre

  Nem rendeztek futamot Alba triatlonos induló nélkül vasárnap Ajkán a soros duatlon ranglista versenyen, mely amatőr kupa, és rövid távú országos bajnokság is volt egyben. A fehérvári klub színeiben összesen nem kevesebb mint huszonhét sportoló állt rajthoz az újonctól a veterán kategóriáig, akik ráadásul több érmet is bezsebeltek.

  2020.09.28.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak