Modern Gyárak Éjszakája - a VIDEOTON EAS és a Macher is várja az érdeklődőket

Immár hatodik alkalommal rendezik meg 2022. november 11-én  a Modern Gyárak Éjszakája országos programsorozatot, az idei évben a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében.  A személyes gyárlátogatások mellett idén is virtuális túrák színesítik a kínálatot. A program oldalán a Videoton EAS és a MAcher gyárlátogatásaira lehet regisztrálni.
2022.11.09. 06:16 |
Modern Gyárak Éjszakája - a VIDEOTON EAS és a Macher is várja az érdeklődőket

A programsorozat célja, hogy lehetőséget teremtsen a vállalkozók és a lakosság számára, hogy közvetlen közelből megtapasztalhassák, milyen példaértékű vállalatok működnek Magyarországon. A korábbi évekhez hasonlóan idén is olyan hazai cégek mutatkoznak be, amelyek innovatív, high-tech, zöld valamint okos megoldásokat alkalmaznak működésük során, és ezzel versenyképessé teszik Magyarországot. Az esemény ezen kívül az összefogás erejével lehetőséget teremt a vállalatok munkaadói, társadalomszervezői és közösségépítő szerepének bemutatására is.

A fehérvári Macher Zrt-nél a személyes vagy virtuális séta keretében a látogatók megismerhetik a kábelek, illetve kábelkötegek gyártásának teljes folyamatát, az alkalmazott főbb technológiákat. Bemutatják az egyedi, és a sorozatban készült termékek gyártási körülményeit is. Az érdeklődők olyan speciális megmunkálási technológiákkal ismerkedhetnek meg, mint a lézeres kábel megmunkálás, krimpelés, speciális forrasztás, ponthegesztés; mindezt a vállalat saját mérő- és teszt eszközeivel, 3D nyomtatójával, CNC megmunkáló gépével.

A VIDEOTON EAS Kft. több évtizedes tapasztalatra támaszkodva valósítja meg stratégiai elképzeléseit szerződéses elektronikai gyártás területén, Székesfehérváron. A vállalat modern gépparkjának és technológiai diverzitásának köszönhetően komplex és versenyképes szolgáltatást nyújt vevőinek mind ipari, mind felhasználói elektronikai termékek vonatkozásában, kiemelt fókusszal az IoT alkalmazásokra. Az általuk gyártott termékek köre a beültetett NYÁK-októl, az elektronikai modulokon át, a készre szerelt végtermékekig terjed.

A szakmai jellegű program 12 éves kortól látogatható, 12 – 16 éves korig szülői felügyelettel lehetséges. A vállalat felhívja a látogatók figyelmét, hogy programjuk során fotódokumentáció fog készülni. A személyes gyárlátogatáson részletes betekintést nyújtanak a technológiai újításokba a látogatók számára.

Gazdaság

 1. Segített a SZÉPHŐ

  Egy műszaki hiba miatt került nehéz helyzetbe a távfűtés biztosítása a szombathelyi otthonok egy részében, ekkor fordult segítségért az ottani szolgáltató a székesfehérvári távhőszolgáltatóhoz. Példaértékű együttműködés valósul meg Székesfehérvár és Szombathely városa, a távhőszolgáltatást ellátó cégek és a szakminisztérium között.

  2022.12.01.
 2. Arconic-támogatás az Óbudai Egyetemnek

  A gyakorlati műszaki képzés további fejlesztését szolgálja az a 25.000 dolláros támogatás, melyet az Arconic Alapítvány biztosított az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara számára. A összeget olyan eszközökre költik, melyekkel valós ipari folyamatokat tudnak modellezni az egyetem robotikai laborjában. A támogatás jelképes átadására szerdán délután került sor az egyetemen.

  2022.11.30.
 3. Howmet támogatás a felsőoktatásnak

  Újabb „voucher” átadóra került sor hétfőn az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Ezúttal a Howmet Alapítvány 2022. évi támogatását jelentették be, amelynek köszönhetően közel 8 millió forintból fejlesztheti az egyetem a robottechnikai központját, valamint a VR és a pneumatikai laborját.

  2022.11.21.
 4. Vezess, elemezz, dönts!

  Vezess, elemezz, dönts! mottóval rendezett menedzserversenyt középiskolások számára az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar és a Mondelez Hungária Kft. A résztvevők munkahelyi szituációkat imitálva, játékos gyakorlatok során mérték fel, hogy a munkahelyi légkörhöz rendkívül hasonlító, életszerű helyzetekben hogyan tudják érvényesíteni a különféle készségeiket, képességeit és főként önmagukat.

  2022.11.10.