Modern Gyárak Éjszakája - a VIDEOTON EAS és a Macher is várja az érdeklődőket

Immár hatodik alkalommal rendezik meg 2022. november 11-én  a Modern Gyárak Éjszakája országos programsorozatot, az idei évben a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében.  A személyes gyárlátogatások mellett idén is virtuális túrák színesítik a kínálatot. A program oldalán a Videoton EAS és a MAcher gyárlátogatásaira lehet regisztrálni.
2022.11.09. 06:16 |
Modern Gyárak Éjszakája - a VIDEOTON EAS és a Macher is várja az érdeklődőket

A programsorozat célja, hogy lehetőséget teremtsen a vállalkozók és a lakosság számára, hogy közvetlen közelből megtapasztalhassák, milyen példaértékű vállalatok működnek Magyarországon. A korábbi évekhez hasonlóan idén is olyan hazai cégek mutatkoznak be, amelyek innovatív, high-tech, zöld valamint okos megoldásokat alkalmaznak működésük során, és ezzel versenyképessé teszik Magyarországot. Az esemény ezen kívül az összefogás erejével lehetőséget teremt a vállalatok munkaadói, társadalomszervezői és közösségépítő szerepének bemutatására is.

A fehérvári Macher Zrt-nél a személyes vagy virtuális séta keretében a látogatók megismerhetik a kábelek, illetve kábelkötegek gyártásának teljes folyamatát, az alkalmazott főbb technológiákat. Bemutatják az egyedi, és a sorozatban készült termékek gyártási körülményeit is. Az érdeklődők olyan speciális megmunkálási technológiákkal ismerkedhetnek meg, mint a lézeres kábel megmunkálás, krimpelés, speciális forrasztás, ponthegesztés; mindezt a vállalat saját mérő- és teszt eszközeivel, 3D nyomtatójával, CNC megmunkáló gépével.

A VIDEOTON EAS Kft. több évtizedes tapasztalatra támaszkodva valósítja meg stratégiai elképzeléseit szerződéses elektronikai gyártás területén, Székesfehérváron. A vállalat modern gépparkjának és technológiai diverzitásának köszönhetően komplex és versenyképes szolgáltatást nyújt vevőinek mind ipari, mind felhasználói elektronikai termékek vonatkozásában, kiemelt fókusszal az IoT alkalmazásokra. Az általuk gyártott termékek köre a beültetett NYÁK-októl, az elektronikai modulokon át, a készre szerelt végtermékekig terjed.

A szakmai jellegű program 12 éves kortól látogatható, 12 – 16 éves korig szülői felügyelettel lehetséges. A vállalat felhívja a látogatók figyelmét, hogy programjuk során fotódokumentáció fog készülni. A személyes gyárlátogatáson részletes betekintést nyújtanak a technológiai újításokba a látogatók számára.

Gazdaság

 1. Tesla Supercharger Fehérváron

  Bekapcsolták Magyarország 10. Tesla Supercharger töltőállomását Székesfehérváron az Auchan parkolójában. Az új töltőállomáson egy időben maximum 12 autó tölthet. Székesfehérvárra V3 töltőket telepítettek, azaz a régebbi Model S és Model X tulajdonosok csak CCS adapter segítségével tudják használni az oszlopokat.

  2023.12.07.
 2. Átadták a legnagyobb csarnokot

  Az Alba-Zöchling Kft. a cég történetének legnagyobb összegű beruházásában 3 milliárd forintból építette fel új raktárcsarnokát. Az új épületet szerdán délután ünnepélyes keretek között avatták fel. Az alkalommal bejelentették, hogy Cserta János alapító-tulajdonos helyét fia, Cserta Róbert veszi át a cégvezetésben.

  2023.12.06.
 3. Újabb csekk a Vasvárinak

  A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium és az Howmet-Köfém Kft. együttműködése eredményeként ebben az évben is 20 ezer dolláros – közel 7 millió forintos – támogatásban részesítette a STEM természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé orientáló iskolai projektet a vállalat Alapítványa.

  2023.12.06.
 4. Bővít a Howmet-Köfém

  Új gyárcsarnokot épít és jelentősen bővíti kapacitását a Howmet-Köfém Kft. Székesfehérváron. Az új egységben a gyár által hazánkban kifejlesztett, „Dura Bright” bevonattal ellátott keréktárcsákat fogják gyártani, melyek könnyen tisztíthatóak, így felhasználóbarátok. A 17 milliárd forintos beruházást 5 milliárd forinttal támogatja Magyarország kormánya – hangsúlyozta a keddi alapkőletételen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

  2023.12.05.