-
Képeslapok és karácsonyfadíszek
A Székesfehérvári Egyházmegyei Látogatóközpontban Advent második szombatján ismét egy különleges kézműves foglalkozásra várják a szervezők az érdeklődőket december 6-án, szombaton 14 órától.
2025.12.05. -
Szenior karácsony
Székesfehérvár önkormányzata minden év decemberében színes, szórakoztató előadással ajándékozza meg az idősebb generáció képviselőit. 2025-ben Horváth Orsolya hegedűs előadóművész, valamint Nyári Károly, Nyári Alíz és Nyári Edit érkezik a szenior közönség elé december 10-én, szerdán 14 órakor az Alba Regia Sportcsarnokban.
2025.12.04. -
Szeretet Karácsony 2025.
Az elmúlt három évhez hasonlóan Székesfehérvár Önkormányzata idén is meghirdette karácsonyváró adománygyűjtő akcióját, amelyben nyolc szociális szervezet vesz részt az adventi időszakban. A Szeretet Karácsony keretében december 22-ig fogadják a tartós élelmiszereket az Alba Bástya Központban és a Városház téri Adventi Faházban.
2025.12.04. -
Családi mesedélelőtt Sóstón
Folytatódnak a családi mesedélelőttök a Sóstó Látogatóközpontban. December 6-án, szombaton 10.00 órakor a közeledő karácsony jegyében telik a mintegy kétórás program. A belépéshez regisztráció szükséges.
2025.12.04.
Mitől lesz finom a fagylalt? - Bezerics György cukrászt kérdeztük a titokról
Az egészséges, finom fagylaltot szeretnénk népszerűsíteni. "Azt látom, hogy a rendes, minőségi fagyit keresik az emberek és visszaszorulóban van a felfújt, rossz alapanyagokból és ízfokozóval készülő fagylalt. Ezek minősége jelentősen elmarad a rendes magyar cukrászok által készített fagylalttól" – mondta Bezerics György cukrász.
A jó fagyi alapja a jó minőségű tej és tejszín. A gyümölcsfagyik esetében pedig a megfelelő mennyiségű és minőségű gyümölcs is nagyon fontos. Ha magot látunk a gyümölcsfagyiban, akkor az biztos jó minőségű. A különböző fagyik ízének karakteresnek kell lenni és meg kell, hogy tudjuk különböztetni egymástól gombócokat. Mi jó minőségű tejszínnel dolgozunk, illetve igyekszünk a többi alapanyagból is nagyon jó minőséget használni. Megéri jó fagyit készíteni, mert hosszútávon csak a minőség kifizetődő - állítja Bezerics György cukrász, aki feleségével együtt tavaly nyitotta a Fagyivarázs fagylaltozót. 
Népszerű idén a gyümölcsfagyi is
Idén a gyümölcsfagylaltok talán a legnépszerűbbek és ebből fogy a legtöbb, de naponta 3-4 fajta új fagyit is készítünk. Igyekszünk mindig új ízeket, új kombinációkat készíteni és idénre egy különleges tökmagos fagylalt is gazdagítja a repertoárt. Ez több rétegű fehércsokoládé fagylalt: egy réteg málna, egy tökmagos praliné és a tetején is málna illetve tökmag van. Nálunk még mindig sokan keresik a tavaly nagyon népszerű zserbó fagyinkat is.
A gyerekek a színes fagyikat szeretik
A gyerekek körében a színesebb fagyik a legnépszerűbbek, de idén van egy új mézeskalácsos fagylaltunk is, amit szintén nagyon szeretnek a gyerekek. Az eperfagyi népszerűsége pedig töretlen a kicsik körében. Május utolsó hétvégéjén egyébként gyereknapot tartunk majd a fagyizóban, amikor sok, a gyerekek körében népszerű fagyikat készítünk majd.
Mitől lesz jó egy fagylalt?
Fontos, hogy a szárazanyagtartalma magas legyen a fagylaltnak. Ha cukorból, vízből, kevés tejportól – rosszabb esetben savóporból – készítik a fagyit, akkor egy folyós habos valami lesz belőle, aminek nincs tartalma. Ez nem fagylalt. Minimum 3,5%-os tejből és 35%-os, állati eredetű tejszín kell a jó fagyihoz.
