Mintegy 35 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg Fejér megyében 2019 végéig

Székesfehérvár, a Megyeháza Díszterme volt az első állomása csütörtökön annak az országos rendezvénysorozatnak, amely a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) projektjeinek eredményes megvalósítását segíti elő. „Helyi igényeken alapuló fejlesztésekről van szó, úgy mint felszíni csapadékvíz-elvezetés, utak, járdák, közterületek felújítása, épületenergetikai beruházások, óvoda, bölcsőde, egészségügyi alapellátás-fejlesztések” - emelte ki a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.
2018.05.17. 11:36 |

A TOP Szakmai Nap a Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, a Fejér Megyei Önkormányzat és a Magyar Államkincstár Fejér Megyei Igazgatósága együttműködésében valósult meg. „A települési önkormányzatokat segítjük abban, hogy Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert pályázataik végrehajtását a lehető leggördülékenyebben tudják menedzselni, amelyhez szükség van arra, hogy úgy az Irányító Hatósággal, mint az Államkincstárral, illetve a Fejér Megyei Önkormányzattal is aktív, napi szintű kapcsolatban tudjanak maradni, erre kitűnő lehetőség a TOP Szakmai Nap.” - emelte ki Oláh Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár.

Magyarország számára mintegy 1200 milliárd forint áll rendelkezésre terület- és településfejlesztési célokra, ennek elköltése a megyei önkormányzatokon keresztül a települési önkormányzatok számára áll rendelkezésre és helyi szinten eldöntött projektekre fordíthatják. Ezek a projektek várhatóan a következő esztendő közepére, illetőleg második felére valósulnak meg, így a viszonylag gyors döntéshozatal és végrehajtási szakasz után mindannyiunk jólétét fogják szolgálni a következő időszakban.” - tette hozzá az államtitkár.

Helyi igényeken alapuló fejlesztésekről van szó, úgy mint például felszíni csapadékvíz- elvezetés, utak, járdák, közterületek felújítása, épületenergetikai beruházások, óvoda, bölcsőde, egészségügyi alapellátás-fejlesztés, amelyek az ott lakók életét jobbá fogják tudni tenni. Az induló 32 milliárd forinthoz képest sikerült plusz forrást szerezni, - a hátrányosabb helyzetben lévő déli térségek számára, közút-fejlesztésre, - így összességében 35 milliárd forint körüli forrással tervezhetünk, amelyből 33.7 milliárd forint lekötött, 264 projekt esetében megszületett a támogatói döntés és a szerződéseket is megkötötték.” - hangsúlyozta Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

A Fejér Megyei Önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy a TOP minden támogatott projektje megvalósuljon. A TOP Szakmai Nap rendezvényén ezért olyan témákat jártak körül szakértők segítségével, - mint például az építőipari drágulások miatt bekövetkező költségnövekmények kezelésének kérdése, a 2018. év végi indikátorteljesítési mérföldkő, szerződésmódosítások kezelése, kifizetési kérelmek összeállítása - amelyek gyakorlati szempontból segítik a kedvezményezetteket az eredményes projektmegvalósításban.

Előadásokat követően lehetőség nyílt konzultációra is, ahol konkrét kérdéseiket is feltették a kedvezményezettek. Az eseményen részt vettek Törő Gábor és Varga Gábor, országgyűlési képviselők is.

Gazdaság

 1. Több mint ezer álláslehetőséggel várta látogatóit a IV. FMH állásbörze

  Negyedik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és a munkavállalókat a Fejér Megyei Hírlap és az Önkormányzat hétfőn, Székesfehérváron. Az Alba Regia Sportcsarnokban a magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselői mellett megtalálhatók voltak, a fegyveres testületek és a Katasztrófavédelem szervei is, akik toborzóval és életpályamodellel csábították az érdeklődőket.

  2018.10.15.
 2. Arconic(OK)osan - a pályaválasztásban is segít a szakmai verseny

  A Hotel Magyar Királyban rendezték meg hétfőn az Arconic(OK)osan szakmai versenyt, amelynek célja, hogy segítsen a régióban tanuló középiskolásoknak és egyetemistáknak a pályaválasztásban. Az idén a székesfehérvári középiskolák diákjai mellett veszprémből is érkeztek fiatalok.

  2018.10.15.
 3. A fehérvári gazdaságért - szakmai konzultációt indít az önkormányzat

  A napokban valamennyi Székesfehérváron bejegyzett vállalat és vállalkozás megkapja azt az elektronikus levelet, amelyben a város önkormányzata együttgondolkodásra hívja a gazdasági szereplőket. Kedden délután dr. Cser-Palkovics András polgármester személyesen kérte a vállalkozásokat, hogy a város honlapján keresztül küldjék el véleményüket, javaslataikat, ötleteiket az önkormányzatnak. A gazdasági konzultáció oldalon a város költségvetéséről, adópolitikájáról és a városfejlesztési stratégiáról is találnak információkat.

  2018.10.09.
 4. Gyorsan alakul át a munka világa - digitális felzárkóztatási program az Alba Innovárban

  Az „Alba Innovár Digitális Felzárkóztatási Program I.” nyitórendezvényére került sor kedden a Hotel Magyar Királyban. Olyan érdekes témákról volt szó, mint a robotizáció és a negyedik ipari forradalom, vagyis az a gyors társadalmi-technológia változás, amely napjainkban zajlik.

  2018.10.09.
 1. Rekord árbevétel az idén nyolcvan éves Videotonnál

  A Videoton vállalatcsoport árbevétele rekord szintű, 2018 első nyolc hónapjában az előző év azonos időszakához képes 11%-al növekedett. A termelő cégek árbevétele 2018 végére, a válság óta eltelt tíz év alatt várhatóan csaknem megháromszorozódik.

  2018.09.17.
 2. Egymilliárd forintos fejlesztés az Ikarusnál - 70 új munkahely jött létre

  Több mint 400 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 1,2 milliárd forintból valósult meg az IKARUS Járműtechnika Kft. kapacitásbővítő beruházása. A termékkínálat bővülése mellett hetven új munkahelyet is köszönhet Székesfehérvár a fejlesztésnek.

  2018.09.06.
 3. 700 milliós fejlesztéssel bővített Fehérváron az Ecoroll

  Bővítette termelési kapacitását 702,36 millió forint összköltséggel a papíriparban tevékenykedő Ecoroll Hungária Kft. Székesfehérváron, a Széchényi 2020 program segítségével. A fejlesztéssel új munkahelyek jönnek létreFehérváron. A cégnél 2014-ben 19-en dolgoztak, 2017-ben már 45-en, és a 2018-2020 között a gyártókapacitás növekedése miatt további létszámbővülés várható.

  2018.07.28.
 4. Fejér megyében is gondot jelent a méhpusztulás

  Több mint 300 méhészet jelzett méhpusztulást az elmúlt hetekben, a magyar méhészek mintegy 10-20 százalékát érinti a probléma, az okok azonban egyelőre ismeretlenek - mondta az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke.

  2018.07.16.

Eseménynaptár

2018. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek