Minőségi magyar borok féláron - Borszerda fehérvári éttermekben

Augusztus 25-e ismét Borszerda: a programhoz csatlakozó éttermek ilyenkor féláron adják a minőségi magyar borokat, és meghívják az ebéd- vagy vacsoravendégeket egy pohárkára a ház borából. Az augusztusi Borszerda a könnyű fehérborokra és a nyár slágerének számító rozékra épül, ősszel pedig majd a könnyű vörösborok és a testes fehérek kerülnek terítékre. Székesfehérváron a Castrum Lovagi Étteremben és a Salvator Bajor Étteremben tartanak Borszerdát.
2010.08.24. 09:40 |
Augusztus 25-e ismét Borszerda: a programhoz csatlakozó éttermek ilyenkor féláron adják a minőségi magyar borokat, és meghívják az ebéd- vagy vacsoravendégeket egy pohárkára a ház borából. Az augusztusi Borszerda a könnyű fehérborokra és a nyár slágerének számító rozékra épül, ősszel pedig majd a könnyű vörösborok és a testes fehérek kerülnek terítékre.
 
A borokhoz ételkölteményeket is álmodtak azok a séfek is, akik úgy döntöttek, hogy részt vesznek a Borszerda menüversenyében. A www.borszerda.hu oldalon máris megtalálhatók azok az menük, amelyeket a szakácsok kitaláltak, és amelyeket a borszerdán egy-egy bor társaságában kínálnak a vendégeknek. A beküldött menük közül egy héttagú szakmai zsűri választja ki a legjobbakat, amelyeket a Borszerda csapata külön is a vendégek figyelmébe ajánl. A verseny szabályzata szerint az ebéd- és vacsoramenüket a Borszerda napján azon az áron kell kínálni, amit a pályázó a menü leadásakor megjelölt. 

 
Borszerdán nemcsak éttermek, hanem kis- és nagykereskedések is kínálnak kedvezményesen borokat a vásárlóknak. A regisztrált kereskedők – akik ugyancsak megtalálhatók a www.borszerda.hu honlapon – jellemzően 10–20 százalékot engednek áraikból ezen a napon.
 
Fejér megyében Székesfehérváron a Castrum Lovagi Étteremben és a Salvator Bajor Étteremben tartanak Borszerdát, Móron pedig a Bormúzeum Étterem és a Bozóky Pincészet és Bormúzeum várja a vendégeket.