Minősítő versennyel avatták fel szombaton a megújult zámolyi lőteret

Egy Leader pályázat pályaavató versenyét rendezték szombaton a Zámolyi lőtéren. Az utóbbi két évben a világ élvonalába tartozó legfejlettebb technológiát építették be, ami azt jelenti, hogy az 50 méteres gépek lézerhálóval érzékelik a lövéseket és a lövők egy monitoron is látják, hogy mit lőttek, továbbá a nézők is nyomon követhetik a versenyt és lövéseket egy-egy nagyobb monitoron.
2021.08.28. 17:00 |
Minősítő versennyel avatták fel szombaton a megújult zámolyi lőteret

A Zámolyi Meyton-avató és minősítő versenyen mintegy negyven versenyző hét kategóriában vett részt. Zámolyon még 22 éve építette az első lőteret az akkori lövészklub, a mostani fejlesztéssel pedig világszínvonalú lézeres találatjelző rendszert telepítettek.

A Zámolyi lőteret nagyon szeretik a sportlövők és élversenyzők, többszörös világbajnokok is gyakran megfordulnak a pályán – mondta Dr. Gartai Imre a Zámolyi Lövészklub elnöke. Versenyek és országos bajnokságok előtt hetente többször jönnek ki a sportlövők. Kiemelte, hogy a korábbi versenyeket is szép számmal látogatták a sportlövők, hiszen a megyében a klasszikus sportlövészet egyik fellegvára Zámoly. Hozzátette, hogy a jelen és a közeljövő biztosított utánpótlás szempontjából, de szeretnék, ha több fiatal is csatlakozna a sportlövőkhöz.

Boros György a Magyar Sportlövők Szövetség alelnöke és Tobak Balázs a Fejér Megyei Sportlövők szövetségének elnöke is ott volt a szombati pályaavatón.

Nagy öröm, a sportlövők számára, hogy van olyan egyesület Magyarországon, amely szorgalmasan és folyamatosan úgy fejleszti a lőteret, hogy mára világszínvonalú technológiával rendelkeznek és kiváló lövők készülhetnek a világversenyekre – mondta Boros György a Magyar Sportlövők Szövetség alelnöke. Kevés olyan egyesület van, amely saját maga részt tud venni ezeken a fejlesztési forrásokat biztosító pályázatokon.

A zámolyi egyesület azért is példaértékű, mert képes volt megújulni és haladni a korral. Azok a lövész egyesületek maradtak talpon az országban, melyek képesek voltak saját erőt biztosítani a fejlődéshez és a fennmaradáshoz – mondta a szövetség alelnöke.