Miniszteri látogatás az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központban

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter látogatott el hétfőn az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központba. A városi és járási feladatokat ellátó szervezet idén költözhetett 16 külön telephelyről egy közös otthonba, a frissen felújított épületbe.
2021.10.11. 17:46 |

Lassan helyére kerül minden bútor, és a szakemberek a mindennapi feladatellátás mellett azon dolgoznak, hogy napról napra otthonosabbá is váljon az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ frissen felújított épülete.

Egy sikeres pályázatnak köszönhetőn újult meg az épület, ahova 16 helyszínről költöztek be a munkatársak – hangzott el azon a bejáráson, amelyen részt vett Novák Katalin. „A gyermekvédelemben dolgozó szakembereknek külön is köszönettel tartozunk, többek között az elmúlt másfél évben, a járványidőszakban tanúsított munkájukért. Ezért is döntött úgy a Magyar Kormány, hogy januártól 20 százalékkal megemeli a szociális szektorban dolgozók bérét. Ezzel is igyekszünk jelezni számukra, hogy milyen fontos az a szolgálat, amit ők nap mint nap végeznek. A családok egyben tartását, megerősítését, a családi problémák kezelését hivatottak segíteni. Ennek a fehérvári, közel 800 millió forintos beruházásnak az eredménye, hogy méltó körülmények között dolgozhatnak a munkatársak, és fogadhatják az idelátogatókat. Jó látni azt, hogy itt, Székesfehérváron nemcsak a gazdaság erősödik, a város szépül, hanem azok is számíthatnak segítségre, akik bajba kerülnek. Egy közösség akkor lehet igazán erős, ha minden tagjára odafigyelnek.” – emelte ki a miniszter.

A miniszteri látogatáson Tisztl Henrik intézményvezető ismertette szakmai tevékenységüket, majd bejárást tartottak a Központ épületében, amelyen jelen volt Vargha Tamás országgyűlési képviselő, államtitkár és dr. Cser-Palkovics András polgármester is.

A bejáráson Vargha Tamás országgyűlési képviselő, államtitkár elmondta, Székesfehérvár büszke arra a szakmai munkára, amely e központban zajlik, és büszke a szociális ellátórendszer tagjaira, akik az elmúlt másfél évben kiemelkedő munkával látták el a megnövekedett feladatokat, reagáltak az új kihívásokra, gondoskodtak az ellátottakról.

Az idén átadott központ a város egyik nagy beruházása volt az elmúlt közel két évben. „Öröm, hogy az Alba Bástya szakmai munkájához méltó körülményeket tudtunk teremteni. Szerettük volna ezzel is megköszönni az Alba Bástyánál dolgozó szakemberek munkáját, kiemelten az elmúlt másfél évben tanúsított helytállását.” – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András polgármester. 

A családokért felelős tárca nélküli miniszter körbejárta az új szakmai központot, és beszélgetett a szakterületek munkatársaival az elmúlt másfél év embert próbáló feladatairól. Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai az intézmény kabalafigurájának választott Bátor Fáncsi oroszlánnal ajándékozták meg Novák Katalint.

Közélet

 1. Automatizált beléptető rendszer kiépítéséről is szólt a belvárosi lakossági fórum

  Abban mindenki egyetértett a belvárosi lakossági fórumon, hogy nehézkes a parkolás és abban is teljes volt az egyetértés, hogy a jogosulatlan behajtások kiküszöbölésére automata, rendszámfelismerő sorompókat szereljenek fel az Ady Endre, a Kossuth, a Lakatos és a Bástya utca elején. Elhangzott, hogy pénteken kiírja a Palotai úti parkolóház kivitelezésre a közbeszerzést a város közgyűlése.

  2021.10.26.
 2. A Szent György Kórház kertjében ültették el az "Élet fáját"

  Fejér megyei rendőr-főkapitánya és a Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnok-helyettese az „Élet fája” program keretében a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban ültettek el egy-egy fát.

  2021.10.26.
 3. szekesfehervarparkolas.hu - Online is kiválthatók a lakossági parkolóbérletek

  A Városgondnokság új, parkolási internetes honlapján a lakossági parkolóbérletek online kiváltása mellett lehetőség van az NFC parkolókártyák feltöltésére, a parkolási pótdíjak befizetésére, sőt még az NFC kártyával indított parkolás befejezésére is. Az új reszponzív honlap a szekesfehervarparkolas.hu az összes okoskészüléken is elérhető.

  2021.10.25.
 4. Béri Balogh Ádám Baráti Kör: legyen II. Rákóczi Ferenc szobor Székesfehérváron!

  Székesfehérváron, a Nyitrai út 13-ban található Közösségi Házban november 2-án kedden, 18 órától a Markó S. Mária Emlékalapítvány rendezésében fontos ügyben hívnak, várnak minden érdeklődőt.

  2021.10.25.

Eseménynaptár

2021. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár