Minimális különbség az élen a Székesfehérvár Rallye első napja után

A Kőhányás – Pusztavám 13km-es gyorsasági szakasz várt a Székesfehérvár Rallye mezőnyére szombaton, háromszor. Az első kört bajnokság éllovasa, Vincze Ferenc nyerte, aki másodjára már nem remekelt ennyire, azt, a bajnoki címvédő Hadik András nyerte, aki ezzel át is vette a vezetést abszolútban. Vincze, és Hadik a harmadik körben tizedre azonos időt autózott, így az első nap után minimális a különbség az éllovasok között.

2019.06.08. 19:19 |

A 13km-es Kőhányás – Pusztavám szakaszt háromszor teljesítette a mezőny. Elsőre 6:04,4-et ment a Vincze Ferenc – Bacigal Igor duó. Alig maradt el tőlük Hadik András, aki mindösszesen 1 másodperccel autózott lassabban. Harmadik helyre 3,7 másodperc hátránnyal Velenczei Ádám jött be, őt követte Turán Frigyes.

Vincze már az első gyorsaságit követően sem volt elégedett, a második után pedig mégannyira sem, nem véletlenül: Hadik András és Velenczei Ádám is megelőzte. Hadik András egy kis láz ellenére is nagyon jót ment, Velencezinek 0,7 másodpercet, Vinczének 2,8 másodpercet adott. Összetettben az élre is ugrott a fordos páros. Turánék jöttek be a negyedik helyre, akik már a rajt előtt fél perces hátrányban voltak egy pénteki pálya bejáráson összeszedett gyorshajtás miatt. Abszolútban tehát Hadikék vezettek Vincze és Velenczei előtt, az első három 4 másodpercen belül volt ekkor.

A harmadik gyorsasági végén Vincze Ferenc végre elégedett volt: 6:01,5-öt autóztak, Turán Frigyes 4,8-at kapott, majd jött Hadik András, aki tizedre ugyanannyit ment, mint Vincze, így kettejük között abszolútban értelemszerűen nem változott a különbség. A bajnoki címvédő tehát 1,8 másodperc előnnyel várhatja a vasárnapi folytatást. Abszolútban Velenczei áll a harmadik helyen, az ő hátránya a harmadik gyorson 1 másodperc volt, összetettben pedig csupán 4,4. Vasárnap további kilenc szakasz vár a Székesfehérvár Rallye versenyzőpárosaira, de előtte még Székesfehérvár belvárosában, a Palotai úton mutatták meg magukat a pilóták. A hagyományos SuperSpeciálra ezúttal is több ezer néző volt kíváncsi, az „élményautózást” szurkoló, versenyző, navigátor egyaránt nagyon élvezte.

Sport

 1. Gyulai Memorial - Visszatérő világsztárok Székesfehérváron

   Férfi és női 400 m gáton, férfi magasugrásban és hármasugrásban, valamint női távolugrásban is újra indulnak a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon a már a fehérvári közönség által megismert világsztárok. Az idei Gyulai Memorialt július 9-én rendezik.

  2019.06.14.
 2. A HFL elődöntőjéért játszik a Fehérvár Enthroners szombaton

  Wild card mérkőzés vár a fehérvári amerikai futball-csapatra hazai pályán, szombaton 15 órától. Az Enthroners ellenfele a tavalyi nagydöntős Miskolc Steelers lesz, a győztes bejut a HFL elődöntőjébe, a vesztes számára véget ér a szezon.

  2019.06.14.
 3. Szombathelyen is kiválóan szerepeltek a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület versenyzői

  Hétvégén Szombathelyen jártak a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület versenyzői a Mászóka Magyar Nehézségi Kupafordulóján, ahol a következő eredmények születtek: gyermek lány kategóriában Juhász Tamara aranyérmes lett, Pajor Natália a negyedik helyen végzett. A serdülő fiúknál Hegedüs-Krisó Dénes bronzot nyert, Pajor Vince az ötödik helyen zárt. Sarok Eszter az ifik között ezüstöt szerzett, míg a nyílt női kategórát a nyolcadik helyen zárta.

  2019.06.13.
 4. Visszaszerezné a csapatbajnoki címet a Fehérvár Kiskút Tenisz Klub

  Két éve állt először össze bajnokesélyes női teniszcsapat a Kiskút úti klub színeiben, és rögtön meg is nyerte a Szuper Ligát. Tavaly a nagy ellenfél MTK diadalmaskodott, most pedig szeretnének visszavágni a fehérváriak.

  2019.06.13.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak