Minimális különbség az élen a Székesfehérvár Rallye első napja után

A Kőhányás – Pusztavám 13km-es gyorsasági szakasz várt a Székesfehérvár Rallye mezőnyére szombaton, háromszor. Az első kört bajnokság éllovasa, Vincze Ferenc nyerte, aki másodjára már nem remekelt ennyire, azt, a bajnoki címvédő Hadik András nyerte, aki ezzel át is vette a vezetést abszolútban. Vincze, és Hadik a harmadik körben tizedre azonos időt autózott, így az első nap után minimális a különbség az éllovasok között.

2019.06.08. 19:19 |

A 13km-es Kőhányás – Pusztavám szakaszt háromszor teljesítette a mezőny. Elsőre 6:04,4-et ment a Vincze Ferenc – Bacigal Igor duó. Alig maradt el tőlük Hadik András, aki mindösszesen 1 másodperccel autózott lassabban. Harmadik helyre 3,7 másodperc hátránnyal Velenczei Ádám jött be, őt követte Turán Frigyes.

Vincze már az első gyorsaságit követően sem volt elégedett, a második után pedig mégannyira sem, nem véletlenül: Hadik András és Velenczei Ádám is megelőzte. Hadik András egy kis láz ellenére is nagyon jót ment, Velencezinek 0,7 másodpercet, Vinczének 2,8 másodpercet adott. Összetettben az élre is ugrott a fordos páros. Turánék jöttek be a negyedik helyre, akik már a rajt előtt fél perces hátrányban voltak egy pénteki pálya bejáráson összeszedett gyorshajtás miatt. Abszolútban tehát Hadikék vezettek Vincze és Velenczei előtt, az első három 4 másodpercen belül volt ekkor.

A harmadik gyorsasági végén Vincze Ferenc végre elégedett volt: 6:01,5-öt autóztak, Turán Frigyes 4,8-at kapott, majd jött Hadik András, aki tizedre ugyanannyit ment, mint Vincze, így kettejük között abszolútban értelemszerűen nem változott a különbség. A bajnoki címvédő tehát 1,8 másodperc előnnyel várhatja a vasárnapi folytatást. Abszolútban Velenczei áll a harmadik helyen, az ő hátránya a harmadik gyorson 1 másodperc volt, összetettben pedig csupán 4,4. Vasárnap további kilenc szakasz vár a Székesfehérvár Rallye versenyzőpárosaira, de előtte még Székesfehérvár belvárosában, a Palotai úton mutatták meg magukat a pilóták. A hagyományos SuperSpeciálra ezúttal is több ezer néző volt kíváncsi, az „élményautózást” szurkoló, versenyző, navigátor egyaránt nagyon élvezte.

Sport

 1. Pakson is nyert a MOL Fehérvár, amely továbbra is makulátlan mérleggel vezeti a bajnokságot

  A zsinórban negyedik bajnokiján eredményes Futács és fehérvári színekben első gólját szerző Petrjak góljával verte a Vidi a Paksot. A 2-0-ra lehozott meccshez Kovácsik Ádám parádés teljesítménye is kellett, a hajrában nagyokat védett a válogatott kapus. A MOL Fehérvár száz százalékos teljesítménnyel továbbra is a tabella élén áll.

  2019.08.24.
 2. Magyar siker a Kiskút Tenisz Klub nemzetközi junior tornáján

  Rangos, színvonalas nemzetközi kettes besorolású junior tenisztornának adott otthont az elmúlt héten a Kiskút Tenisz Klub. A torna döntőit szombaton rendezték, egyesben a fiúknál Fajta Péter nagyszerűen menetelt a fináléig, ahol szintén nem talált legyőzőre, így a fiatal magyar tehetség nyert a Viszló Transz Cupot.

  2019.08.24.
 3. Hegyi Barnabás-Harcsa Norbert magyar bajnoki címmérkőzés lesz szeptember 21-én

  Szeptember 21-én, a Kalászi Sportcsarnokban rendezi első őszi bokszgáláját a Felix Promotion International. A program gerincét presztízsküzdelmek adják, hiszen a magyar kedvencek egymás ellen lépnek szorítóba, két párharc ráadásul címmérkőzés lesz. - jelentette be honlapján Magyarország piacvezető ökölvívó-rendezvényszervező vállalkozása csütörtökön. Hegyi Barnabás Harcsa Norberttel vív középsúlyú magyar bajnoki címmérkőzést.

  2019.08.23.
 4. A Paks otthonába látogat a bajnokságban eddig hibátlan MOL Fehérvár FC szombaton

  Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a MOL Fehérvár FC a Paksi FC otthonába látogat. A találkozó augusztus 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Online jegyvásárlás itt lehetséges A felnőtt jegyek elővételben 1200 forintba, meccsnapon a helyszínen 1400 forintba kerülnek. Diákok, nyugdíjasok és hölgyek elővételben 800 forintért, meccsnapon a helyszínen 1000 forintért vásárolhatnak belépőt.

  2019.08.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak