Mindkét kupát a hazai csapat nyerte a jubileumi Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztiválon

A Csónakázó-tónál rendezték meg szombaton a 15. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivált, amely a vírushelyzet miatt kevesebb legénységgel, különleges lebonyolítási rendben zajlott. A versenyen mindkét kategóriában a székesfehérvári Dragon Aqua SE vihette haza az aranyérmeket, elhódítva a Vegyes Kupát és a Marathon Open Kupát is.
2020.09.26. 18:08 |

A rendhagyó helyzet miatt szigorú szabályozás mellett bonyolították le az idei  Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivált.

A csapatoknak igyekeztek minden részletre kiterjedő protokollt összeállítani, amelynek betartását mindenkitől elvárták. Az eredményhirdetés is a biztonság jegyében zajlott, a hagyományoktól eltérően minden legénységből csak egy fő jött ki átvenni az érmeket.

A fehérvári Dragon Aqua SE nyerte el a Vegyes Kupát és a Marathon Open Kupát is

Az idei évben a 200 méter versenytávú Vegyes Kupáért hat csapat - a VASFőnix, a Wekerlei Vasgolyósok, a Százhalombatta, a Dragon Aqua SE, a FŐNIX DRAGON és a Fekete Gyöngy - versenyzett és szoros eredmények születtek. A kupát a fehérvári Dragon Aqua SE nyerte 1:46.47 perces eredménnyel a második Százhalombatta és a harmadik helyezett FŐNIX DRAGON legénysége előtt. A 2000 méteres Marathon Open Kupán 4 legénység mérte össze erejét és szintén fehérvári diadal született a Dragon Aqua SE révén, 9:47.15 perces időeredménnyel. A negyedik helyen a Wekerlei Vasgolyósok, a harmadikon a Fekete Gyöngy végzett, míg az ezüstérmes a VASFőnix lett.

A díjakat Mészáros Attila alpolgármester és Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke adta át a Csónakázó-tó partján.

Székesfehérvár alpolgármestere köszöntőjében gratulált a csapatoknak, akik részt vettek a jubileumi Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztiválon és sok sikert kívánt a következő, győri megmérettetéshez. Mészáros Attila szólt arról is, hogy ez a "furcsa szezon" óriási alkalmazkodást kíván mindenkitől. Az alpolgármester reményét fejezte ki, hogy jövőre már teljes hétvégét tudnak eltölteni a versenyzők Székesfehérváron.

Járosi Péter a díjátadó után azt kívánta, hogy jövőre már nagyobb létszámmal tudjanak versenyeket rendezni és visszaálljon a fesztiválok megszokott menete. Elmondta, hogy jövő héten szombaton Győrben folytatódik a fesztiválszezon, az évadot pedig Baján zárják majd október közepén. Ezt követően a "medencébe költöznek" a sárkányhajósok egészen decemberig.

Sport

 1. Az ősz rangadója - fontos információk a szombat esti Vidi-Fradi mérkőzésre

  A MOL Fehérvár FC Ferencváros elleni meccsére október 31-én, szombaton este 19:30 órai kezdettel kerül sor, jegyinformációk a klub honlapján találhatók. A stadionban kötelező lesz a maszkviselés, a kapukat 18 órakor nyitják. Sűrített, ingyenes szurkolói buszjáratokkal igyekszik a klub és a város is segíteni a szurkolók közlekedését.

  2020.10.29.
 2. Kellemes focimatiné az agárdi Parkerdőben: továbbjutott a Vidi a Magyar Kupában

  A tavaly még megyei első osztályban, jelenleg pedig az NB III-ban szereplő Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő ellen játszott az agárdi Parkerdőben a MOL Fehérvár FC. A Magyar Kupában a harminckét közé jutás volt a tét. Mindkét félidőben két gólt szerezve jutott tovább az esélyesebb fehérvári csapat.

  2020.10.28.
 3. Ping-pong - dupla fordulót játszott a Honvéd Szondi az Extra Ligában

  Az asztalitenisz Extra Liga hatodik fordulójában a székesfehérvári Honvéd Szondi a rivális Szegediekhez látogatott. A párharc elején a hazai csapat előnyt szerzett, ugyanis döntő szettben, 3:2-re megverték a kitűnő Jakab Gábor-Zombori Dávid duót.

  2020.10.27.
 4. Így pótol az Alba, decemberben nyolc meccs is vár a kosarasokra

  A koronavírus miatt eddig egyetlen mérkőzést sem játszott a kosárlabda-bajnokságban az Alba Fehérvár. A csapat elkezdhette az edzéseket, miután a játékosok kikerültek a karanténból. Most azt is nyilvánosságra hozták, mikor lesznek az elhalasztott, illetve további mérkőzések.

  2020.10.27.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak