"Minden ember jónak született” - szombaton volt az első adventi találkozó Vízivárosban

Családias hangulatban kezdődtek el a Vízivárosi Advent programjai. Az első hétvégén Dr. Horváth Miklósné és Deák Lajosné önkormányzati képviselők, valamint Tornyai Gábor plébános a minden emberben ott lakozó jóságról, a fény- és csodavárásról, az igazi tartalmak meghallásához nélkülözhetetlen csendről osztották meg gondolataikat. 
2019.11.30. 19:26 |

A kedves műsorok mellett sütemények, meleg tea és kézműveskedés tették meghitté a karácsonyváró rendezvényt.

Az egykori történelmi Vízivárost alkotó választókörzetek összefogásában rendezik meg évről évre a Vízivárosi Advent programsorozatot: a ’3 testvérkörzet, 4 testvérváros – Nagy család, nagy öröm’ szlogennel – a résztvevők ünnepváró szokásaival és hagyományos süteményeivel.

A városrész adventi heteit dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő, a Vízivárosi Advent háziasszonya a következő gondolatokkal nyitotta meg: az advent kétezer éves történetében nem változott, hogy az emberek várják a csodát, a fényt. „Minden ember jónak született, és ez a négy hét különösen alkalmas rá, hogy megkeressük magunkban a jót. Ha meg is tudjuk ezt tartani az új évben, nagy szerencsénk van, és Isten áldását kapjuk általa.”

„A hit szüli a csodát, és nem a csoda a hitet.”

Deák Lajosné önkormányzati képviselő köszöntőjében a hála és a köszönet szavait tolmácsolta minden résztvevőnek. Tornyai Gábor plébános azt fogalmazta meg, hogy milyen fontos csendben is lenni a beszélgetésekkor – hogy igazán meg tudjuk hallani, amit a velünk szemben álló mondani akar nekünk: „Találjuk meg a csendnek a helyét a hétköznapi találkozásainkban!”

Advent első gyertyájának meggyújtását követően a Hétpettyes óvodások léptek színpadra: jókívánságaikkal és verseikkel felöltöztették a karácsonyfát, és megidézték a karácsonyi időszak fontos szimbólumait is. A szeretet nyelvén című műsorral a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon lakói kedveskedtek a közönségnek. Felléptek még a Nefelejcs úti ovisok és a Hétvezér, a Kossuth Lajos valamint a Széna téri Iskola kisdiákjai.

Kultúra

 1. Szabadtéri kiállítás nyílik Glócz Vendel portréiból a Trianon 100 eseménysorozat keretében

  Glócz Vendel Trianon című kiállításának részét képező portrékból nyílik szabadtéri kiállítás június 4-én Székesfehérváron. A fiatal művész alkotásait 8 és 19 óra között tekinthetjük meg a Vörösmarty Színház bejárata előtt.

  2020.06.03.
 2. 400 éve született Zrínyi Miklós - kvízjátékkal emlékezik a Vörösmarty Mihály Könyvtár

  Idén 400 esztendeje annak, hogy korának nagy magyar költője, horvát bán, Zala és Somogy vármegyék örökös főispánja, nagybirtokos főnemese, hadvezére és tudósa, Zrínyi Miklós megszületett. A „Magyar Mars” tiszteletére, akinek fő célja a török Magyarországról való kiűzése volt, az Országgyűlés a 2020. évet Zrínyi Miklós-emlékévnek nyilvánította. A XVII. század nagy alakjáról megemlékezve a Vörösmarty Mihály Könyvtár egy kvízt állított össze.

  2020.06.03.
 3. Trianon különkiadás a Vörösmarty Színházban Trianon 100. évfordulóján

  A Trianon című előadással emlékezik meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház a 100 éve aláírt békediktátumra. 2020. június 4-én, 16.31-kor a Vörösmarty Színház Facebook oldalán online elérhető lesz az évad utolsó nagyszínpadi bemutatójából készült rendhagyó összeállítás.

  2020.06.03.
 4. #Mosteztolvasom - új pályázatot hirdet a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

  Továbbra is otthoni olvasásra buzdítja új felhívásában a fehérváriakat a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. A #vigyázzunkegymásra #Mosteztolvasom online kihívásban Facebook-oldalukra várják a most olvasott könyvvel készült kreatív fotókat és a hozzá tartozó kedvenc idézeteket.

  2020.06.02.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V

Székesfehérvár Topotéka