Millió lépés az iskolákért - június közepéig lehet csatlakozni

"Millió lépés az iskoládért” mottóval indított a mozgásra és az egészséges életmódra ösztönző nyereményjátékot a Magyar Szervátültetettek Szövetsége az Aktív Magyarország Program keretében. 100 iskola nyerhet 1-1 millió forintot sporteszközök vásárlására. A kezdeményezéshez június 11-ig lehet csatlakozni.
2023.06.05. 14:50 |
Millió lépés az iskolákért - június közepéig lehet csatlakozni

Június 11-ig tart a „Millió lépés az iskoládért” program az Aktív Magyarország Program támogatásával.

A kihívásban a Millió lépés mobilapplikáció letöltésével lehet részt venni, amelyben a lépések mellett további 60 féle mozgásforma alakítható át lépésszámmá. A kihívás 11 hete alatt minden héten más-más kihívó – ismert közéleti személy, sportoló vagy szervátültetett – inspirál a mozgásra.

A résztvevők virtuálisan végigjárják és megismerik az Országos Kékkör túraútvonalait és legszebb látnivalóit, a napi rendszerességgel küldött „Tudtad-e?” üzenetekből pedig egyre több és több ismeretre tesznek szert az egészséges életmód és a mozgás fontosságáról. A verseny célja, hogy minél több résztvevőt – tanulót, szülőt, pedagógust, korábbi diákot – ösztönözzenek mozgásra, a lépések gyűjtésére és a Kékkör végigjárására.

Minden iskola, amelyik legalább egyszer körbeért a Kékkörön, részt vesz a sorsolásban.

Ha ezt többször is megteszi, többszörösére emelkedik az esélye, de minden iskola csak egyszer nyerhet. A kihívásban 100 iskola nyerhet 1-1 millió forintot sporteszközök vásárlására. A versenyhez önkormányzatok is csatlakozhatnak a program népszerűsítésével.

Fehérvári színes

 1. Kihívás Napja 2024.

  A Németh László Általános Iskolában játékos váltóversennyel és közös futással, a Szenior örömtáncosok maroshegyi csoportja pedig Városház téri tánccal készült a Kihívás Napjára, de a város sok-sok egyéb intézménye, egyesülete, csoportja tartott hosszabb-rövidebb sportprogramot a nemzetközi megmérettetéshez kapcsolódóan. Székesfehérvár 30 éve vesz részt a mindig május utolsó szerdáján tartott Kihívás Napján. 

  2024.05.29.
 2. ingyenes pszichológiai program az EFI-ben

  Felkészülés a családdá válásra címmel szervez négyalkalmas programot pszichológus bevonásával a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda. Június 4-én indul egy kurzus, ám a nagy érdeklődésre való tekintettel szerveznek még egyet június 11-i kezdéssel. A részvétel ingyenes.

  2024.05.29.
 3. Két turnusos tábor a Vidi Múzeummal

  A nem kifejezetten sporttáborba vágyó, ám a mozgást, a focit és a Vidit szerető gyerekeknek ajánlja nyári táborát a Vidi Múzeum. Júliusban lesz két turnus, jelentkezni június 14-ig lehet.

  2024.05.29.
 4. Energiatudatos Tóparti

  Két tópartis diák – Fischer Hanna és Bárány Bence – is elismerésben részesült a Parlamentben tartott díjátadón. A fiatalok középiskola, illetve felső évfolyam kategóriában lettek a vármegye legjobbjai a Virtuális Erőmű Program (VEP) Energiahatékonysági Kiválósági Pályázatán. A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium pedig az Energiatudatos Iskola címet érdemelte ki.

  2024.05.29.