Mikulásváró délutánt szerveznek a Baptista Gyermekotthon lakóinak

Mikulásváró délutánt szervez a Tüzér utcai „Befogadlak” Baptista Gyermekotthon lakóinak a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Fiatal Családosok Klubja helyi szervezete megbízásából december 6-án, hétfőn 15 órától.
2021.12.02. 13:06 |

Mikulásváró délutánt szervez a Tüzér utcai „Befogadlak” Baptista Gyermekotthon lakóinak a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) helyi szervezete megbízásából.

A kézműves foglalkozások mellett arcfestés, sok finom sütemény és innivaló is várja a gyerekeket, akikhez csomagokkal a zsákjában megérkezik a Mikulás is december 6-án.

Sok-sok finomság, édes és sós sütemények, mézeskalács, melengető tea, gyümölcslevek és szörpök – ami a vendéglátást illeti. Ami pedig a Mikulásváró programját, abban sem csalódnak majd a gyerekek: a kézműves foglalkozásokon képeslapot, karácsonyfára való díszeket és mécsestartót is készíthetnek december 6-án, hétfőn 15.00–19.00 óra között.

A Mikulás-napi eseményt a Ficsak Székesfehérvár megbízásából, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a Motívum Kulturális Egyesület és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ munkatársai szervezik a „Befogadlak” Baptista Gyermekotthon lakóinak, akik az arcfestést, a csillámtetoválást is kipróbálhatják, miközben karácsonyi hangulatú zenéket hallgatnak. Természetesen megérkezik az otthonba a Mikulás is, ötven ajándékcsomaggal a zsákjában.

November elsejétől a Tüzér utcai gyermekotthon fenntartója a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Intézményfenntartó Központja. A „Befogadlak” Baptista Gyermekotthonban 48 gyermekről gondoskodnak az intézmény dolgozói, csecsemőtől a 18 évesig. Az intézmény – amelyet korábban csecsemőotthonként, majd Kikinda utcai gyermekotthonként ismertünk – új, hat éve épült. Adottságai lehetőséget nyújtanak arra is, hogy gyermeküket egyedül nevelő 18 éven aluli, vagy – utógondozás keretében – ennél idősebb fiatal anyákat is elhelyezzenek itt, egy csoportban pedig a különleges ellátást igénylő, három év alatti gyerekekkel foglalkoznak. A gyermekotthon öt házból áll, mindegyikben gyermekfelügyelő és pedagógus vagy egy felsőfokú szociális végzettséggel rendelkező házvezető, nevelő foglalkozik az ott élő gyerekekkel, fiatalokkal.

Fehérvári színes

 1. Aladdin és a csodalámpa - élőszereplős mesejáték január 29-én a Köfém Művelődési Házban

  content page Újabb gyermekelőadásra invitálja a családokat a Köfém Művelődési Ház. Január 29-én, szombaton délután rendezik meg az Aladdin és a csodalámpa című mesejátékot, belépőt személyesen az intézményben vagy online lehet vásárolni.

  2022.01.25.
 2. Február 7-én indul a Szeresd a Földet! projektverseny

  Szeresd a Földet! címmel egyfordulós projektverseny indul február 7-én alsó és felső tagozatos diákok, illetve középiskolások számára. A versenyre egyénileg is lehet jelentkezni!

  2022.01.25.
 3. Sulizsák - közel 1300 kg használt ruhát gyűjtöttek a vasváris diákok

  Idén a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola is csatlakozott a Sulizsák programhoz. A fenntarthatóságot, környezettudatosságot szolgáló újrahasznosítási programban az elmúlt években már több fehérvári iskola is részt vett. Január első két hetében a vasváris diákok és szüleik a pedagógusokkal közösen közel 1300 kg használt ruhát, cipőt, táskát zsákoltak be annak érdekében, hogy azok a feldolgozást követően az építőiparban, az autóiparban párnázóanyagként, a termelőiparban törlőruhaként, vagy éppen szigetelőanyagként kezdjenek új életet.

  2022.01.24.
 4. A Szivárvány Óvodába érkezett az Agrárkamara „Gazda leszek” programja

  A „Gazda leszek” program 2022-ben is folytatódik, megismerve és vonzóvá téve ezáltal az agráriumot a gyermekek számára. Ennek keretében a székesfehérvári Szivárvány Óvoda, Püspökkertvárosi Tagóvodájába látogatott a NAK Fejér Megyei Szervezete.

  2022.01.24.

Aranybulla emlékév 2022.

Facebook

Eseménynaptár

2022. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár