Mesterhármas: a HFL és a CEFL Cup után az osztrák Divízió I. bajnoka is a Fehérvár Enthroners!

A Fehérvár Enthroners amerikai futballcsapata a 2021/2022.es bajnoki évben minden mérkőzését megnyerte, amelyen pályára lépett. Ezzel valamennyi verseny legjobbja lett, ahol elindult. A Koronázó városiak feltették a koronát a teljesítményükre!
2022.07.31. 20:47 |

Chris Merchant, Tóth Levente TD-je és Jebrai Regan pick six-e nagyjából 8 perc alatt el is döntötte a leglényegesebb kérdéseket az ausztriai Stockerauban, a Silver Bowl-on. A félidő vége előtt Willem Vancompernolle másodszor volt eredményes, ezt a TD-t azonban az előzővel ellentétben meg is adták az osztrák játékvezetők, így 28-0-s első félidőt hozott a döntő.

A második játékrészben nem meglepő módon az Enthroners elsősorban Tóth Levente és az óra futtatására koncentrált, a védelme továbbra is hibátlanul zárt, majd sok-sok Tóth futás végén újra Vancompernolle volt eredményes. Egy kósza Amstetten TD re Tóth Nándi válaszolt azonnal és ezzel kialakult a 42-7-es végeredmény!

A magyar és az osztrák bajnoksággal, valamint a CEFL Cup mérkőzéseivel együtt összességében 18 mérkőzést játszott és mind a 18-at megnyerte 2022-ben a székesfehérvári alakulat, az egyesület 15 éves történelmének legszebb esztendejét produkálva!

Jövőre pedig egy minden eddiginél nagyobb kihívás, a European League of Football sorozata és a magyar amerikai futball európai képviselete vár a Koronázókra, reméljük újabb (arany)oldalak íródnak majd a klub történelemkönyvébe!

Aranybulla emlékév 2022.

Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak