„Mesélnek a szívek" - fehérvári zarándoklat Csíksomlyóra, Ferenc pápa miséjére

Hétvégén a Ciszterci Szent István Gimnázium tanári karának és a Ciszterci Nagyboldogasszony Plébánia közösségeinek tagjaiból alakult autóbuszos zarándokcsoport látogatott Székelyföldre, Csíksomlyóra, ahol részt vettek a Ferenc pápa által pontifikált szentmisén. A zarándokcsoporttal utazott a Szent Candid Alapítvány „Mesélnek a kövek…” című pályázatán a zsűri által kiválasztott négy fiatal is.
2019.06.07. 12:05 |

A „Mesélnek a kövek…” pályázói közül a zsűri döntése alapján Fux Gellért Mihály, Fux Lukács Sebestyén, Tóth András és Krentz Péter utazhattak a csíksomlyói pápalátogatásra; a Szent Candid Alapítvány, Dr. Cser-Palkovics András, polgármester, Róth Péter, alpolgármester, valamint Dr. Szabó Balázs, zenetörténész jóvoltából egy-egy pályázó.

Köszönjük a csodákat, amely kíséri lépteinket...

Az odafelé vezető úton Erdély gyönyörű tájain barangoltunk, Ady Endre szülőháza mellett elsuhanva, Benedek Elek világában, a tündér álmodta Olt folyó sodrását csodáltuk.

Tisztult a lelkünk az óriási záporban, a sártengerben, a végtelennek tűnő útkeresésben... Töltekeztünk, erősödött hitünk a közös imában, a szentmisében, a pápai áldásban.

Átöleltek a felhők, a fák, a szűnni nem akaró madárdal. Történelmi múltunk tiszta forrásánál, a hiteles helyeken, megérintett bennünket a menny…

Köszönjük adományozóink, támogatóink együttműködését indulásunktól a megérkezésünkig, mert ők velünk voltak, vannak, a szívünkben vittük őket Máriához, Édesanyánkhoz...

Égi Édesanyánk! Palástoddal takard be, óvd testvéreinket otthon és itthon.

Nagy Györgyné, zarándok

Közélet

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2