„Mesélnek a szívek" - fehérvári zarándoklat Csíksomlyóra, Ferenc pápa miséjére

Hétvégén a Ciszterci Szent István Gimnázium tanári karának és a Ciszterci Nagyboldogasszony Plébánia közösségeinek tagjaiból alakult autóbuszos zarándokcsoport látogatott Székelyföldre, Csíksomlyóra, ahol részt vettek a Ferenc pápa által pontifikált szentmisén. A zarándokcsoporttal utazott a Szent Candid Alapítvány „Mesélnek a kövek…” című pályázatán a zsűri által kiválasztott négy fiatal is.
2019.06.07. 12:05 |

A „Mesélnek a kövek…” pályázói közül a zsűri döntése alapján Fux Gellért Mihály, Fux Lukács Sebestyén, Tóth András és Krentz Péter utazhattak a csíksomlyói pápalátogatásra; a Szent Candid Alapítvány, Dr. Cser-Palkovics András, polgármester, Róth Péter, alpolgármester, valamint Dr. Szabó Balázs, zenetörténész jóvoltából egy-egy pályázó.

Köszönjük a csodákat, amely kíséri lépteinket...

Az odafelé vezető úton Erdély gyönyörű tájain barangoltunk, Ady Endre szülőháza mellett elsuhanva, Benedek Elek világában, a tündér álmodta Olt folyó sodrását csodáltuk.

Tisztult a lelkünk az óriási záporban, a sártengerben, a végtelennek tűnő útkeresésben... Töltekeztünk, erősödött hitünk a közös imában, a szentmisében, a pápai áldásban.

Átöleltek a felhők, a fák, a szűnni nem akaró madárdal. Történelmi múltunk tiszta forrásánál, a hiteles helyeken, megérintett bennünket a menny…

Köszönjük adományozóink, támogatóink együttműködését indulásunktól a megérkezésünkig, mert ők velünk voltak, vannak, a szívünkben vittük őket Máriához, Édesanyánkhoz...

Égi Édesanyánk! Palástoddal takard be, óvd testvéreinket otthon és itthon.

Nagy Györgyné, zarándok

Közélet

 1. Ami közös, ami összeköt - jótékonysági színházi előadás a MOL Arénában

  Az Imre Sándor Szeretetszínház ép és sérült művészeinek előadásában mutatták be szombaton a Padlás című musicalt a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében. A rendhagyó színházi előadáson az Arany János EGYMI, Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskola tanulói is jelen voltak és fontos szerepet vállaltak a színészekkel karöltve.

  2019.06.15.
 2. A közszolgáltatásban dolgozók elismerésére várják a javaslatokat

  Elismerő okleveleket adományoz az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2019-ben is Székesfehérváron. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen.

  2019.06.14.
 3. Fridel Marianna vehette át idén a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat

  Az idei évben Fridel Marianna, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanárnője vehette át a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat, aki a kezdetek óta lelkes támogatója a Székesfehérvári Diáktanács tevékenységének. A gimnáziumban három éve segíti a diákok munkáját, előtte a Németh László Általános Iskolában látta el ugyanezt a feladatot.

  2019.06.12.
 4. Helyünk a világban - Esélynap a Zichy ligetben

  Az EsélyKör, a fogyatékosügyi szervezetek hálózata negyedik alkalommal szervezett Esélynapot Székesfehérváron, ezúttal új helyszínen, a Zichy ligetben. A nagyszabású, társadalmi integrációt, szemléletformálást és érzékenyítést elősegítő rendezvény a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány koordinálásával, a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház együttműködésével valósult meg. A program fő támogatója Székesfehérvár Önkormányzata.

  2019.06.12.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek