„Mesélnek a szívek" - fehérvári zarándoklat Csíksomlyóra, Ferenc pápa miséjére

Hétvégén a Ciszterci Szent István Gimnázium tanári karának és a Ciszterci Nagyboldogasszony Plébánia közösségeinek tagjaiból alakult autóbuszos zarándokcsoport látogatott Székelyföldre, Csíksomlyóra, ahol részt vettek a Ferenc pápa által pontifikált szentmisén. A zarándokcsoporttal utazott a Szent Candid Alapítvány „Mesélnek a kövek…” című pályázatán a zsűri által kiválasztott négy fiatal is.
2019.06.07. 12:05 |

A „Mesélnek a kövek…” pályázói közül a zsűri döntése alapján Fux Gellért Mihály, Fux Lukács Sebestyén, Tóth András és Krentz Péter utazhattak a csíksomlyói pápalátogatásra; a Szent Candid Alapítvány, Dr. Cser-Palkovics András, polgármester, Róth Péter, alpolgármester, valamint Dr. Szabó Balázs, zenetörténész jóvoltából egy-egy pályázó.

Köszönjük a csodákat, amely kíséri lépteinket...

Az odafelé vezető úton Erdély gyönyörű tájain barangoltunk, Ady Endre szülőháza mellett elsuhanva, Benedek Elek világában, a tündér álmodta Olt folyó sodrását csodáltuk.

Tisztult a lelkünk az óriási záporban, a sártengerben, a végtelennek tűnő útkeresésben... Töltekeztünk, erősödött hitünk a közös imában, a szentmisében, a pápai áldásban.

Átöleltek a felhők, a fák, a szűnni nem akaró madárdal. Történelmi múltunk tiszta forrásánál, a hiteles helyeken, megérintett bennünket a menny…

Köszönjük adományozóink, támogatóink együttműködését indulásunktól a megérkezésünkig, mert ők velünk voltak, vannak, a szívünkben vittük őket Máriához, Édesanyánkhoz...

Égi Édesanyánk! Palástoddal takard be, óvd testvéreinket otthon és itthon.

Nagy Györgyné, zarándok

Közélet

 1. Közös Veni Sancte-val indul az év a katolikus oktatási intézményekben

  Szeptember 2-án, hétfőn délután 16 órakor az elmúlt évekhez hasonlóan a katolikus oktatási és nevelési intézmények számára közös Veni Sancte-t tartanak Székesfehérváron, a Prohászka emléktemplomban.

  2019.08.24.
 2. Diagnosztika és terápia teljes spektrumát nyújtja a Szent György Kórház

  Mintegy 300 millió forintos beruházás zajlott a Szent György Kórházban Európai Uniós és hazai források felhasználásával. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a Közép-dunántúli régió egyetlen olyan kórháza, amely az egészségügyi szakellátás csaknem teljes spektrumát nyújtja mind a diagnosztika, mind a terápia terén. 

  2019.08.23.
 3. A Királyi Napok legszebb pillanatai 2019-ben

  Látványos fényekkel kezdődtek a Székesfehérvári Királyi Napok, majd másnap együtt énekeltünk a fúvósokkal, néztük a fényjátékot a Bíróság épületén. Kiállítás nyílt IV. Béla életéről a múzeumban, róla, illetve koráról szólt a Koronázási Ünnepi Játékok és a szertartásjáték; Rúzsa Magdi koncertjén egy gombostűt sem lehetett leejteni; kimulattuk magunkat az Öreghegyen és táncosok hozták el a világot Fehérvárra.

  2019.08.22.
 4. Köszönet a Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak és résztvevőknek

  Székesfehérvár polgármestere – a közösségi oldalain már közzétettek szerint – a város Önkormányzata és minden szervező nevében ezúton is köszöni a 2019-es Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak a programsorozaton tanúsított helytállásukat, amellyel hozzájárultak ahhoz, hogy idén is felejthetetlen élményekkel zárult a látogatók számára az ünnepi időszak.

  2019.08.21.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek