Mérséklődött a drágulás mértéke a fehérvári ingatlanpiacon is

A lakásárak az elmúlt években országszerte meredeken íveltek felfelé. Az idei évben azonban már több helyen mérsékeltebb a drágulás mértéke és néhány hónapban kisebb-nagyobb visszaeséseket is tapasztalhattunk a négyzetméter árakban. Igaz ez a Székesfehérváron eladásra kínált lakásokra is - írja elemzésében az ingatlannet.hu.
2019.10.24. 10:22 |

Fehérváron a téglalakások januári 460 ezer Ft/m²-es átlagára szeptemberre 490 ezer Ft/m²-re duzzadt. Amennyiben a székesfehérvári panellakásokat tekintjük, az átlagos négyzetméter árak stagnáltak, 420 ezer Ft/m² körül alakultak az idei év januári és szeptemberi hónapjai között. 

Székesfehérváron a családi házak lényegesen olcsóbbnak mutatkoztak a lakásoknál idén szeptemberben. A vizsgálat alá vont települések közül Gárdonyban is a székesfehérvárihoz hasonlóan alakultak a házak átlagos négyzetméter árai.

Idén szeptemberben egy 50 m² alapterületű dunaújvárosi ház esetében átlagosan 12,5 millió forintos árral számolhattak a vásárlók. Móron egy ugyanekkora ház átlagosan 11,5 millió forintba került, Bicskén pedig 10,5 millió forintba. A vizsgált települések közül egy sárbogárdi családi házat átlagosan 7 millió forintért kínáltak.

Ingatlanbefektetés: Belevágjunk vagy ne?

Most is jó döntés lehet az ingatlanbefektetés. Az első érv, ami egy ingatlanba történő befektetés mellett szól, hogy ez a piac a tőzsdéhez kevésbé ingadozó. Továbbá akkor is ez a legjobb opció, ha nem gyorsan akarunk pénzt csinálni, hanem hosszabb távban gondolkodunk, hiszen a lakáskiadásból származó passzív jövedelem az év minden hónapjában biztosan a zsebünkben fog landolni. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a részvényekkel és kötvényekkel ellentétben az ingatlanpiacon a siker nem a tulajdonos befolyásán kívül áll. Ugyanis egy lakás vagy ház fejlesztési lehetőségei korlátlanok, azaz bármikor refinanszírozható, rehabilitálható, illetve akár újra is tervezhető.

Gazdaság

 1. Mi a helyzet a fehérvári ingatlanpiacon a Covid után?

  Két fehérvári ingatlanost Czigola Emilt és Horányi Balázst, illetve az Ingatlannet.hu oldal szakértőjét kérdeztük arról, hogy milyen hatással volt a koronavírus miatti veszélyhelyzet a fehérvári ingatlanpiacra. A panelek terén telítődik a piac és megfontoltabbak a vásárlók, a családi házak piacán pedig fellendülés tapasztalható.

  2020.06.30.
 2. Székesfehérváron is bővíti 5G szolgáltatásait a Vodafone

  A budapesti belváros és Zalaegerszeg után a vidéki nagyvárosokban, így Székesfehérváron is és a Balaton körül folytatja az 5G lefedettségének bővítését a Vodafone Magyarország. A fejlesztéssel 35-ről közel 300-ra nő 5G állomásaik száma az országban.

  2020.06.30.
 3. Fenntarthatósági akció és játék indul a Jancsárkertben

  A tisztább, hulladékmentes piacozásért hirdetett akciót a KDRIÜ és a Ki? Ti & Mi civil szervezet: a kampányban nemcsak információkat szerezhetünk a fenntartható életmódról, hanem pontokért is játszhatunk, ha vászontáskába vagy kosárba vásárolunk a műanyag zacskók helyett.

  2020.06.25.
 4. A kkv-k támogatására létrejött Városi Tőkealapról tájékoztatták az érdeklődőket

  A kis- és középvállalkozások finanszírozásának támogatására létrejött Székesfehérvár Városi Tőkealapról tartottak tájékoztató workshopot szerdán, a Városháza Dísztermében. A résztvevők választ kaphattak arra is, hogy mit érdemes tudni a tőkebefektetésről?

  2020.06.24.
 1. Az egyéni vállalkozók július 1-jétől a NAV-nál intézhetik ügyeiket

  Július 1-jétől az egyéni vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos ügyeket a NAV-nál kell intézni.  Az egyéni vállalkozók továbbra is a Webes ügysegéden jelenthetik be a NAV részére a tevékenységükkel kapcsolatos eseményeket: tevékenység megkezdése, adatváltozás bejelentése, szünetelés, illetve szünetelés utáni folytatás és a tevékenység megszüntetése.

  2020.06.22.
 2. Közel félmillióan regisztráltak a NAV online számlarendszerébe

  Június elejéig már több mint 481 ezer adózó regisztrált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal online számlarendszerébe - közölte a Világgazdasággal az adóhatóság. Július 1-jéig regisztrálniuk azoknak a vállalkozásoknak valamilyen online számlázórendszerbe, amelyek más adóalanynak állítanak ki számlát.

  2020.06.19.
 3. Hiánypótló képzés indul az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

  2020 szeptemberében Székesfehérváron, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetében Precíziós gazdálkodás szakmérnök/szakember képzés indul, immáron harmadik alkalommal. A képzés hiánypótló adatfeldolgozási és térinformatikai ismeretek készségszintű elsajátítására fekteti a hangsúlyt.

  2020.06.19.
 4. Bemutatkozott a Fejérvíz Zrt. új vezérigazgatója - fiatal szakember irányítja a céget

  A Székesfehérvári Önkormányzat többségi tulajdonában álló Fejérvíz Zrt új vezérigazgatóját mutatta be szerdán dr. Cser-Palkovics András polgármester. Laczi Péter korábban már 11 éven keresztül dolgozott a Fejérvíznél, a cég irányítását május végén vette át a harminc év után nyugdíjba vonult Kis Istvántól.

  2020.06.17.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2