Mérsékelten ugyan, de tovább emelkednek az ingatlanárak Székesfehérváron

A koronavírus időszaka alatt a lakóingatlanok kínálati árai a hazai ingatlanpiacon folyamatosan változtak. Voltak olyan régiók, ahol csökkentek az árak, de az ország nagyobb hányadában azonban inkább a növekedés volt a jellemző. A Fejér megyében található lakóingatlanok többségében egy biztos, lassú tendenciájú áremelkedés folyt le az elmúlt egy éves időszakban. 
2021.07.26. 07:50 |

Székesfehérvár ingatlanpiacán 4-14 %-os volt az árváltozás - derül ki az ingatlannet.hu legújabb elemzéséből. Fehérváron egyedül a családi házak voltak azok, melyek átlagára hónapról-hónapra apró ütemben változott. A tavalyi év júniusi hónapjától négyzetméterenként átlagosan 20 ezer forinttal lettek drágábbak, amelynek következtében idén júniusban 380 ezer Ft/m² lett az átlag kínálati áruk.

Székesfehérvár lakáspiaci szereplői közül a téglaépítésű lakások is drágultak. Viszont a családi házakkal ellentétben itt a 12 hónapos vizsgált időszak alatt négyzetméterenként átlagosan 50 ezer forinttal kellett többet fizetnie annak, aki idén nyáron szeretett volna lakást vásárolni. Összességében 2020 június és 2021 június között 540 ezer Ft/m²-ről 594 ezer Ft/m²-re ugrott fel a kínálati áruk.

A városban található panellakások mentek keresztül a legnagyobb léptékű dráguláson, a téglalakások és a családi házak kínálati árához képest. A panel típusú lakások átlagára ugyanis jóval magasabb lett a tavaly júniusi adatokhoz viszonyítva. Míg a tavalyi esztendő hatodik hónapjában 435 ezer Ft/m²-es volt az átlagos kínálati áruk, addig idén júniusban már 506 ezer Ft/m². A koronavírus harmadik hulláma után, ha a székesfehérvári ingatlanpiaci árak az elmúlt időszak tendenciáját követik, akkor még további áremelkedésre számíthatunk.

Leginkább 10% alatti az árváltozás

Az Ingatlannet.hu Székesfehérvár mellett vizsgálata alá vont még néhány Fejér megyei várost. Közülük Dunaújváros volt, mely leginkább megegyezett a megye székhelyén látott tendenciával. Itt ugyanis a lakások, illetve a házak átlagára 5-7 % körül drágult a 12 hónap alatt. Növekvőben voltak az árak Bicskén is, ahol viszont a lakóingatlanok már átlagosan 11-16%-kal lettek drágábbak tavaly nyár óta. A vizsgált városok közül találunk olyat is, ahol idén a kínálati árak sokkal nagyobb mértékben drágultak. Ide tartozik Velence és Gárdony. Mindkét városban a családi házak átlag négyzetméter ára emelkedett meg a leginkább, 18-30%-kal. A téglalakások átlagos kínálati árai pedig ezekben a városokban 9-10%-al kerültek többe 2021 júniusában.

Nem áll meg a növekedés az ingatlanpiacon

A 2020-as év márciusi hónapjában megjelent koronavírus lefékezhette volna az ingatlanpiacot, de a zöld övezetek és szabadság érzésének a felértékelődése, valamint a kormány idén hatályba lépő család támogatási programjai lendületben tartotta azt. Majd a harmadik hullám végével a korlátozások feloldásra kerültek, mely azt eredményezte, hogy új befektetők jelentek meg a piacon megnövelve a keresletet.

Az ingatlanpiaci szakértők többsége az elkövetkezendő időszakról úgy nyilatkozik, hogy mind a használt lakóingatlanok kínálati árai, mind az albérletpiaci árak folyamatosan növekedni fognak. Az új építésű lakások eladási áraiban is várható áremelkedés, mintegy kétszámjegyű drágulás lesz megfigyelhető az előttünk álló pár hónapban, mely főként a fővárosra és a vidéki városokra lesz jellemző.

Gazdaság

 1. Mindent a duális képzésről - megújult a szakképzés szereplői számára készült honlap

  Megújult a szakképzés szereplői számára készült honlap, amely hangsúlyosan foglalkozik a vállalkozói oldallal, de részletes tájékoztatást nyújt a tanulók számára is.  A duális képzés legfrissebb információiért keresse fel a megújult honlapot!

  2021.09.19.
 2. Duális Roadshow a Széchenyiben – képzésekkel, ipari szereplőkkel ismerkedtek a diákok

  Duális Roadshow-t rendeztek pénteken a Széchenyi István Műszaki Technikumban. A nagyszabású program az intézmény csaknem 900 diákjának nyújtott betekintést a duális oktatásba, az ipari partnercégek világába, kínálatába és a felsőoktatásba.

  2021.09.17.
 3. Szombaton rendezik meg az Építők Napját a Vörösmarty Szakközépiskolában

  Tavasz helyett ősszel, ám hagyományosan gazdag programkínálattal rendezik meg az idei Építők Napját Székesfehérváron. A szakmai és szórakoztató elemeket is tartogató esemény szombaton 10 órakor kezdődik a Vörösmarty Technikumban, ahova szeretettel várják az ARÉV Baráti Kör Egyesület tagjait, családjaikat és minden érdeklődőt!

  2021.09.13.
 4. A Doktor24 és az UNION közös cége felvásárolta a LIFE Egészségcentrumot

  A Doktor24 magánegészségügyi szolgáltató és az UNION Vienna Insurance Group Zrt. közös leányvállalata, az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt. vásárolta meg a székesfehérvári LIFE Egészségcentrumot. A LIFE Egészségcentrumban Székesfehérváron mintegy 50 orvos és további 30 szakdolgozó és adminisztrációs munkatárs dolgozik.

  2021.09.08.
 1. Székesfehérváron találkoztak az ország villanyszerelői

  Az Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége (EMOSZ) idén Székesfehérváron rendezte a XXV. Villanyszerelő konferenciáját. A MOL Arána Sóstó adott otthont a rendezvénynek, így szabadtéren, biztonságos körülmények között rendezhették meg konferenciájukat, ahova az ország minden részéről érkeztek villanyszerelő szakemberek és kiállítók.

  2021.09.07.
 2. Aston Martin, Ferrari és Alfa Romeo motorháztetők is készülnek Fehérváron

  Manufakturális jellegű karosszériagyártás Fehérváron. Sajtónyilvános gyárlátogatáson mutatta be tevékenyégét a prémium autómárkák számára karosszériaelemeket gyártó olasz CarboPress Kft. A Déli Ipari Parkban működő vállalat jelenleg 75 főt foglalkoztat, de a következő három évre jelentős bővülést terveznek.

  2021.09.06.
 3. Mindent egy helyről az iskolakezdéshez a BONMART HOME-ból

  Már mindenhol nyárbúcsúztató rendezvényekről olvasni és már a nap sugarai is máshogy érik arcunkat, mindez a közeledő tanévkezdést jelzik. A 2021.augusztus 2-án Székesfehérváron megnyitott BONMART HOME üzlet abban igyekszik segíteni a fehérvári és környéki lakosokat, hogy az iskolakezdéshez kapcsolódóan szinte mindent be tudjanak egy helyen szerezni.

  2021.08.27.
 4. Felavatta székesfehérvári gyárát a Continest Technologies Zrt.

  A száz százalékban magyar tulajdonú Continest Technologies Zrt. 2017 óta fejleszt és gyárt összecsukható konténereket. A 46 főt foglalkoztató vállalat csütörtökön avatta most megépült székesfehérvári gyárát, ahol a résztvevők meg is nézhették a katonai, egészségügyi és sport célokra is jól használható konténereket. A beruházás 680 millió forintból valósult meg, és 40 új munkahelyet teremtettek.

  2021.08.26.

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár