Menő menza - mozgás egészséges finomságokkal a Széna téri Iskolában

Sportos-kóstolós rendezvénnyel zárult le a Széna Téri Általános Iskola egészséges étkeztetést és életstílust népszerűsítő EFOP-programja. A rendezvényen tanulók, tanárok és szülők is részt vettek: a projekt szakmai összefoglalói mellett Janota Zoltán triatlonista beszélt a gyerekeknek az egészséges életvitelről, volt sporttáncbemutató, és bemutatták a Széna térisek száz legjobb receptjét tartalmazó kis kiadványt is
2020.01.14. 17:29 |

A Széna Teri, Széna Feri menzáján a Hatpöttyös Étterem kínálta meg a résztvevőket egészséges, friss alapanyagokból készített kóstolóval.

A napot kóstoló zárta: a Hatpöttyös Étterem a finomságok között zöldfűszeres kéregben készített zöldséges csirkeroládot, roppanós zöldséges salátát, zöldséges gerslirizottót és almás pitét is tálalt.

Dr. Lórodiné Lajkó Ágnes igazgató foglalta össze a program jellemzőit: az alapítvány 15 millió forintot nyert, amiből gyakorlatias projekteket valósítottak meg, középpontban a helyes táplálkozással, a fizikai aktivitásra, sportra való motiválással, a lelki egészség erősítését célzó kezdeményezésekkel. A cél az volt, hogy az ismeretterjesztő és népszerűsítő programokkal hiteles alapokat adjanak át a gyerekeknek és családjaiknak az egészséges életvitelről.

A program szakmai vezetője, Kolatné Kovács Viktória igazgatóhelyettes idézte fel a legemlékezetesebb feladatokat és az összefogásban elvégzett munkát: a tematikus projektek között volt például gyümölcsök és zöldségek vagy gyógyteák és lekvárok hete, Ezt vedd, ezt edd! sorozatot indítottak, amely az év minden hónapjára adott tippeket, piactúrát szerveztek a hazai termékek fogyasztásának népszerűsítésére, fűszerkertet ültettek, az is kiderült, kik a legügyesebb felső tagozatos séfjelöltek, és a 100 legjobb receptből szakácskönyvet állítottak össze a résztvevők Az vagy, amit megeszel címmel. Az iskola étkezője és a büfé környezete is megújult a programnak köszönhetően, így a tanulók komfortosabb körülmények között fogyaszthatják el a tízórait vagy az ebédet. Temesvári Ágnes dietetikus is örült a foglalkozásokon tapasztalt lelkes részvételnek, és az egészséges táplálkozásnak a betegségmegelőző hatását hangsúlyozta.

A tornateremben a klasszikus ironman távot tizenhatszor teljesítő Janota Zoltán triatlonista a sportnak és az egészséges táplálkozásnak a kapcsolatáról beszélt a tanulóknak, mint a téma hiteles képviselője. A rendezvényen a Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület és a Fit-Kid növendékei is tartottak bemutatót.

Közélet

 1. A városban is fertőtlenít oktatási intézményt a Magyar Honvédség az őszi szünet alatt

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Magyar Honvédség katonái is részt vesznek az oktatási és nevelési intézmények fertőtlenítésében az őszi szünetben. A honvédség egyetlen vegyivédelmi zászlóalja, a székesfehérvári telephelyű MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Biológiai Mentesítő csoportja összesen 33 intézményben dolgozik majd az október 22. és november 1. közötti időszakban.

  2020.10.22.
 2. Ökumenikus megemlékezés Fehérváron - az 1956-os forradalom áldozataiért imádkoztak

  A Székesfehérvári Egyházmegye szervezésében, Spányi Antal megyés püspök meghívására, csütörtökön délelőtt a Székesegyház oldalánál elhelyezett emléktáblánál, az 1956-os emlékkereszt alatt, a történelmi egyházak helyi képviselői, Székesfehérvár és Fejér megye közéleti vezetői valamint számos megemlékező imádkozott együtt az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiért.

  2020.10.22.
 3. Csendes megemlékezések a forradalom és szabadságharc áldozatairól

  Koszorúzással és imádságos megemlékezéssel tisztelegtek csütörtökön az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt Székesfehérváron. A városi és a megyei önkormányzatok vezetői, társadalmi és civil szervezetek, valamint az oktatási intézmények képviselői emlékeztek.

  2020.10.22.
 4. IX. Adni Jó Kupa kicsit másként - három helyszínen várják az adományokat

  Kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az Adni Jó Kupa Székesfehérváron – idén kicsit másképpen. Ezt a szervező Adni Jó Kupa Baráti Kör tagja, Belegrai Tibor jelentette be Szontaghné Kovács Erika, a Szegényeket Támogató Alapítvány irodavezetője és Mészáros Attila alpolgármester jelenlétében a Fehérvári Civil Központ előtti téren.

  2020.10.22.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1