Menő menza - mozgás egészséges finomságokkal a Széna téri Iskolában

Sportos-kóstolós rendezvénnyel zárult le a Széna Téri Általános Iskola egészséges étkeztetést és életstílust népszerűsítő EFOP-programja. A rendezvényen tanulók, tanárok és szülők is részt vettek: a projekt szakmai összefoglalói mellett Janota Zoltán triatlonista beszélt a gyerekeknek az egészséges életvitelről, volt sporttáncbemutató, és bemutatták a Széna térisek száz legjobb receptjét tartalmazó kis kiadványt is
2020.01.14. 17:29 |

A Széna Teri, Széna Feri menzáján a Hatpöttyös Étterem kínálta meg a résztvevőket egészséges, friss alapanyagokból készített kóstolóval.

A napot kóstoló zárta: a Hatpöttyös Étterem a finomságok között zöldfűszeres kéregben készített zöldséges csirkeroládot, roppanós zöldséges salátát, zöldséges gerslirizottót és almás pitét is tálalt.

Dr. Lórodiné Lajkó Ágnes igazgató foglalta össze a program jellemzőit: az alapítvány 15 millió forintot nyert, amiből gyakorlatias projekteket valósítottak meg, középpontban a helyes táplálkozással, a fizikai aktivitásra, sportra való motiválással, a lelki egészség erősítését célzó kezdeményezésekkel. A cél az volt, hogy az ismeretterjesztő és népszerűsítő programokkal hiteles alapokat adjanak át a gyerekeknek és családjaiknak az egészséges életvitelről.

A program szakmai vezetője, Kolatné Kovács Viktória igazgatóhelyettes idézte fel a legemlékezetesebb feladatokat és az összefogásban elvégzett munkát: a tematikus projektek között volt például gyümölcsök és zöldségek vagy gyógyteák és lekvárok hete, Ezt vedd, ezt edd! sorozatot indítottak, amely az év minden hónapjára adott tippeket, piactúrát szerveztek a hazai termékek fogyasztásának népszerűsítésére, fűszerkertet ültettek, az is kiderült, kik a legügyesebb felső tagozatos séfjelöltek, és a 100 legjobb receptből szakácskönyvet állítottak össze a résztvevők Az vagy, amit megeszel címmel. Az iskola étkezője és a büfé környezete is megújult a programnak köszönhetően, így a tanulók komfortosabb körülmények között fogyaszthatják el a tízórait vagy az ebédet. Temesvári Ágnes dietetikus is örült a foglalkozásokon tapasztalt lelkes részvételnek, és az egészséges táplálkozásnak a betegségmegelőző hatását hangsúlyozta.

A tornateremben a klasszikus ironman távot tizenhatszor teljesítő Janota Zoltán triatlonista a sportnak és az egészséges táplálkozásnak a kapcsolatáról beszélt a tanulóknak, mint a téma hiteles képviselője. A rendezvényen a Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület és a Fit-Kid növendékei is tartottak bemutatót.

Közélet

 1. Újra a diákok fővárosa lesz Fehérvár - három napig ülésezik az Országos Diákparlament

  2020-ban ismét Székesfehérvár ad otthont az Országos Diákparlamentnek. A január 31-e és február 2-a között megrendezett üléseken fontos témákat beszélnek meg a fiatalok és legitim lehetőségük nyílik arra, hogy oktatási kérdésekben egyeztessenek a kormányzattal.

  2020.01.29.
 2. Elkezdte a Városgondnokság a tél végi metszést Székesfehérváron

  A Városgondnokság szakemberei már elkezdték a bokrok-fák metszését a város közterületein. Fontos célja a vegetációs időszak előtti metszéseknek, hogy a közterületeken lévő növények egységes képet adjanak majd. A metszések után tavasz elején tovább folytatódnak a faültetések Székesfehérváron. Nagy törzsméretű 20-25cm kerületű fákat ültetnek városszerte. 

  2020.01.29.
 3. Adományokkal segítették Vimmer Gergő mozgássérült művész munkáját

  Vimmer Gergely gyerekkora óta él fogyatékkal, az influenza A-vírusa következtében épült le a teste. Hosszú ideje már, hogy beszélni sem tud, táblagépen kommunikál a külvilággal. Legfontosabb kifejező eszköze a művészet; szőtteseit már a Királykút Emlékházban és A Szabadművelődés Házában is megismerhette a közönség. A fiatal alkotó kedden pénz,- és a munkájához szükséges fonaladományban részesült.

  2020.01.28.
 4. Civil álláspont Fehérvár Közgyűlésének pénteken meghozott döntéseiről

  A Válasz önkormányzati képviselője, a városfejlesztési ügyek tanácsnoka kedden sajtótájékoztatón ismertette álláspontját Székesfehérvár Közgyűlésének pénteken meghozott döntéseiről a Hiemer-házban. „Fontosnak tartom megjegyezni, hogy jól előkészített közgyűlési anyagokat kaptunk, amelyekkel lehetett azonosulni, ezért támogattam azokat.” - emelte ki Juhász László.

  2020.01.28.

Eseménynaptár

2020. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek