Menő menza - mozgás egészséges finomságokkal a Széna téri Iskolában

Sportos-kóstolós rendezvénnyel zárult le a Széna Téri Általános Iskola egészséges étkeztetést és életstílust népszerűsítő EFOP-programja. A rendezvényen tanulók, tanárok és szülők is részt vettek: a projekt szakmai összefoglalói mellett Janota Zoltán triatlonista beszélt a gyerekeknek az egészséges életvitelről, volt sporttáncbemutató, és bemutatták a Széna térisek száz legjobb receptjét tartalmazó kis kiadványt is
2020.01.14. 17:29 |

A Széna Teri, Széna Feri menzáján a Hatpöttyös Étterem kínálta meg a résztvevőket egészséges, friss alapanyagokból készített kóstolóval.

A napot kóstoló zárta: a Hatpöttyös Étterem a finomságok között zöldfűszeres kéregben készített zöldséges csirkeroládot, roppanós zöldséges salátát, zöldséges gerslirizottót és almás pitét is tálalt.

Dr. Lórodiné Lajkó Ágnes igazgató foglalta össze a program jellemzőit: az alapítvány 15 millió forintot nyert, amiből gyakorlatias projekteket valósítottak meg, középpontban a helyes táplálkozással, a fizikai aktivitásra, sportra való motiválással, a lelki egészség erősítését célzó kezdeményezésekkel. A cél az volt, hogy az ismeretterjesztő és népszerűsítő programokkal hiteles alapokat adjanak át a gyerekeknek és családjaiknak az egészséges életvitelről.

A program szakmai vezetője, Kolatné Kovács Viktória igazgatóhelyettes idézte fel a legemlékezetesebb feladatokat és az összefogásban elvégzett munkát: a tematikus projektek között volt például gyümölcsök és zöldségek vagy gyógyteák és lekvárok hete, Ezt vedd, ezt edd! sorozatot indítottak, amely az év minden hónapjára adott tippeket, piactúrát szerveztek a hazai termékek fogyasztásának népszerűsítésére, fűszerkertet ültettek, az is kiderült, kik a legügyesebb felső tagozatos séfjelöltek, és a 100 legjobb receptből szakácskönyvet állítottak össze a résztvevők Az vagy, amit megeszel címmel. Az iskola étkezője és a büfé környezete is megújult a programnak köszönhetően, így a tanulók komfortosabb körülmények között fogyaszthatják el a tízórait vagy az ebédet. Temesvári Ágnes dietetikus is örült a foglalkozásokon tapasztalt lelkes részvételnek, és az egészséges táplálkozásnak a betegségmegelőző hatását hangsúlyozta.

A tornateremben a klasszikus ironman távot tizenhatszor teljesítő Janota Zoltán triatlonista a sportnak és az egészséges táplálkozásnak a kapcsolatáról beszélt a tanulóknak, mint a téma hiteles képviselője. A rendezvényen a Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület és a Fit-Kid növendékei is tartottak bemutatót.

Közélet

 1. Még ebben a hónapban kinyit a feketehegy-szárazréti posta

  Várhatóan július huszadikán újra kinyit a feketehegy-szárazréti posta. A városrészben lakók március óta nem tudják helyben intézni ügyeiket, a járványhelyzet miatt ugyanis a Magyar Posta a létesítményt ideiglenesen bezárta. Az is kiderült, hogy a régóta várt bővítés nem marad el, csak várat magára.

  2020.07.11.
 2. Szeptemberben lesz a Szóval győzni döntője - a győztes egy napig „polgármester" lehet

  A tavalyi verseny sikere után a Prosperis Alba Kutatóközpont Nonprofit Kft. megbízásából a Fehérvári Programszervező Kft. 2020-ban is meghirdette a Szóval győzni kommunikációs bajnokságot. A 65 jelentkezőből kiválasztott 12 legjobb versenyző szeptember 30-án mérheti össze tudását a Hiemer-házban.

  2020.07.10.
 3. Székesfehérvári Királyi Napok - ezek a tervezett programok augusztusra

  A megszokottnál szerényebben, de az ünnephez méltó keretek között emlékezik Székesfehérvár idén az állam- és városalapító szent királyra. Augusztus 19-én lesz Öreghegyi Mulatság a Bory téren, ahol este tűzijáték zárja a napot. A belvárosban ezen a napon a Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivál résztvevőinek tapsolhat a közönség. Augusztus 20-án és 21-én pedig középkori hangulat lesz a belvárosban.

  2020.07.09.
 4. Polgármesteri látogatás és köszönet a székesfehérvári tűzoltólaktanyában

  A székesfehérvári tűzoltóságra látogatottott csütörtökön Cser-Palkovics András polgármester. Bejárták a laktanyát, egyeztetést folytatott a katasztrófavédelem helyi vezetőivel, és találkozott a fehérvári állomány tagjaival. A köszönetnyilvánítás és a tapasztalatszerzés mellett fontos célja volt a látogatásnak, hogy a város miként tudná segíteni a helyi tűzoltókat.

  2020.07.09.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2