Meleg szívvel meleg ruhát - jótékonysági ruhagyűjtést szervezett a Sikeratív Életmód Egyesület

Több doboznyi télikabát, sapka, sál, de még könyvek is érkeztek a Kríziskezelő Központba annak a jótékonysági akciónak köszönhetően, amit a Sikeratív Életmód Egyesület szervezett.
2021.12.21. 21:28 |
Meleg szívvel meleg ruhát - jótékonysági ruhagyűjtést szervezett a Sikeratív Életmód Egyesület

Hagyományteremtő módon, idén is folytatta karácsonyi jótékonysági akcióját a Sikeratív Életmód Egyesület.

A tavalyi sikereken felbuzdulva, idén is több doboznyi ruha gyűlt össze a Kríziskezelő Központ udvarán. A téli ruhákra nagy szükség van, hiszen ahogy arról Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője beszámolt, az ő raktáraik teljesen kifogytak ezekből a ruhaneműkből. A Sikeratív Életmód Egyesület célzottan ezt a hiányt igyekezett pótolni.

„Köszönjük azoknak az adakozóknak, akik elhozták ezeket a rászorulók számára nagyon fontos ajándékokat. A felhívásunkkal egy kis ünnepi melegséget szerettünk volna csempészni ezeknek az embereknek nem csak a szívébe, de a testébe is.” – fogalmazott Vidó Judit, a Sikeratív Életmód Egyesület elnöke, aki Hadarics Bernadett alelnökkel együtt adta át az adományokat.

A város képviseletében jelenlévő Mészáros Attila alpolgármester és dr. Dienesné Fluck Györgyi szociális tanácsnok is méltatta a kezdeményezést. „Ezúton is szeretném a város nevében megköszönni az Egyesületnek, hogy meghirdették ezt az akciót, és nagyon sok téli ruha gyűlhetett össze. Nagyon jó érzés látni, hogy a társadalmi összefogás az egész évben fontos a fehérváriaknak.” – mondott köszönetet Mészáros Attila alpolgármester.

A téli ruhák kiosztásáról a Kríziskezelő Központ munkatársai gondoskodnak a következő hetekben. Szokásos utcai járatuk során a meleg tea, az élelmiszerek és a gyógyszerek mellett most ezek az adományok is célba érnek a rászorulók között.