Megvannak az Alba Fehérvár csoportellenfelei az Európa-kupában

A selejtező kör után kialakult a FIBA Europe-cup csoportkörének teljes mezőnye. Elkészült a csoportbeosztás is, a harminckét indulót nyolc darab, négycsapatos csoportba osztották. Mindegyikből az első két helyezett jut majd a második csoportkörbe.
2018.10.11. 14:46 |

Az Alba Fehérvár az ukrán BC Dnyipro kiverésével kvalifikált az Európa-kupa főtáblájára. Érdekesség, hogy az ukránok is ott lesznek a csoportkörben, mert ún. szerencsés vesztesként megkapták erre a lehetőséget. (Ami azért van, mert a Bajnokok Ligája selejtezőjében elvérző csapatok közül több nem vállalta a kisebb kupában történő indulást, ezeket a helyeket tötik fel a "lucky looser" együttesekkel.)

Az Alba az F-csoportba került, amelyben szintén található ilyen szerencsés vesztes, a bolgár Rilszki Szportiszt. A másik két ellenfél a portugál Porto és az olasz Pallacanestro Varese lesz. Utóbbi csapatban régi ismerőst és kedvencet köszönthetünk majd újra Fehérváron, hiszen irányítója az Alba 2013-as bajnokcsapatának kulcsembere, Ronnie Moore. A fehérváriak október 17-én Portóban kezdenek, első hazai meccsüket a bolgár csapat ellen játsszák. A Varesét október 30-án, a Portót november 6-án fogadja az Alba, az első csoportkör utolsó fordulója pedig november 21-én lesz.

Sport

 1. Magyar fiatalok főszerepben, újabb kosárkrimit nyert meg az Európa-kupában az Alba Fehérvár

  Jó kezdés, hosszabbításos idegenbeli győzelem után hazai pályán folytatta a csoportkörös szereplést az Alba Fehérvár a FIBA Európa-kupában. Izgalmakban most sem volt hiány, a legvégén Filipovics Márkó bravúros dobása kellett a győzelemhez. Szintén kitett magáért a védekezésben és támadásban is hasznos Keller Iván. Ezúttal az első körben a Varesétől sima vereséget szenvedő bolgár Rilszki Szportiszt volt Lóránt Péterék ellenfele.

  2018.10.23.
 2. Négy forduló óta veretlen a MÁV Előre a NB II. Nyugati csoportjában

  3:0-ra nyert a MÁV Előre SC az 1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia U21 otthonában. Blázs Eszterék így már négy forduló után veretlenek és MÁV Előre eddig mind a négy bajnoki találkozóját győzelemmel zárta a 2018-2019-es évadban.Női NB II, Nyugati csoport:1.MCM-Diamant KRA – MÁV Előre SC 0:3 (-21, -20, -22)

  2018.10.22.
 3. Büntetett a Salzburg emberelőnyben - három góllal kikapott a Fehérvár AV 19

  Ipari mennyiségű kiállítást kapott a Fehérvár AV 19 itthon, az előző szezon döntőse, a Salzburg ellen. A "nehézsúlyú" ellenfél ezúttal megállt hét szerzett gólnál, de a Volán csak négyig jutott. Voltak jó periódusai a hazaiaknak, de az osztrák együttes fórjai kifogták a szelet a vitorlájukból. A fehérváriak mérlege: huszonnégy büntetőperc és hat kapott gól emberhátrányban.

  2018.10.21.
 4. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak