Megvannak az Alba Fehérvár csoportellenfelei az Európa-kupában

A selejtező kör után kialakult a FIBA Europe-cup csoportkörének teljes mezőnye. Elkészült a csoportbeosztás is, a harminckét indulót nyolc darab, négycsapatos csoportba osztották. Mindegyikből az első két helyezett jut majd a második csoportkörbe.
2018.10.11. 14:46 |

Az Alba Fehérvár az ukrán BC Dnyipro kiverésével kvalifikált az Európa-kupa főtáblájára. Érdekesség, hogy az ukránok is ott lesznek a csoportkörben, mert ún. szerencsés vesztesként megkapták erre a lehetőséget. (Ami azért van, mert a Bajnokok Ligája selejtezőjében elvérző csapatok közül több nem vállalta a kisebb kupában történő indulást, ezeket a helyeket tötik fel a "lucky looser" együttesekkel.)

Az Alba az F-csoportba került, amelyben szintén található ilyen szerencsés vesztes, a bolgár Rilszki Szportiszt. A másik két ellenfél a portugál Porto és az olasz Pallacanestro Varese lesz. Utóbbi csapatban régi ismerőst és kedvencet köszönthetünk majd újra Fehérváron, hiszen irányítója az Alba 2013-as bajnokcsapatának kulcsembere, Ronnie Moore. A fehérváriak október 17-én Portóban kezdenek, első hazai meccsüket a bolgár csapat ellen játsszák. A Varesét október 30-án, a Portót november 6-án fogadja az Alba, az első csoportkör utolsó fordulója pedig november 21-én lesz.

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak