Megvannak az Alba Fehérvár csoportellenfelei az Európa-kupában

A selejtező kör után kialakult a FIBA Europe-cup csoportkörének teljes mezőnye. Elkészült a csoportbeosztás is, a harminckét indulót nyolc darab, négycsapatos csoportba osztották. Mindegyikből az első két helyezett jut majd a második csoportkörbe.
2018.10.11. 14:46 |

Az Alba Fehérvár az ukrán BC Dnyipro kiverésével kvalifikált az Európa-kupa főtáblájára. Érdekesség, hogy az ukránok is ott lesznek a csoportkörben, mert ún. szerencsés vesztesként megkapták erre a lehetőséget. (Ami azért van, mert a Bajnokok Ligája selejtezőjében elvérző csapatok közül több nem vállalta a kisebb kupában történő indulást, ezeket a helyeket tötik fel a "lucky looser" együttesekkel.)

Az Alba az F-csoportba került, amelyben szintén található ilyen szerencsés vesztes, a bolgár Rilszki Szportiszt. A másik két ellenfél a portugál Porto és az olasz Pallacanestro Varese lesz. Utóbbi csapatban régi ismerőst és kedvencet köszönthetünk majd újra Fehérváron, hiszen irányítója az Alba 2013-as bajnokcsapatának kulcsembere, Ronnie Moore. A fehérváriak október 17-én Portóban kezdenek, első hazai meccsüket a bolgár csapat ellen játsszák. A Varesét október 30-án, a Portót november 6-án fogadja az Alba, az első csoportkör utolsó fordulója pedig november 21-én lesz.

Sport

 1. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.
 2. Három góllal kikapott a Fehérvár AV 19 a bajnoktól

  A címvédő Bolzano ellen teljesítette a "húzósnak" ígérkező hétvége első felvonását a Volán, amely az első harmadban még tudott egyenlíteni, de aztán alulmaradt a Rókákkal szemben. A szurkolók örömére jutott egy szépségtapasz a végére, Szabó Dániel találatával három gólra jött fel a Fehérvár AV 19. Vasárnap is szép feladat vár a Volánra, amely a Salzburgot fogadja az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

  2018.10.20.
 3. Győzelem Szombathelyen - nem botlott a kiesőjelölt otthonában a MOL Vidi

  A Haladás ellen lépett pályára idegenben a MOL Vidi a válogatott szünet után folytatódó labdarúgó bajnokságban. Az első félidőben a legnagyobb ziccert a hazaiak hagyták ki, ezt pedig bánhatták szünet után, amikor két fehérvári gól eldöntötte a meccset. Győzelmével harmadik helyre jött fel a táblázaton a Vidi.

  2018.10.20.
 4. Zsinórban a harmadik is megvan - ezúttal a Mosnmagyaróvárt verte a Fehérvár

  Végig jól játszott, és magabiztosan nyert az újonc Mosonmagyaróvár ellen az Alba Fehérvár KC a női kézilabda bajnokság hatodik fordulójában. A fehérváriak végül nyolc góllal, 29-21-re győztek.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak