Megvannak az Alba Fehérvár csoportellenfelei az Európa-kupában

A selejtező kör után kialakult a FIBA Europe-cup csoportkörének teljes mezőnye. Elkészült a csoportbeosztás is, a harminckét indulót nyolc darab, négycsapatos csoportba osztották. Mindegyikből az első két helyezett jut majd a második csoportkörbe.
2018.10.11. 14:46 |

Az Alba Fehérvár az ukrán BC Dnyipro kiverésével kvalifikált az Európa-kupa főtáblájára. Érdekesség, hogy az ukránok is ott lesznek a csoportkörben, mert ún. szerencsés vesztesként megkapták erre a lehetőséget. (Ami azért van, mert a Bajnokok Ligája selejtezőjében elvérző csapatok közül több nem vállalta a kisebb kupában történő indulást, ezeket a helyeket tötik fel a "lucky looser" együttesekkel.)

Az Alba az F-csoportba került, amelyben szintén található ilyen szerencsés vesztes, a bolgár Rilszki Szportiszt. A másik két ellenfél a portugál Porto és az olasz Pallacanestro Varese lesz. Utóbbi csapatban régi ismerőst és kedvencet köszönthetünk majd újra Fehérváron, hiszen irányítója az Alba 2013-as bajnokcsapatának kulcsembere, Ronnie Moore. A fehérváriak október 17-én Portóban kezdenek, első hazai meccsüket a bolgár csapat ellen játsszák. A Varesét október 30-án, a Portót november 6-án fogadja az Alba, az első csoportkör utolsó fordulója pedig november 21-én lesz.

Sport

 1. Már-már megnyert meccset vesztett el Bulgáriában az Alba Fehérvár

  A FIBA Európa-kupa második csoportkörének nyitányán Botevgrádban lépett pályára az Alba Fehérvár. A Lóránt Pétert továbbra is nélkülöző Alba az első félidőben jól dobott, a másodikban pedig sokáig tudta menedzselni felépített előnyét. A végére azonban összedőlt az építmény, a hazaiak egy utolsó másodpercekben esett triplával egyenlítettek, majd a hosszabbításban jobban célozva megnyerték a meccset.

  2018.12.12.
 2. Forró szív, hideg fej - ez lehet a remélt Vidi-csoda alapja a Chelsea ellen

  Utolsó csoportmeccsét játssza csütörtök este az Európa-ligában a MOL Vidi FC. A szurkolók ezt az összecsapást várták előzetesen a legjobban, hiszen az ellenfél a Premier League élcsapata, a Chelsea FC lesz. Az angolok már megnyerték a csoportot, igazi tétje a Vidi számára lesz a meccsnek. Marko Nikolics csapatának mindenképpen pontot kell szereznie, de a továbbjutás ez esetben is függ a PAOK – BATE mérkőzés eredményétől is.

  2018.12.12.
 3. Kovács Saroltát választották az év magyar öttusázójának

  Kovács Sarolta és Marosi Ádám vehette át az év felnőtt versenyzőjének járó díjat a Magyar Öttusa Szövetség keddi évzáró ünnepségén, amelyen jutalmazták a korosztályok legjobbjait is. Kovács Sarolta világbajnok magyar öttusázó, a székesfehérvári Alba Volán SC sportolója 2011, 2014, 2015 és 2016 után idén már ötödik alkalommal kapta meg a rangos elismerést.

  2018.12.12.
 4. A Hétvezérben lesz hétvégén a Téli Amatőr Asztalitenisz verseny

  A Hétvezér Általános Iskolában rendezi a vasárnap a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség a megyei Téli Amatőr Asztalitenisz versenyét, melyre egyéni és páros, illetve ép és fogyatékkal élő kategóriákban 7 éves kortól egészen 74 éves kor felettig lehet jelentkezni december 16-án reggel negyed kilenctől a helyszínen.

  2018.12.12.

Fehérvári advent

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak