Megváltozott munkaképességű embereknek ad munkahelyet az új székesfehérvári üzem

A KÉZMŰ-, ERFO-, FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft. új üzeme már most 75 székesfehérvári és térségbeli megváltozott munkaképességű munkavállalónak ad munkát és kiszámítható jövedelmet. A papírtermékek gyártásával és megmunkálásával foglalkozó üzemben tavaszra akár összesen 120 főre is nőhet a foglalkoztatottak száma a Zombori úton.
2022.01.12. 14:20 |

A munka már javában folyt a Zombori úti üzemben, amikor Csizi Péter, a KÉZMŰ-, ERFO-, FŐKEFE cégeket összefogó cégcsoport ügyvezetője bemutatta a munkaterületet a jelenlévőknek.

Mint elmondta, a cégcsoportnak a székesfehérvári a 204. üzeme, és országos szinten több mint 10.000 munkavállaló foglalkoztatásával piacvezetőnek számítanak Magyarországon a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásában. Beszámolója szerint a telephely ötlete Vargha Tamás országgyűlési képviselő felvetésének köszönhetően jöhetett létre.

Az újonnan átadott üzemben jelenleg is várják a megváltozott munkaképességű dolgozók jelentkezését. A lehetőségekről bővebben a cégcsoport honlapján tájékozódhatnak.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, aki a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára is, megkeresett, hogyan tudna nekünk segíteni, hogyan tudná azokkal a nemzetközi cégekkel, akikkel ő kapcsolatban van, a mi érdekünkben is felvenni a partnerséget. Cserébe mindössze annyit kért, hogy vizsgáljuk meg egy székesfehérvári üzem lehetőségét. Már az első álláshirdetésre is több mint 50 jelentkezőnk volt, tavaszra pedig 120 fővel elérhetjük az üzem maximális kapacitását is.” – összegezte az üzem létrejöttének történetét Csizi Péter ügyvezető.

Vargha Tamás országgyűlési képviselő beszédében a foglalkoztatásban tett lépések fontosságát emelte ki. Mint mondta, nagyon fontosak azok a lépések, melyekkel – egyelőre – 75 székesfehérvári és térségbeli megváltozott munkaképességű ember kaphatott biztos, jövőképet jelentő munkahelyet.

Törő Gábor országgyűlési képviselő örömét fejezte ki az üzem megnyitásával kapcsolatban. Emlékeztetett, hogy Székesfehérvár a Közép-Dunántúl legerősebb városa, ugyanakkor az üzem nem csak a helyieknek, de a térségbeli munkavállalóknak is megélhetést nyújt.

Amikor az üzem létrehozása felmerült, az ügyvezető első útja dr. Cser-Palkovics András polgármesterhez vezetett, aki azonnal felkarolta az ügyet: segítette a tárgyalásokat, valamint 3 millió forinttal az Önkormányzat is beszállt az üzem létrehozásának költségeibe.

„Ez az üzemátadás hatványozottan érte el és mozgatta meg az emberek szívét és lelkét. Itt a munkahely sokkal többet jelent, mint egy más típusú beruházás vonatkozásában: rendszert, jövőképet, egzisztenciát, stabilitást, hasznosságérzetet. Természetes, hogy a város beállt a kezdeményezés mellé. Ha van lehetőség és fontos cél, ez mindenképpen az. Természetes volt, hogy a város beállt a kezdeményezés mellé.” – fogalmazott Székesfehérvár polgármestere.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára kiemelte, hogy a cégcsoport bizonyos papíráru-munkákban nem csak itthon, de Európában is piacvezető, tevékenységükkel pedig több szempontból is értékteremtő munkát végeznek: „Az új üzem értéket teremt a gazdaságnak, valamint értéket teremt az a 75 ember is, aki itt dolgozik. Sokan vannak, akik előtte rendszeres jövedelemmel nem rendelkeztek, ez a munkahely pedig létbiztonságot és stabilitást jelent az itt dolgozóknak. Ezeknek az embereknek bár megváltozott, de nem szűnt meg a munkavégző képessége, ezt a képességet pedig értékteremtő munkafolyamatban kamatoztassa.”

Gazdaság

 1. Munkahelyi egészségvédelem a VIDEOTON-ban - minden eszközt bevetnek

  A munkahelyi egészségmegőrzés a vállalati kultúra szerves részét képezi a Videoton Holding Zrt-nél. Sinkó Ottó vezérigazgató részletesen számolt be a Gazdasági Kalauznak arról, hogy milyen erőfeszítéseket tesznek dolgozóik egészségének megőrzéséért.

  2022.01.25.
 2. Külpiaci növekedéshez kapott támogatást a Videoton Holding Zrt.

  A Külpiaci Növekedési Támogatási Program keretében a Videoton Holding Zrt. több mint 400 millió forintnyi állami támogatást kapott bulgáriai üzeme fejlesztéséhez. A támogatásról szóló oklevelet pénteken délután Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter személyesen adta át Videoton Holding Zrt. vezetőségének.

  2022.01.21.
 3. Kihívásokkal teli évben is stabil gazdálkodással számol az idei költségvetés Székesfehérváron

  Elkészült Székesfehérvár 2022. évi költségvetésének tervezete. Ma a Városházán sajtónyilvános tájékoztató keretében dr. Cser-Palkovics András polgármester aláírta az előterjesztést és átadta azt dr. Bóka Viktor címzetes főjegyző számára. A tervezetet január 28-án, jövő pénteken tárgyalja a város Közgyűlése.

  2022.01.21.
 4. Megkezdődött a Szakma Kiváló Tanulója verseny területi előválogatója

  Az SZKTV/OSZTV szakmai versenyek írásbeli területi előválogatói megkezdődtek, több mint 400 fő vesz részt a következő hetekben a területi előválogatókon.

  2022.01.13.
 1. „2021 – Újra jobb gazdasági évet zártunk Székesfehérváron!”

  „A város gazdasági teljesítményének egyik jó mérőszáma, hogy mennyi adóbevétele van az önkormányzatnak.” – írja közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki a 2021-es esztendő adóbevételeit, vagy éppen például a magánszemélyek helyiadó-mentességét alapul véve mutatja be posztjában a helyi gazdaság, illetve az önkormányzati gazdálkodás aktuális adatait. 

  2022.01.04.
 2. Öt év alatt négyszeresére nő az elektromos autók száma a magyar utakon a Jövő Mobilitása Szövetség szerint

  Öt év alatt megnégyszereződik a tisztán elektromos autók száma a Jövő Mobilitása Szövetség szerint: az adatok alapján az idén az első 10 hónapban mintegy ötven százalékkal, 18 800-ra nőtt az elektromos autók száma Magyarországon, míg az előrejelzés szerint 2022 végén már 30 ezer, három éve múlva 75 ezer, 2026 végén pedig 125 ezer elektromos autó közlekedik majd a magyar utakon.

  2022.01.01.
 3. Egy év alatt átlagosan 13 százalékkal nőttek a lakásbérleti díjak

  Országos szinten 1,1 százalékkal nőttek a bérleti díjak a kiadó lakások piacán novemberben az egy hónappal korábbihoz képest, így januárhoz képest már 13 százalékos volt a növekedés. A KSH és az ingatlan.com adatai alapján Székesfehérváron a legmagasabbak a vidéki árak, átlagosan 124 ezer forintért kínálják a kiadó ingatlanokat, ami a helyi életminőségnek és a város dinamikus gazdasági életének is köszönhető.

  2021.12.28.
 4. Épül a magyar szuperbank: 2022 tavaszán egyesül a Budapest Bank és az MKB

  2022. március 31-én egyesül a Magyar Bankholding két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank, majd 2023 második negyedévében a Takarék Csoport is csatlakozik az egyesült bankhoz. A folyamat eredményeként Magyarország második legnagyobb kereskedelmi bankja jön létre.

  2021.12.21.

Aranybulla emlékév 2022.

Facebook

Eseménynaptár

2022. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár