Megújul Öreghegy kulturális központja - április 15-ig zárva lesz az ÖKH

Elkezdődött az Öreghegyi Közösségi Ház felújítása, a munkálatok miatt várhatóan április 15-ig zárva tart a ház: az állandó csoportok ez idő alatt a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ más helyszínein működnek.
2022.01.14. 12:11 |

A Fanta-villa néven is ismert épület mintegy 70 éve a városrész kulturális központja.

A házban az utóbbi időben komolyabb, átfogó felújítás nem történt, mindössze a szükséges mértékű karbantartási, állagmegóvási munkálatokat végezték el. Ennek következtében az egyes padló- és falburkolatok elhasználódtak, esztétikailag leromlott az állapotuk, a villamos hálózat nem elégíti ki a mai igényeket. A mostani felújítás keretében az épület földszintjének teljes villamos hálózata megújul, a földszinti férfimosdó és büfé komplett gépészeti és építészeti átalakításon megy keresztül, valamint – a színházterem kivételével –megújul a földszinti helyiségek padló- és falburkolata, mennyezete is.

Az SZKKK célja, hogy közösségi házai, terei megfeleljenek a mai kor követelményeinek. Az intézmény fontosnak tartja, hogy az Öreghegyi Közösségi Ház látogatói, az ott működő egyesületek, csoportok, közösségek modern rendszerekkel felszerelt, élhető, szép környezetben élvezhessék a programokat, illetve folytathassák tevékenységüket.

A felújítás után a jelenginél vonzóbb tér fogadja majd az épületbe lépőket: falbontással, a büfé átalakításával tágasabb, barátságosabb, otthonosabb lesz a földszinten az előtér, amolyan „lazulós” hellyé alakul, ahol jól esik a barátokkal beszélgetni vagy csak kinézni az ablakon át a ház szép kertjére. Mindehhez a kornak megfelelő kényelmes bútorokat, modern lámpatesteket választottak a tervezők, akik színekkel is „felöltöztetik” a teret. A színházterem előtt kialakítanak egy ruhatárat is, a kiállítótermekbe pedig korszerű, sínre szerelt, kifejezetten kiállítások megvilágítására alkalmas lámparendszert alakítanak ki.

A felújítási munkálatok várhatóan 2022. április 15-ig tartanak, erre az időszakra az SZKKK vezetése igyekszik minden saját művelődő közösségének helyszínt találni a közösségi együttlétre, hiszen számunkra is fontos, hogy a közösségek együtt maradjanak.

Aranybulla emlékév 2022.

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Székesfehérvár Topotéka