Megszépült a Mária-szobor környéke Máriavölgyben

A vasárnapi Mária-napi zarándoklatra készülve az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Öreghegyi Klubjának szorgos tagjai tették rendbe a Mária-szobor környékét ma délelőtt. A nyugdíjas szervezet rendszeresen vállal környezetszépítő akciókat, így évente kétszer a Bory teret, a Mária-szobor és a Donát-kápolna környékét megtisztítják az eldobált szeméttől, összegyűjtik a gallyakat, hogy tiszta és rendezett legyenek a turisták és a székesfehérváriak által egyaránt kedvelt kirándulóhelyek.
2020.09.17. 12:27 |

Immár több éve az Öreghegyen több civil és nyugdíjas szervezet vállal rendszeresen környezetszépítő akciókat, hogy valóban a város gyöngyszeme legyen ez a városrész. Évente kétszer az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjai rendbe teszik a Bory teret, a Donát-kápolna, valamint a Máriavölgyben lévő Mária-szobor környékét.

Nagy öröm, hogy Öreghegyen olyan segítő és tettre kész közösségek vannak, amelyek a forgalmas tereket, a turisták által látogatott helyeket minden évben kétszer megtisztítják, hogy mindig szép legyen, és tisztán várja az ideérkezőket. Östör Annamária önkormányzati képviselő hozzátette, a közelmúltban egy elszáradt diófát kellett kivágni, törzséből egy kis asztalt alakítottak ki. A letörött gallyakat összeszedték a nyugdíjas klub tagjai, valamint kitakarították az ágyásokat. A padokat a Városgondnokság munkatársai festik újra a héten, így a terület teljesen megszépül vasárnapra. Szeptember 20-án 16.30 órakor indul az Öreghegyi Plébániától a Mária-zarándoklatot a szoborhoz.

A szervezők azt kérik, hogy a zarándoklat során mindenki tartsa be a mindenkori járványügyi szabályokat!

Fehérvári színes

 1. Ujj Zsuzsi és Darvas Kristóf koncertezik szombaton az Öreghegyi Közösségi Házban

  Október 24-én, szombaton 18 órai kezdettel Ujj Zsuzsi és Darvas Kristóf koncertjére várnak minden zenekedvelőt az Öreghegyi Közösségi Ház (Székesfehérvár, Fiskális út 93.) teraszára. A programra a belépés ingyenes, az intézmény területén a maszk viselése kötelező.

  2020.10.20.
 2. Őszi séta a Rácbánya zegzugos részein

  Az 1900-as évek elején még a Rácbányából fejtették ki a ház-, valamint az útalapok számára a  vörös gránitmurvát Székesfehérváron, majd az elhagyott kőbányából mára nagyszerű pihenőpark lett olyan telepített fafajtákkal, mint a júdásfa, fenyő, gyalogakác, nyír, alpesi aranyeső, vadgesztenye, hárs, vérszilva.

  2020.10.20.
 3. A legszebb kertek is a talajon nőnek - a komposztálást mutatja be a Gaja új programsorozata

  Hétfőn tartották A legszebb kertek is a talajon nőnek pályázati program nyitó rendezvényét a Munkácsy Mihály Általános Iskolában. A Gaja Környezetvédő Egyesület az Arconic Alapítvány támogatásával szervez interaktív foglalkozásokat iskolásoknak, illetve ismeretterjesztő előadásokat az érdeklődő szülőknek.

  2020.10.19.
 4. A Bregyóban votl az Országos Haditorna Verseny megyei döntője

  A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség idén is megrendezi az Országos Haditorna Versenyt, amelynek célja a honvédelmi nevelés, valamint a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése a fiatalok körében. Hétvégén a Bregyóban tartották a Fejér megyei döntőt.

  2020.10.19.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1