Megnyitott a Szeretetházikó a Városház téren - december 14-ig várják az adományokat

Idén is meghirdette karácsonyi adománygyűjtő akcióját a Székesfehérvári Szociális Alapítvány. A Városház tér Fő utca felőli részén felállított Szeretetházikóban egészen december 14-ig várják a támogatásokat, a cipősdobozba rejtett ajándékokat, melyeket rászoruló családok és gyermekek körében osztanak szét. 
2019.11.30. 16:38 |

Az adományozók könnyen megtalálhatják a belvárosi Szeretetházikót a Városház téren a Juhász Gyula utca sarkánál. A Székesfehérvári Szociális Alapítvány önkéntesei gyűjtik a felajánlásokat egészen december 14-ig, minden nap 13.00 és 19.00 között.

Advent heteiben a Belvárosban a fények, a hangok és az ízek kavalkádja várja a fehérváriakat, azonban van egy hely, a Szeretetházikó, ahol azoknak segíthetünk, akik rászorulnak – mondta Róth Péter alpolgármester. "Köszönöm az önkénteseknek, akik segítenek eljuttatni az adományokat és köszönöm azoknak, akik a következő hetekben úgy gondolják, hogy másoknak segítenek!" - hangsúlyozta Fehérvár alpolgármestere.

Olyan, elsősorban gyerekeknek való dolgokat szeretnénk adományként eljuttatni, amiket a felajánlók is szívesen adnának a saját gyermekeiknek. Bízunk annak, hogy sokaknak megnyílik a szíve adventkor. Tavaly mintegy 160 csomagot tudtunk szétosztani a fiatalok között, ami nagy boldogságot jelentett – mondta Láng Györgyné, a Székesfehérvári Szociális Alapítvány elnöke.

A meghirdetett cipősdoboz-akció lényege, hogy a Püspökséggel szemben álló Városház téri Szeretetházikóban az ajándékokat felcímkézett dobozokban várják: fiúnak vagy lánynak, illetve hány évesnek szánják az adományt, mondta Horváth Ildikó az alaptványszakmai vezetője.

Az adományokat egy kis műsor keretében december 15-én délután a Felsővárosi Közösségi Házban adják majd át a gyerekeknek és a családoknak.

Közélet

 1. Tornyai Gábor, plébános lesz az Öreghegyi Disputa vendége kedden

  December 10-én, kedden 18 órától folytatódik az Öreghegyi Disputák sorozata a városrész közösségi házában, ahol ezúttal Tornyai Gábor, plébánossal beszélget az est házigazdája, Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke. A belépés díjtalan, szeretettel várnak mindenkit.

  2019.12.09.
 2. Neubart István, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnöke lesz a vendég a Királykút Emlékházban

  December 9-én, hétfőn 18 órai kezdettel Neubart István, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnöke lesz a vendég a Királykút Emlékházban (Mikszáth u. 25.). Az est házigazdája Dr. Bakonyi István, irodalomtörténész lesz, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2019.12.08.
 3. Már a második adventi gyertya fénye is világít a Püspöki Palota udvarán

  Adventi rendezvényekkel, jótékonysági és kézműves vásárral várta a Püspöki Palota kertjébe betérőket az Adventi Udvar szombaton. Alkonyatkor kezdődött a második gyertyagyújtás, amelyen a Székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola és Óvoda óvodás gyermekeinek adventi műsora és Ugrits Tamás, pasztorális püspöki helynök gondolatai készítették a közelgő ünnepre a résztvevők lelkét.

  2019.12.07.
 4. A fegyveres szervek karácsonyát ünnepelte az Arany János iskola honvédelmi szakköre

  „Fegyveres szervek karácsonya” címmel, hagyományteremtő szándékkal ünnepeltek a Királykút Emlékházban az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény honvédelmi szakkörösei. A szakkörre jelenleg negyven gyermek jár az intézmény felső tagozatos és szakiskolás diákjai közül. Az eseményre a diákok meghívták azon a rendvédelmi szervek dolgozóit, akik nélkül nem lehetne békés a karácsony.

  2019.12.07.

Balett

Eseménynaptár

2019. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek