Megnyitott a Szeretetházikó a Városház téren - december 14-ig várják az adományokat

Idén is meghirdette karácsonyi adománygyűjtő akcióját a Székesfehérvári Szociális Alapítvány. A Városház tér Fő utca felőli részén felállított Szeretetházikóban egészen december 14-ig várják a támogatásokat, a cipősdobozba rejtett ajándékokat, melyeket rászoruló családok és gyermekek körében osztanak szét. 
2019.11.30. 16:38 |

Az adományozók könnyen megtalálhatják a belvárosi Szeretetházikót a Városház téren a Juhász Gyula utca sarkánál. A Székesfehérvári Szociális Alapítvány önkéntesei gyűjtik a felajánlásokat egészen december 14-ig, minden nap 13.00 és 19.00 között.

Advent heteiben a Belvárosban a fények, a hangok és az ízek kavalkádja várja a fehérváriakat, azonban van egy hely, a Szeretetházikó, ahol azoknak segíthetünk, akik rászorulnak – mondta Róth Péter alpolgármester. "Köszönöm az önkénteseknek, akik segítenek eljuttatni az adományokat és köszönöm azoknak, akik a következő hetekben úgy gondolják, hogy másoknak segítenek!" - hangsúlyozta Fehérvár alpolgármestere.

Olyan, elsősorban gyerekeknek való dolgokat szeretnénk adományként eljuttatni, amiket a felajánlók is szívesen adnának a saját gyermekeiknek. Bízunk annak, hogy sokaknak megnyílik a szíve adventkor. Tavaly mintegy 160 csomagot tudtunk szétosztani a fiatalok között, ami nagy boldogságot jelentett – mondta Láng Györgyné, a Székesfehérvári Szociális Alapítvány elnöke.

A meghirdetett cipősdoboz-akció lényege, hogy a Püspökséggel szemben álló Városház téri Szeretetházikóban az ajándékokat felcímkézett dobozokban várják: fiúnak vagy lánynak, illetve hány évesnek szánják az adományt, mondta Horváth Ildikó az alaptványszakmai vezetője.

Az adományokat egy kis műsor keretében december 15-én délután a Felsővárosi Közösségi Házban adják majd át a gyerekeknek és a családoknak.

Közélet

 1. Határszemle - aszályhelyzet van a székesfehérvári külterületi szántókon

  A talaj közel 10 cm mélyen ki van száradva a vizsgált területen és a sokéves átlaghoz viszonyítva 56 mm-rel kevesebb csapadék hullott az utóbbi 90 napban Székesfehérváron és környékén - mondta Varga Imre István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Szervezetének elnöke az OMSZ hivatalos statisztikáira is hivatkozva. 

  2020.06.04.
 2. Az Albatrosz Repülő Egyesület megemlékezése június 4-én Fehérvár felett

  A trianoni békediktátum 100. évfordulójáról a repülők is megemlékeznek. Június 4-én, csütörtökön 10 órakor országszerte több mint 144 repülő emelkedik a magasba. Az Albatrosz Repülő Egyesület három gépe tisztelgő repülést hajt végre Székesfehérvár fölött.

  2020.06.03.
 3. Tanszergyűjtés lesz az Európa Klubban - június 9-19. között várják az adományokat

  Év végi tanszergyűjtést szerveznek az Igazgyöngy Alapítvány tanulóinak. A fel nem használt tanszereket, segédeszközöket a Fő utca 3. szám alatti Európa Klubba várják június 9-19-ig munkanapokon, 16 és 18 óra között.

  2020.06.03.
 4. Trianon 100 Székesfehérváron – egész napos emlékező programsorozattal készül a város június 4-én

  Egész napos emlékező programsorozattal készül Székesfehérvár Önkormányzata, valamint civil szervezetek és közösségek június 4-én, csütörtökön a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójára. 

  2020.06.03.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V