Megkezdték a tavaszi szezont a Honvéd Szondi Székesfehérvár asztaliteniszezői

A Szondi Extra Ligás, NB I-es és NB II-es csapata is hazai pályán mérkőzött meg. Az NB I-es csapat a BVSC-vel, az NB II-es csapat pedig a Komlóval mérte össze tudását. Extra Ligában a Komló első csapata szoros mérkőzések után vitte haza a 3 pontot Fehérvárról.
2022.01.12. 07:29 |

Már a legelső fordulóban nagyon fontos meccset játszott az NB I-es alakulat, ugyanis a BVSC közvetlen riválisa a Székesfehérváriaknak. A párosok 1:1-el zárultak, Domokos Győző és Engelmann Zsolt 3:2-re nyertek, míg a másik oldalon Slett József és Kovács Dávid 3:0-ás arányban alulmaradtak. Az egyéni összecsapásokat tekintve, az első kör után 4:2-es vezetésre tettek szert a Szondisok. Engelmann Zsolt 3:0-ra, Kovács Dávid 3:1-re, Domokos Győző szintén 3:1-re verte ellenfeleit. A folytatásban Kovács, és Domokos győzött, ezzel tartották a vezetést, immáron 6:4-es állás alakult ki. Az utolsó körben Engelmann nyert, majd az "i" - re a pontot a Szondi saját nevelésű utánpótlás játékosa Kovács Dávid tette fel, mindhárom mérkőzését megnyerte és győzelemre vezette a csapatát. 8:6-os arányban megszerezték a győztesnek járó 3 pontot.

Kovács Dávid 3/3, Domokos Győző 3/2, Engelmann Zsolt 3/2 és a Domokos - Engelmann páros.

Az NB II-ben a Szondis fiatalok jóval esélyesebbnek ígérkeztek a Komló második számú együttesével szemben. A papírformát betartva, sima 15:3-as győzelmet arattak. Az ifjúsági korosztályú Horváth Tibor és a még mindig csak serdülő Epinger Márton a mai napon hibátlanul vették az akadályokat, nem találtak legyőzőre. Makai Dominik három, míg Földvári Péter két győztes meccsel járult hozzá a fölényes győzelemhez.

Horváth Tibor 4/4, Epinger Márton 4/4, Makai Dominik 4/3, Földvári Péter 4/2 és a Horváth - Földvári, Makai - Epinger párosok.

Az Extra Ligában a Komló első csapata látogatott a Hétvezér Téri Általános Iskola tornatermébe. Jakab Gábor sérülés miatt nem tudott az asztalhoz állni, ezért Molnár Krisztián, Zombori Dávid, Kaiser János és Kishegyi Ákos összetételben álltak fel a Fehérváriak. A páros küzdelmek 1:1-el zárultak, Molnár Krisztián és Zombori Dávid immáron zsinórban a 7. páros győzelmüket szerezték meg, a szezonban még nem találtak legyőzőre. A másik oldalon Kaiser János és Kishegyi Ákos szorosan, de 3:1-re kikaptak. Az első körben Molnár Krisztián és Zombori Dávid aratott sikert, míg Kaiser és Kishegyi kikaptak. Az állás 3:3. A folytatásban csak Kishegyi Ákos szerzett győzelmet. Molnár Krisztián két nagyon szoros és látványos mérkőzésen alulmaradt. A végeredmény összességében a Komlónak kedvezett, 8:4-re nyertek, ezzel pedig elvitték Székesfehérvárról a győztesnek járó 3 pontot.

Molnár Krisztián 3/1, Zombori Dávid 2/1, Kishegyi Ákos 2/1 és a Molnár - Zombori páros.

Aranybulla emlékév 2022.

Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak