Megkezdődött a Szakma Sztár Fesztivál - három vörösmartys diákért is szurkolhatunk

Hétfőn vette kezdetét a háromnapos XV. Szakma Sztár Fesztivál, ahol 86 szakmában 200 tanuló verseng a legjobbaknak járó elismerésért. A programra a kamara 440 Fejér megyei általános- és középiskolás tanulót utaztat.
2022.04.25. 14:00 |
Megkezdődött a Szakma Sztár Fesztivál - három vörösmartys diákért is szurkolhatunk

Az eddigi eredmények alapján három tanuló sikeréért izgulhatunk: Balogh Gábor faipari technikus, Pruzsina Balázs asztalos és Svehlik László burkoló a Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola tanulói. 

A Szakma Sztár Fesztiválon mintegy 4000 tanuló méri össze tudását. A versenyeken jól szereplő diákok a versengés élményén túl mentesülhetnek a kötelező vizsgák alól és akár a szakmunkás bizonyítványt is megszerezhetik. 

A három napos rendezvényen az ácsok szekercéinek, a cukrászok habverőinek, a fodrászok ollóinak csattogásától lesznek hangosak a pavilonok A versenyzőknek nem lesz könnyű dolga, hiszen több ezer látogató kíváncsi tekintetének kíséretében kell végrehajtaniuk a versenyfeladatokat.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 440 Fejér megyei általános- és középiskolás tanulónak tette lehetővé a fesztiválon való részvételt, a diákok ily módon ízelítőt kapnak a különböző szakmák szépségéből, ezzel is felkészülve az előttük álló pályaválasztás nehéz döntésére.

Gazdaság