Meghirdette a város a Kerékpározás Évét - 2020 júniusáig tart a programsorozat

A város közgyűlésének egyhangú döntésével a 2019 szeptember 20-a és 2020 június 30-a közötti időszak a Kerékpározás Éve lesz Székesfehérváron - jelentette be Mészáros Attila alpolgármester Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett minimotoros és kerékpáros felvonulás rajtja előtt.
2019.09.20. 11:22 |

A Kerékpározás Éve olyan kiemelkedő nemzetközi sporteseményeket is magában foglal, mint a Giro D'Italia, amely május 11-én érkezik Székesfehérvárra.

2020 május 11-én Székesfehérvár is a Giro dʼItalia világhírű kerékpáros körverseny helyszíne lesz, ennek kapcsán a város vezetése az elmúlt hetekben több kerékpáros civil és sportegyesülettel egyeztetett annak érdekében, hogy egy olyan programsorozatot indítson el a város, ami a kerékpározás előnyeire, valamint a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésének lehetőségére hívja fel a figyelmet. Mészáros Attila alpolgármester elmondta, hogy a közgyűlés egyhangú döntéssel szavazta meg azt, hogy a 2019 szeptember 20-a és 2020 június 30-a közötti időszakot Székesfehérváron a Kerékpározás Évének hirdeti meg.
"Minden szervezet számára fontos lehetőség lesz ez az év, sok programot szervezünk az iskolák, valamint különböző sport és civil szervezetek bevonásával. A Giro mellett olyan események is lesznek, mint például az országos duatlon bajnokság, amelyre október 20-án kerül sor." - mondta el Székesfehérvár alpolgármestere, aki szólt arról is, hogy a Széna téren hamarosan új kerékpáros létesítményt adnak át, emellett több 10 kilométernyi kerékpárút is épül. "Reményeink szerint a Budapest - Balaton kerékpárút kivitelezése is elindul majd a jövő évben, amelynek egyik fontos szakasza Székesfehérváron lesz." - tette hozzá Mészáros Attila.

A bejelentést követően elrajtolt az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett minimotoros és kerékpáros felvonulás is a Németh László Általános Iskola előtti térről. A kismotoros-futóbiciklis felvonulásra az óvodásokat, kisiskolásokat várták, akik a Gáz utca lezárt szakaszán mutatták meg, hogy autó nélkül is lehet közlekedni.

Fehérvári színes

 1. Pillants a jövőbe! - nyári táborok a Titkok Házában

  Kedvezményes napközis táborok indulnak a nyár folyamán a Titkok Háza Tudományos Élményközpontban Székesfehérváron. Kétféle tábort is indítanak a szervezők, az egyikben a csillagokkal, a másikban a 21. század tudományos és technikai eredményeivel ismerkedhetnek a diákok játékos formában.

  2020.06.03.
 2. Tizedszer is sikeres volt a Savanyú Emlékkupa Horgászverseny

  Sikerrel lezajlott az idén is a pünkösdhétfőn tartott Savanyú Emlékkupa. A Red-Blue Devils horgászversenyén szép időben, jó hangulatban egyéni és páros kategóriában ragadtak botot a résztvevők – számoltak be a szervezők. A verseny egykori szurkolótársuknak, Németh „Savanyú” Zoltánnak állít emléket.

  2020.06.03.
 3. Szűcsinger - Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs estje szombaton a Petz Sörözőben

  Június 6-án, szombaton 19 órakor kezdődik a zenész Szűcs Krisztián (HS7, Budapest Bár, NAZA) és a keszthelyi születésű költő, Szálinger Balázs meghatározhatatlan műfajú másfél órás előadása a Petz Sörözőben. (Bőrgyár u. 23.) Koncertnek irodalmi est, irodalmi estnek kabaré, kabarénak költészet, költészetnek meg öncélú örömzene. Belépő: 2000 Ft. Jegyek elővételben a pultban, 75 számozott ülőhely, helyfoglalás érkezési sorrendben.

  2020.06.02.
 4. Napközis táborok a Bregyóban – nyolc turnusra lehet jelentkezni!

  Székesfehérvár Önkormányzata a nyári időszakban is szeretné segíteni a kisgyermekes családokat, így – mivel a jogszabályok lehetővé teszik - megszervezi hagyományos nyári napközis táborát. Idén is rengeteg színes és érdekes programmal várja majd a gyerekeket a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó Sportcentrumban. 

  2020.06.02.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V