Meggyőző többséggel vezetheti tovább Székesfehérvárt Cser-Palkovics András és csapata

Székesfehérváron 14 önkormányzati választókerületben lehetett képviselőjelöltekre szavazni. Egyéni választókerületek önkormányzati képviselői: 1. vk. Szabó-Bakos Györgyné, 2. vk. dr. Kovács Zsoltné, 3. vk. dr. Horváth Miklósné, 4. vk. Molnár Tamás, 5. vk. Mészáros Attila, 6. vk. Brájer Éva, 7. vk. Farkas László, 8. vk. Viza Attila, 9. vk. Szigli István, 10. vk. Földi Zoltán,  11. vk. Deák Lajosné, 12. vk. Östör Annamária, 13. vk. Horváth Miklós Csaba, 14. vk. Dienesné Fluck Györgyi.
2019.10.13. 21:41 |

Polgármester:

Dr. Cser-Palkovics András 2010 óta irányítja Székesfehérvárt és polgármesterként harmadik ciklusát kezdi meg a városban.

Önkormányzati képviselők

1. választókerület - Szabó-Bakos Györgyné (Fidesz)

A választókerületben él több mint négy évtizede, és az elmúlt években végzett munkája során is igyekszik az itt élők minden kérésére megoldást találni. Hisz a becsületes és tisztességes helytállásban, és folytatni szeretné Égi Tamás munkáját. „Egy virágos, tiszta, rendezett városközpontot építhetünk közösen.” - írta

2. választókerület - Dr. Kovács Zsoltné (Fidesz)

Külkereskedelmi képzettséggel és pedagógus diplomával rendelkezik, férjével három gyermeket nevelnek keresztény családban. Cser-Palkovics András felkérésére vállalta a jelöltséget a városrészben, mely egyszerre belváros és lakótelep játszóterekkel, óvodákkal és iskolákkal, hangulatos és megújult parkokkal, kellemes környezettel. "A városrészt meg kell tartani annak, amit főként mi, a város központjában élők érzünk: itthon vagyunk." – vallja.

3. választókerület - Dr. Horváth Miklósné (Fidesz)

A 2010 óta elvégzett munkához kérte a vízivárosi lakók bizalmát a folytatáshoz: szeretné befejezni a Fűtőerőmű kitelepítését. Mint írta felújítják a Rákóczi utca 27-41. és a Gáz utca 1/A-D. között az utat, a Budai út 48-62. és 70-88. mögötti járdát, a COOP előtti teret, mögötte a parkolót, játszótereket szeretne bővíteni, kiskerteket virágosítani. „Erőm, hitem, képességem, készségem készen áll arra, hogy a lakók segítségével szolgáljam a Vízivárost.”

4. választókerület - Molnár Tamás (Fidesz)

Megválasztásom óta igyekszem minden székesfehérvárinak bebizonyítani, hogy fiatalon, lelkesen és ötletekkel tele lehet egy városrészt és az ott élőket képviselni – írta, amikor további bizalmat kért a fehérváriaktól. „Ma már több év tapasztalat áll mögöttem, és rengeteg mosoly, kedves szó kíséri munkám. Székesfehérvár fákkal és zöldterülettel teli városrésze, mindannyiunk otthona közös munkával lett ékszerdoboz. Ehhez a munkához kérek felhatalmazást Önöktől, folytassuk együtt a választókerület építését.”

5. választókerület - Mészáros Attila (Fidesz)

Büszke vagyok arra, hogy részese lehettem a Sóstó megmentésének - írta a városrész képviselője. "Egy összetartó, sikeres és tenni akaró közösség tagjaként végzett közös munka eredményét sokfelé láthatják a választókerületben, de sok feladat vár még ránk. Folytatni kell az alsóvárosi úthálózat fejlesztését, a Sóstó rehabilitáció utolsó elemeként fel kell újítani a Homoksort, illetve egy új közösségi házat szeretnénk építenünk a Sóstó keleti kapujánál, a Tóvárosban pedig folytatnunk kell a járdafelújítást és a parkolási lehetőségek bővítését."

6. választókerület - Brájer Éva (Fidesz)

"Mi, maroshegyiek egy folyamatosan fejlődő városrészben élünk. 2006-óta képviselem munkámmal az itt élőket, és látom az újabb feladatokat is, a Nagyváradi és Aradi utcák, a Rádió lakótelepen a járdák, a Vásárhelyin a parkolók felújításának folytatását. Gyermekeinknek szüksége van modern játszó- és sportlehetőségekre. Vannak állami forrást igénylő fejlesztések is, ilyen az Úrhidai út és a Gárdonyi Művelődési Ház felújítása. Országos program keretében újul meg a Táncsics iskola és az orvosi rendelő környéke. Továbbra is parkosítanunk kell, irtani a parlagfüvet és elérni, hogy senki ne használja területünket illegális szemétlerakásra."

7. választókerület - Farkas László (független)

Farkas Lászlót 1990-ben először választották meg a körzet önkormányzati képviselőjének és azt tűzte ki célul, hogy a lakónegyedben élőkkel összefogva olyanná formálják a városrészt, ahol mindenki úgy érzi, jó itt lakni. Büszkén vallja, hogy az elmúlt közel három évtizedben egy élhető városrésszé fejlődött Palotaváros. Ezt a fejlődő folyamatot szeretné biztosítani a következő 5 évben is.

8. választókerület - Viza Attila (Fidesz)

A képviselő szerint a befektetett energia megtérül. A városrészt érintő legfontosabb problémát megoldó parkolóbővítéseket elkezdték és folytatni fogják. Kialakították a Gellért újsort és a Bőrgyár utcát összekötő hidat. A Királyok Parkjának felújítása és közösségi térré való formálása megkezdődött. Újjászervezték a városrész polgárőrségét, civilekkel együttműködve közösségi programokat rendeznek. Rendkívül fontosnak tartja palotavárosi faültetéseket, melyet szintén folytatni fognak a jövőben.

9. választókerület - Szigli István (független)

A képviselő összegzése szerint a legfőbb fejlesztések az alábbiak voltak: iskola, óvoda, templom, utak felújítása, Gaja gyalogos-kerékpáros híd megépítése, javult a közbiztonság. Megépült a közösségi központ, a Csónakázó-tó, Sajó utca, Farkasvermi út felújítása. Megújult a szárazréti orvosi rendelő. A jövő fő feladatai: háziorvosi körzet, posta bővítése, szedreskerti parkolók bővítése, Új Csóri járda és a Palotai út teljes felújítása, a Bakony-Kapos utca összekötőút megépítése, egy új bölcsőde építése és egy szabadidő futópálya elkészítése.

10. választókerület - Földi Zoltán (Fidesz)

A képviselő szerint megszámlálhatatlan ötlettel fordultak már hozzám barátai, a Felsővárosban élők. Földi Zoltán elmondta, mindig kihívás egy probléma megoldása, de a siker gyümölcse közös. Az elmúlt években felújították a templom előtti teret, elkészült a Berényi út, lakóutcák, járdák készültek el és nagyon sokat dolgoztak a csapadékvíz-elvezetésen. Sikerült a Királykút Emlékházat közösségi élettérré varázsolni és a lakótelepen leaszfaltozni a belső nagy parkolót. A Fecskeparti lakótelep esetén folytatódott a lakóházak járdáinak térkövezése, lépcsőinek megépítése. Elkészült a városrész értékeit őrző tájház is. A tervei között szerepel a Barátság ligetben egy nagyobb játszótér létrehozása és az utak-járdák felújításának folytatása.

11. választókerület - Deák Lajosné (Fidesz)

Deák Lajosné szerint sokat dolgoztak együtt, utakat újítottak fel, terek, parkok bővültek, de ami a legfontosabb: közösséget építettek. Folytatni kívánja a játszóterek, parkok felújítását és a Széna tér környezetrendezését. Fontosnak tartja, hogy megépüljön az Olaj utca és a Nefelejcs utca átkötő útszakasza, az író és a vezér utcákban pedig az utak, járdák felújítása a cál, illetve a csapadékvíz elvezető árkok felújítása.

12. választókerület - Östör Annamária (Fidesz)

A képviselő célja, hogy az itt élők modern, biztonságos, kulturált, szép lakókörnyezetben éljenek. Sok munkát tettek ebbe: befejeződött a csatornázás, épülnek és újulnak az utcák. A Fiskális után a Nagyszombati út felújítása következik, de fontos a lefelé vezető utak felújítasa is.

13. választókerület - Horváth Miklós Csaba (Fidesz)

Az elmúlt években a teljes szennyvízcsatorna-hálózat kiépült a választókerületben, majd a csapadékvizet befogadó gerincet kellett megépíteni, ez zajlik jelenleg a Fiskális úton, melynek teljes körű felújítását végre a kisebb lakóutcák fogják követni egy ütemezett felújítási terv szerint. A rendelőt felújították, most pedig közösségi élet színterei következnek.

14. választókerület - Dr.Dienesné Fluck Györgyi (Fidesz)

A képviselő Börgönd, a Köfém lakótelep, Ráchegy és Búrtelep lakóit képviseli a közgyűlésben. Elmondta, hogy sok munkát végeztek el a körzetben élőkkel együtt az elmúlt években, de sok még a tennivaló, fontos a Topolyai és a Verseci út átépítése is, valamint a Zentai út is nagy felújítást igényel. Ráchegyen a csapadékvíz elvezetéséről kell gondoskodni, a Búrtelepen pedig feltétlenül el kell kezdeni a járdák átépítését és be kell fejezni a Zrínyi utca felújítását.

A kompenzációs listán megválasztott képviselők

Barlabás András
Fazakas Attila
Juhász László
Dr. Mártor Roland
Ráczné Földi Judit
Róth Péter

Közélet

 1. A hősökre emlékeztek a II. világháborús keresztnél

  Szombaton délután Öreghegyen folytatódott a Hősök Napjához kapcsolódó megemlékezések sora. A Zobori út és a Donát utca kereszteződésében álló, a II. világháború hőseinek emléket állító keresztnél helyeztek el koszorút.

  2020.05.30.
 2. Elszakított települések utcanevei Fehérváron a TRIANON 100 sorozatban

  A Múzeum TRIANON 100 sorozatában pénteken dr. Demeter Zsófia történész írása jelent meg: A nagy háború és a trianoni béke székesfehérvári következményei című összefoglalóból az is kiderül, hogy a külváros új utcáit egy 1929-es közgyűlési határozat alapján az országtól elszakított településekről nevezték el.

  2020.05.30.
 3. Honvédelmi elismerést kapott dr. Cser-Palkovics András, Spányi Antal és dr. Karsai Béla

  A Honvédelem Napja alkalmából adtak át elismeréseket pénteken a Honvédelmi Minisztériumban. Dr. Cser-Palkovics Andrást, Székesfehérvár polgármesterét és Spányi Antal megyés püspököt a honvédelem ügyének kiemelkedő támogatásáért, dr. Karsai Bélát, a HTBK Székesfehérvári Szervezetének elnökét a honvédelem érdekében végzett tevékenységéért tüntették ki Budapesten. A Honvédelmi Minisztérium által kiadott, részletes sajtóközleményt az alábbiakban olvashatják.

  2020.05.29.
 4. Akikért a pipacs vöröslik - háborúkban elesett katonákra emlékeztek

  A háborúkban elesett katonákra emlékeztek pénteken Székesfehérváron, több helyszínen tartottak néma koszorúzást a vasárnapi Hősök Napja tiszteletére. Az eseményeken képviseltette magát Székesfehérvár Önkormányzata, a Fejér Megyei Önkormányzat, a Magyar Honvédség Parancsnoksága, az Albatrosz Repülő Egyesület, valamint a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete.

  2020.05.29.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V