Végeredmény teljes feldolgozottságnál - Vargha Tamás és Törő Gábor győzött

Szombaton vette át a Helyi Választási Iroda a Nemzeti Választási Irodában az átjelentkezéssel illetve a külképviseleteken leadott szavazatok lezárt borítékait. Ezeket átadták két szavazókörnek: Fejér megye 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben az 56-os szavazókörnek, míg Fejér megye 2. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben pedig a 91-es szavazókörnek. 
2018.04.15. 07:15 |

A választási bizottság nem sokkall éjfél előtt hozott határozatai szerint a teljes feldolgozottságnál Vargha Tamást és Törő Gábort választották országgyűlési képviselőnek. 

Fejér megye 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottságának határozatát az eredmény megállapításról - LETÖLTÉS (.pdf)


Fejér megye 2. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottságának határozatát az eredmény megállapításról  - LETÖLTÉS (.pdf)

A szavazatszámláló bizottságok szombaton délután megkapták a két szavazókör lezárt urnáit, amit összeöntöttek a külképviseleti és átjelentkezéses szavazatokkal majd együtt számolják meg ezeket - tájékoztatott szombaton délután Laczi Zoltán a Hely Választási Iroda helyettes vezetője. Ennek alapján készül el a két szavazókör eredményjegyzőkönyve, amit rögzítenek a számítógépes rendszerben is.

A jegyzőkönyveket ellenőrzi a Helyi Választási Bizottság és ennek alapján készül el a teljes választókerületre vonatkozó eredményjegyzőkönyv, amit a szavazóköri jegyzőkönyvekkel együtt a választási bizottság tárgyal meg és megállapítja az adott országgyűlési választókerület végeredményét. Ez az eredmény ugyan végleges eredmény lesz, de nem jogerős, mert három napos jogorvoslati idő után, várhatóan kedden délután négy órakor emelkedik jogerőre.

Fejér megye 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben mintegy kétezer darab átjelentkezéses és külképviseleti szavazat volt, Fejér megye 2. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben pedig több mint 1600. A választás végeredménye néhány tized százalékot változhat, de a 98 százalékos feldolgozottságú eredményt nem befolyásolja.

Közélet

 1. Környezeti neveléssel kapcsolatos terveket ismertettek a Városházán

  A Föld Napja adta annak a fórumnak az aktualitását, amelyen a Gaja Környezetvédő Egyesület tagjai, a Környezetvédelmi Iroda vezetője és a székesfehérvári általános iskolák környezeti nevelői vettek részt Székesfehérvár Önkormányzatának környezetvédelmi tanácsnoka hívására, hétfőn, a Városháza dísztermében.

  2018.04.23.
 2. Érdemes Fehérváron egyetemistának lenni – duális képzések a fehérvári Corvinuson

  Duális Információs Napot tartott a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa a Városházán, a 2018-as duális képzések céges partnereivel közösen. Az egyre népszerűbb képzési forma előnyeiről, a képzés módjáról és a jelentkezés feltételeiről az intézmény és a cégek képviselői adtak tájékoztatást a diákoknak. 

  2018.04.23.
 3. Karitász program az öngondoskodó háztartásokért a fehérvári egyházmegyében

  A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász idén tavasszal 15 település 100 családja számára juttat el ingyenesen 20 féle vetőmagot tartalmazó csomagot. A segélycsomag tartalma: karalábé, petrezselyem, cékla, spenót, fejes saláta, spárgatök, sütőtök, uborka, sárgarépa, zöldborsó, kukorica, dughagyma, étkezési szárazbab és virágmag. A vetőmagcsomag értéke 3.100,- Ft. Az adományokat a Székesfehérvári Karitász 11 önkéntes plébániai karitászcsoport munkatársainak a segítségével osztja ki. 

  2018.04.23.
 4. Ingyenes család- és gyermekvédelmi tanácsadás Székesfehérváron

  Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület és a Székesfehérvári Álláskeresők Egyesülete ingyenes jogi tanácsadást indít család- és gyermekvédelmi témakörben Sziklainé dr. Kiss Erzsébet ügyvéd segítségével. Az első alkalom május 4-én pénteken 12 és 14 óra között lesz.

  2018.04.23.

Sportmajális

Eseménynaptár

2018. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek