Végeredmény teljes feldolgozottságnál - Vargha Tamás és Törő Gábor győzött

Szombaton vette át a Helyi Választási Iroda a Nemzeti Választási Irodában az átjelentkezéssel illetve a külképviseleteken leadott szavazatok lezárt borítékait. Ezeket átadták két szavazókörnek: Fejér megye 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben az 56-os szavazókörnek, míg Fejér megye 2. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben pedig a 91-es szavazókörnek. 
2018.04.15. 07:15 |

A választási bizottság nem sokkall éjfél előtt hozott határozatai szerint a teljes feldolgozottságnál Vargha Tamást és Törő Gábort választották országgyűlési képviselőnek. 

Fejér megye 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottságának határozatát az eredmény megállapításról - LETÖLTÉS (.pdf)


Fejér megye 2. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottságának határozatát az eredmény megállapításról  - LETÖLTÉS (.pdf)

A szavazatszámláló bizottságok szombaton délután megkapták a két szavazókör lezárt urnáit, amit összeöntöttek a külképviseleti és átjelentkezéses szavazatokkal majd együtt számolják meg ezeket - tájékoztatott szombaton délután Laczi Zoltán a Hely Választási Iroda helyettes vezetője. Ennek alapján készül el a két szavazókör eredményjegyzőkönyve, amit rögzítenek a számítógépes rendszerben is.

A jegyzőkönyveket ellenőrzi a Helyi Választási Bizottság és ennek alapján készül el a teljes választókerületre vonatkozó eredményjegyzőkönyv, amit a szavazóköri jegyzőkönyvekkel együtt a választási bizottság tárgyal meg és megállapítja az adott országgyűlési választókerület végeredményét. Ez az eredmény ugyan végleges eredmény lesz, de nem jogerős, mert három napos jogorvoslati idő után, várhatóan kedden délután négy órakor emelkedik jogerőre.

Fejér megye 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben mintegy kétezer darab átjelentkezéses és külképviseleti szavazat volt, Fejér megye 2. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben pedig több mint 1600. A választás végeredménye néhány tized százalékot változhat, de a 98 százalékos feldolgozottságú eredményt nem befolyásolja.

Közélet

 1. Közel kétszáz leendő hallgató a BCE Székesfehérvári Campusának nyílt napján

  Ismét megtelt a székesfehérvári campus a Budapesti Corvinus Egyetem nyílt napján, amelyen közel kétszáz leendő hallgató vett részt. A résztvevők fele Fejér megyéből érkezett, de sokan jöttek Budapestről és Pest megyéből is. A nyílt nap programjaira az alap- és mesterképzések iránt érdeklődőket egyaránt várták.

  2019.01.18.
 2. Múzeumigazgatót is választott pénteken a Székesfehérvár képviselőtestülete

  Pénteken délelőtt tartotta idei első ülését Székesfehérvár képviselőtestülete, melyen Pokrovenszki Krisztiánt választották a Szent István Király Múzeum igazgatójának. Kiválasztották a Batthyány úti orvosi rendelő teljes felújításának kivitelezőjét és az üzletek nyitvatartásához igazították a 35-ös busz menetrendjét, mely március 1-től a munkaszüneti napokon is kimegy a bevásárlóközpontig. A 2019-es első testületi ülésen pedig már érezni lehetett a közelgő választásokat is.

  2019.01.18.
 3. Gyertyaszentelő Boldogasszony - hálaadás és püspöki mise a Megszentelt Élet Napján

  Február 2-án, szombaton Gyertyaszentelő Boldogasszony és Urunk bemutatása napján, 10 órakor a Szent Imre templomban Spányi Antal megyés püspök celebrál ünnepi szentmisét. Az ünnep az egész egyház felelősségére hívja fel a figyelmet, hogy a Krisztusba vetett hitre kell hívni a kereső embereket, akik az élet különféle kérdéseire természetfeletti utakat keresnek.

  2019.01.18.
 4. Az igazságra törekedj - ökumenikus imahét kezdődik Székesfehérváron

  Az igazságra és csakis az igazságra törekedj! – ezzel a mózesi jelmondattal rendezik meg január 20-a és január 27-e között az Ökumenikus imahetet Székesfehérváron. Az istentiszteletek minden nap este hatkor kezdődnek. 

  2019.01.17.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek