Még több tábor lesz idén az Alba Innovárban!

Pillanatok alatt megteltek az Alba Innovár által indított táborok annak ellenére, hogy a megnövekedett igényekhez igazodva idén a megszokottnál több alkalmat hirdetett meg a digitális élményközpont. A megnövekedett igények miatt az Alba Innovár most azon dologzik, hogy még több tábort tudjon biztosítani a fehérvári fiataloknak.
2020.05.25. 13:42 |

Az elmúlt években minden nyáron négy, egyhetes táborral jelentkezett az Alba Innovár. Idén, a korlátozások enyhítésekor az elsők között hirdették meg díjmentes nyári kurzusaikat, melyek egy-két nap alatt megteltek. Éppen ezért megnyitottak egy ötödik alkalmat is, amelyre szintén pillanatok alatt összegyűlt a maximális jelentkezőszám. A megnövekedett igényekre való tekintettel az Alba Innovár most azon dologzik, hogy még több tábort tudjon biztosítani a székesfehérvári iskolákban tanuló diákoknak. Ezzel kapcsolatban a hét második felében tudnak bővebb információkkal szolgálni.

Az eddigi öt tábor közül három Digitális Alkotótábor. Itt a gyerekek megismerkedhet az Alba Innovárban található digitális eszközökkel, robotot és mikroszámítógépet programozhatnak, illetve 3D-ben tervezhetnek és nyomtathatnak. Alkalmazásfejlesztő kurzusunkon a résztvevők olyan programkörnyezetekkel dolgozhatnak, melyek segítségével könnyedén tudnak majd számítógépes játékokat és mobilapplikációkat létrehozni. Robotprogramozói tábor pedig magáért beszél: Lego, humanoid és ipari robotokkal egyaránt dolgozhatnak majd az iskolások.

Az Alba Innovár táborait az aktuális jogszabályi környezetnek megfelelően szervezik, a Nemzeti NÉpegészségügyi Központ ajánlásait, előírásait folyamatosan követik.

Fehérvári színes

 1. Hetedhét Játékfesztivál kezdődött

  Az esőt és a rosszboszorkányokat síppal, dobbal, zászlólengetéssel elüldözték a X. Hetedhét Játékfesztivál megnyitójáról a Szárnyas Sárkányok gólyalábasai. Szombaton délelőtt hamar megtelt a Belváros kézműveskedő, horgászó és hullámvasutazó aprótalpúakkal. Szerencsére nem maradt egyedül a sok-sok feladat megoldásában Zsuzska, Fruska és Olivér sem.

  2022.05.28.
 2. Női szűrőnap a CSNK-ban

  Női szűrőnapot rendeztek szombaton a Család- és Nővédelmi Központban. A díjmentes vizsgálatok iránt igen nagy volt az érdeklődés, az időpontok egyetlen délelőtt beteltek. Volt nőgyógyászati rákszűrés, csontsűrűség- és vércukorszint-mérés és egyéb vizsgálatok. A szűrőprogramok városszerte folytatódnak, legközelebb június 25-én a Rákóczi Úti Általános Iskolában lesz általános városrészi szűrőnap.

  2022.05.28.
 3. Mesés kiskertek

  Két év után újra Mesés kiskertek kertépítő verseny volt a Zichy ligetben. Az óvodások számára meghirdetett programon kreatívabbnál kreatívabb kertek készültek. Pénteken délután verőfényes napsütés és vidám hangulat fogadta azokat, akik kilátogattak a Zichy ligetbe.

  2022.05.27.
 4. Ingyenes nordic walking

  Május elején kezdődtek és egészen június végéig tartanak az ingyenes nordic walking foglalkozások hét helyszínen Székesfehérváron. Az országban egyedülálló program keretében a Tóvárosban, az Alsóvárosban, az Öreghegyen, a Palotavárosban, a Bregyóban, a Zichy ligetben és a Béke téren lehet ingyenesen sportolni. A botokat a szervezők biztosítják, szintén díjmentesen.

  2022.05.27.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár