Még több tábor lesz idén az Alba Innovárban!

Pillanatok alatt megteltek az Alba Innovár által indított táborok annak ellenére, hogy a megnövekedett igényekhez igazodva idén a megszokottnál több alkalmat hirdetett meg a digitális élményközpont. A megnövekedett igények miatt az Alba Innovár most azon dologzik, hogy még több tábort tudjon biztosítani a fehérvári fiataloknak.
2020.05.25. 13:42 |
Még több tábor lesz idén az Alba Innovárban!

Az elmúlt években minden nyáron négy, egyhetes táborral jelentkezett az Alba Innovár. Idén, a korlátozások enyhítésekor az elsők között hirdették meg díjmentes nyári kurzusaikat, melyek egy-két nap alatt megteltek. Éppen ezért megnyitottak egy ötödik alkalmat is, amelyre szintén pillanatok alatt összegyűlt a maximális jelentkezőszám. A megnövekedett igényekre való tekintettel az Alba Innovár most azon dologzik, hogy még több tábort tudjon biztosítani a székesfehérvári iskolákban tanuló diákoknak. Ezzel kapcsolatban a hét második felében tudnak bővebb információkkal szolgálni.

Az eddigi öt tábor közül három Digitális Alkotótábor. Itt a gyerekek megismerkedhet az Alba Innovárban található digitális eszközökkel, robotot és mikroszámítógépet programozhatnak, illetve 3D-ben tervezhetnek és nyomtathatnak. Alkalmazásfejlesztő kurzusunkon a résztvevők olyan programkörnyezetekkel dolgozhatnak, melyek segítségével könnyedén tudnak majd számítógépes játékokat és mobilapplikációkat létrehozni. Robotprogramozói tábor pedig magáért beszél: Lego, humanoid és ipari robotokkal egyaránt dolgozhatnak majd az iskolások.

Az Alba Innovár táborait az aktuális jogszabályi környezetnek megfelelően szervezik, a Nemzeti NÉpegészségügyi Központ ajánlásait, előírásait folyamatosan követik.

Fehérvári színes

 1. Ilyen volt

  Az Alba Arénában vasárnap este volt az első közönségkorcsolya és több százan próbálhatták ki az új multifunkcionális csarnok jegét. Legközelebb április 26-án, pénteken és április 27-én, vasárnap lesz újra közönségkorcsolya, amin bárki kipróbálhatja az aréna jegét. A jégfelület május 1-jén egy Arénabulival búcsúzik.

  2024.04.21.
 2. Flipper, szkander, és palacsinta

  Retro pikniket rendeztek a Felsővárosi Közösségi Házban szombat délután. A nosztalgikus hangulatú rendezvényen a gyerekeket bohócműsor, mesejáték, gyerekkoncert várta, a nagyobbak pedig olyan retro játékokat próbálhattak ki, mint a flipper, vagy a szkander.

  2024.04.21.
 3. Halra magyar!

  Idén 54 csapat vállalkozott arra, hogy megmutatja a nagyközönség és a szakmai zsűri előtt, milyen sokféle, ízes étel készíthető halból. Kilencedik alkalommal rendezte meg a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Fehérvári Halünnepet a Palotavárosi tavaknál. A finom étkek, jó receptek és baráti beszélgetések mellett zenés-mesés előadások várták a legkisebbeket is.

  2024.04.20.
 4. Közönségkori az arénában

  Az sem marad jég nélkül, aki lemarad a nyitóhétvége mérkőzéseiről: az Alba Arénában a következő hetekben április 22-én, vasárnap, április 26-án, pénteken és április 27-én, vasárnap közönségkorcsolyát rendeznek, ahol a nézők kipróbálhatják az aréna jegét. A jégfelület május 1-jén egy Arénabulival búcsúzik.

  2024.04.20.