Még több tábor lesz idén az Alba Innovárban!

Pillanatok alatt megteltek az Alba Innovár által indított táborok annak ellenére, hogy a megnövekedett igényekhez igazodva idén a megszokottnál több alkalmat hirdetett meg a digitális élményközpont. A megnövekedett igények miatt az Alba Innovár most azon dologzik, hogy még több tábort tudjon biztosítani a fehérvári fiataloknak.
2020.05.25. 13:42 |

Az elmúlt években minden nyáron négy, egyhetes táborral jelentkezett az Alba Innovár. Idén, a korlátozások enyhítésekor az elsők között hirdették meg díjmentes nyári kurzusaikat, melyek egy-két nap alatt megteltek. Éppen ezért megnyitottak egy ötödik alkalmat is, amelyre szintén pillanatok alatt összegyűlt a maximális jelentkezőszám. A megnövekedett igényekre való tekintettel az Alba Innovár most azon dologzik, hogy még több tábort tudjon biztosítani a székesfehérvári iskolákban tanuló diákoknak. Ezzel kapcsolatban a hét második felében tudnak bővebb információkkal szolgálni.

Az eddigi öt tábor közül három Digitális Alkotótábor. Itt a gyerekek megismerkedhet az Alba Innovárban található digitális eszközökkel, robotot és mikroszámítógépet programozhatnak, illetve 3D-ben tervezhetnek és nyomtathatnak. Alkalmazásfejlesztő kurzusunkon a résztvevők olyan programkörnyezetekkel dolgozhatnak, melyek segítségével könnyedén tudnak majd számítógépes játékokat és mobilapplikációkat létrehozni. Robotprogramozói tábor pedig magáért beszél: Lego, humanoid és ipari robotokkal egyaránt dolgozhatnak majd az iskolások.

Az Alba Innovár táborait az aktuális jogszabályi környezetnek megfelelően szervezik, a Nemzeti NÉpegészségügyi Központ ajánlásait, előírásait folyamatosan követik.

Fehérvári színes

 1. Az Alba Fehérvár kézilabdázói, kosárlabdázói is segítették a rászoruló családokat

  Csütörtökön délután az Alba Regia Sportcsarnokban jótékony céllal gyülekeztek az adományozók. Az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata és az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata hagyományt teremtett azzal, hogy az adventi időszakban adják át azokat az adományokat, amit a rászoruló családoknak gyűjtöttek, az összegyűlt pénzből édességet és gyümölcsöt vásároltak.

  2021.12.02.
 2. Adománygyűjtés a koraszülöttek és beteg gyermekek javára a szombati családi napon

  Közös horgolást és adománygyűjtést szervez a családi nap keretében december 4-én, szombaton a Székesfehérvári Polipvilág csoport. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban 9 és 13 óra között a csoport tagjai megtanítják a résztvevőknek a koraszülötteket segítő kis polipok és más figurák horgolási technikáját.

  2021.12.02.
 3. Béke, harmónia és egészség vár a Barátok kávézó és teázóban

  Nyáron nyitották meg a hangulatot, nyugalmat árasztó Barátok Kávézó és Teázót Székesfehérvár Belvárosában, az egykori ferences rendházban. A Városház tér 4. szám alatti vendéglátóhelyen a házias süteményeken és felfrissítő italokon kívül Fejér megyei alapanyagokból készült gyógyteák, szörpök és lekvárok is kaphatóak.

  2021.12.02.
 4. Mikulásváró délutánt szerveznek a Baptista Gyermekotthon lakóinak

  Mikulásváró délutánt szervez a Tüzér utcai „Befogadlak” Baptista Gyermekotthon lakóinak a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Fiatal Családosok Klubja helyi szervezete megbízásából december 6-án, hétfőn 15 órától.

  2021.12.02.

Adventi programok 2021.

Eseménynaptár

2021. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár