Mátó Sára országos csúccsal ezüstérmes az U20-as Európa-bajnokságon!

Az ARAK Utánpótlás Akadémia klasszisa, Mátó Sára a második legjobb idővel érkezett a svédországi U20-as Európa-bajnokság 400 méteres gátfutásának döntőjébe, ahol elképesztő versenyzéssel nemcsak ezüstérmet szerzett, de az U20-as országos csúcs mellett, az U23-as korosztály 35 éves rekordját is megjavította.
2019.07.21. 16:01 |

A 400 méteres gátfutás döntője elején, ahogy vérható volt, a hármas pályán nyargaló Femke Bol, a holland európai ranglistavezető elképesztő iramot diktált, és már a táv felénél körvonalazódott, hogy őt senki nem veri meg Borasban. A célegyenesbe fordulva azonban Bol mögött az ARAK Utánpótlás Akadémia reménysége, Mátó tűnt fel másodikként, és a futam végéig megtartva pozícióját, 56.89-es időeredménnyel száguldott át a célvonalon.

A 18 éves fehérvári atléta ezzel nemcsak saját egyéni és U20-as országos, hanem Szopori Erika 1984-ben, Prágában futott U23-as országos csúcsát (57.18) is megjavította. A szezon kezdetén a szakemberek 57 eleje körüli időt vártak tőle az Eb-n, ő azonban az év versenyén bebizonyította, hogy a bűvös 57-esen belül is képes teljesíteni, ezüstérmet szerezve Magyarországnak a kontinensviadalo - tudósított az utanpotlassport.hu

Sport

 1. Csete-Paté - regionális ökölvívó találkozót tartottak a Varkocs György Box Clubban

  Pofonpartira gyűltek össze a régió ökölvívói - Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megyék, valamint, Budapestről és Győrből is érkeztek versenyzők; serdülők, juniorok és felnőttek egyaránt – szombaton, a Varkocs György Box Club Deák Ferenc utcai edzőtermében, ahol számos izgalmas meccset láthattak az érdeklődők.

  2020.01.19.
 2. Hat góllal kapott ki az Alba Fehérvár KC az MTK otthonában

  A fehérváriak szempontjából két kritikus időszak volt a derbin: az első félidőt még döntetlenre mentette Deli Rita együttese, azonban a fordulás után elvesztette a fonalat, az MTK pedig állva hagyta az Albát, 36-30 lett a vége.

  2020.01.18.
 3. Az utolsó harmadban kiütötte a DVTK-t, és bejutott a kupadöntőbe a Volán

  Címvédőként lép jégre a Magyar Kupa négyesdöntőjében a Hydro Fehérvá AV19. A kétnapos esemény első mérkőzésén a hazai jégen játszó Jegesmedvék fenték a fogukat a magyar EBEL-csapatra, és két harmadon át nyílttá is tették a meccset. A harmadikban azonban hengerelt a Volán, négy gólt ütött, és simán jutott a vasárnapi fináléba.

  2020.01.18.
 4. Vége az edzőtábornak, egy döntetlen és három vereség a MOL Fehérvár mérlege

  Az elmúlt két hétben mediterrán körülmények között készült a tavaszi idényre a MOL Fehérvár. A szokásoknak megfeleleően Marbellában edzőtáboroztak Juhászék, és a tréningek mellett meccseken is pályára léptek. Négy felkészülési mérkőzést is vívott a csapat, ezeken egy döntetlen és három vereség a mérleg.

  2020.01.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak