Mátó Sára országos csúccsal ezüstérmes az U20-as Európa-bajnokságon!

Az ARAK Utánpótlás Akadémia klasszisa, Mátó Sára a második legjobb idővel érkezett a svédországi U20-as Európa-bajnokság 400 méteres gátfutásának döntőjébe, ahol elképesztő versenyzéssel nemcsak ezüstérmet szerzett, de az U20-as országos csúcs mellett, az U23-as korosztály 35 éves rekordját is megjavította.
2019.07.21. 16:01 |

A 400 méteres gátfutás döntője elején, ahogy vérható volt, a hármas pályán nyargaló Femke Bol, a holland európai ranglistavezető elképesztő iramot diktált, és már a táv felénél körvonalazódott, hogy őt senki nem veri meg Borasban. A célegyenesbe fordulva azonban Bol mögött az ARAK Utánpótlás Akadémia reménysége, Mátó tűnt fel másodikként, és a futam végéig megtartva pozícióját, 56.89-es időeredménnyel száguldott át a célvonalon.

A 18 éves fehérvári atléta ezzel nemcsak saját egyéni és U20-as országos, hanem Szopori Erika 1984-ben, Prágában futott U23-as országos csúcsát (57.18) is megjavította. A szezon kezdetén a szakemberek 57 eleje körüli időt vártak tőle az Eb-n, ő azonban az év versenyén bebizonyította, hogy a bűvös 57-esen belül is képes teljesíteni, ezüstérmet szerezve Magyarországnak a kontinensviadalo - tudósított az utanpotlassport.hu

Sport

 1. Sorsolás és szezonjegyek – a polgármester is megvette a Vidi-bérletet

  Mint megírtuk, kisorsolták a labdarúgó Európa-liga első selejtező körének párosításait. A MOL Fehérvár javában árulja az új szezon bérleteit, de a nemzetközi kupameccsek egyelőre zárt kapusak. Viszont a bajnokik nem, és a szurkolók meg is kezdték a szezonjegyek vásárlását.

  2020.08.10.
 2. Az ír Bohemian FC Dublinnal játszik a Vidi az Európa Liga első selejtezőkörében

  Az UEFA nyoni központjában hétfőn tartották az Európa Liga 1. selejtezőkörének sorsolását, amelyen eldőlt, hogy augusztus 27-én az ír Bohemian FC lesz a MOL Fehérvár FC ellenfele. A sorsolás szerint (végleges döntés 24 órán belül várható) a mérkőzést hazai pályán játssza a Vidi, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A találkozó zárt kapus lesz.

  2020.08.10.
 3. Sportágbemutató - ismét fiatal ökölvívók jártak a feketehegyi sporttáborban

  Az elmúlt héten az Arnold Boxing Team tagjai Turós Arnold, edző vezetésével Feketehegyen jártak, ahol a nyári sporttáborban közös edzést és szabadidős programokat vezényeltek, bemutatva az ökölvívást a gyerekeknek, képzett nevelők, edzők segítségével.

  2020.08.10.
 4. Szurkolói ankét lesz kedden a Sóstón a bajnoki rajt előtt

  Augusztus 11-én, kedden 19 órától Kovács Zoltán sportigazgatóval, Márton Gábor vezetőedzővel és Nikolics Nemanja csapatkapitánnyal találkozhatnak a szurkolók a MOL Aréna Sóstón. Augusztus 15-én kezdődik a 2020/2021-es szezon, egy héttel később pedig a Paksi FC ellen játsza a Vidi az első hazai meccsét. 

  2020.08.10.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak