Maszkok és köszönet a Mentőszolgálat munkatársainak a város közössége nevében

A város közössége nevében az Önkormányzat nem csak a saját fenntartásában működő intézményeknek segít a vírus elleni védekezésben: pénteken Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester és Östör Annamária egészségügyi tanácsnok 500 sebészeti- és 200 FFP2 maszkot adott át a Székesfehérvári Mentőszolgálat munkatársai részére.
2020.04.17. 15:15 |
Maszkok és köszönet a Mentőszolgálat munkatársainak a város közössége nevében

A koronavírus elleni küzdelemben az orvosok és nővérek mellett az Országos Mentőszolgálat szakemberei is a frontvonalban szolgálnak.

Amellett, hogy rengeteg embernek nyújtanak segítséget, maguk is számos veszélyt vállalnak fel munkájuk során.

Ezt a munkát megköszönni látogatott el a székesfehérvári mentőállomásra dr. Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester és Östör Annamária egészségügyi tanácsnok.

„Az Önkormányzat fontosnak tartja, hogy saját fenntartású intézményei és a lakosság védelme mellett segítsen a vírus elleni védekezésben a városban működő további szervezeteknek és szolgáltatóknak is. Az OMSZ szakemberei, egészségügyi dolgozóként naponta a frontvonalban dolgoznak a lakosság ellátásáért, amely munkát nekünk is minden lehetséges eszközzel támogatni kell.

Azt gondolom, hogy mindannyian tudjuk, hogy vendégségbe nem érkezik üres kézzel az ember! Éppen ezért a város közössége nevében tolmácsolt hálánk és köszönetünk mellett hoztunk számukra 500 darab sebészeti és 200 darab FFP2 maszkot, amelyet köszönettel elfogadtak.” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András.

A polgármester elmondta továbbá, hogy megkérdezték a mentőszolgálat szakembereit, mivel tudnák még segíteni a munkájukat, akik azt a tájékoztatást adták, hogy folyamatosan növekszik a napi munkateher. A városvezető úgy fogalmazott: a mai látogatásból is jól látszik, hogy a fertőzés itt van és szinte mindenhol tetten érhető: „Az egészségügyi dolgozók munkáját és saját egészségünket is az szolgálja a legjobban, ha levonjuk a következtetést: aki teheti, továbbra is maradjon otthon, ha pedig valahova mégis mennie kell, akkor a közterületeket a bejelentett szabályok betartásával használja!