Második alkalommal rendezik meg a Fehérvári Tánc Ünnepet szombaton a Belvárosban és a Köfém-en

A tánc világnapja alkalmából immár második alkalommal rendezi meg a Fehérvári Tánc Ünnepet a Székesfehérvári Táncművészek Szövetsége. Az egész napos program április 29-én, szombaton 10.00 órakor Belvárosban kezdődik, majd 11.00 és 21.00 óra között a Köfém Művelődési Házban folytatódik. A záró gálaműsor belépődíjas, minden egyéb program ingyenes.
2023.04.25. 13:00 |
Második alkalommal rendezik meg a Fehérvári Tánc Ünnepet szombaton a Belvárosban és a Köfém-en

A tánc világnapja több mint négy évtizedes múltra tekint vissza. A jeles alkalom még teljesebb megünneplésére szervezték meg 2022-ben az első Fehérvári Tánc Ünnepet, a városi táncosok, egyesületek, amatőr kedvelők közösségi rendezvényét. Idén egy egész napos, több programot felölelő rendezvénysorozattal várják az érdeklődőket április 29-én, szombaton.

10.00 órakor a BELVÁROSBAN FELVONULÁSSAL kezdődik a program. A résztvevők az Országalmánál gyülekeznek, majd közösen vonulnak a Hotel Magyar Király előtti térig, ahol látványos FLASHMOB várja az érdeklődőket.

Ezt követően a KÖFÉM MŰVELŐDÉSI HÁZBAN folytatódnak a programok:

11.00 és 14.30 óra között zajlik a III. SZÉKESFEHÉRVÁRI TÁNCVÁLASZTÓ, ahol lehetőség lesz a különféle táncok, stílusok megismerésére, kipróbálására. Mindenki megtalálhatja a neki leginkább tetsző és egyéniségéhez illő táncot.

15.00 órától zajlik a II. BESZÉLGETÉS A TÁNCRÓL program, melynek témája: Teljesítmény és szorgalom! - sport- és teljesítménypszichológia. Előadást tart Dr. Lénárt Ágota, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Pszichológia és Sportpszichológia tanszékvezetője, egyetemi docens. 16.00 órától kerekasztal-beszélgetés kezdődik a témában, melyen Dr. Lénárt Ágota mellett szerepel Borsi Andrea fehérvári sort szakpszichológus, Rónai András, a Magyar Állami Operaház első magántáncosa, volt tornász, sportoló és Lakatos János, a Magyar táncművészeti Egyetem moderntánc tanára, volt tornász, sportoló. A beszélgetésbe a nézők is bekapcsolódhatnak.

Zárásként 18.00 órakor kezdődik a X. FEHÉRVÁRI TÁNCFESZTIVÁL. A 21.00 óráig tartó jubileumi összművészeti gálán Székesfehérvár kiváló táncosait láthatja a közönség. Egyedül a záró gála lesz belépődíjas, minden egyéb program díjmentesen látogatható. Szeretettel várják a város táncszerető közönségét és minden kedves érdeklődőt!