Maroshegyi önkormányzati képviselőként dolgozik tovább Brájer Éva

Sajtótájékoztatón jelentette be Brájer Éva, hogy elfogadta a Magyar Turisztikai Ügynökség felkérését, amely nyomán a jövőben egy országos jelentőséggel bíró földrajzi terület turisztikai célú fejlesztéséért felel majd. Brájer Éva, ebben az önkormányzati ciklusban a Maroshegy önkormányzati képviselőjeként folytatja tovább a Székesfehérvárért és a városrészért folytatott munkáját.
2019.10.21. 18:14 |

Brájer Éva képviselői pályafutása 2002-ben vette kezdetét, amikor listáról szerzett mandátumot Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésébe. 2006 őszén lett Maroshegy önkormányzati képviselője, amely mellett a Kulturális és Turisztikai Bizottság elnökeként folytatta a város szolgálatát. A közgyűlés 2010. októberében dr. Cser-Palkovics András polgármester javaslatára a testület a megyeszékhely humán ügyekért felelős alpolgármesterévé választotta.

A két cikluson át, 9 évig tartó alpolgármesteri munkájának eredményeként gazdagodott a város önálló szimfonikus zenekarral és balett színházzal. Számos kiállítás valósult meg, valamint egyedülálló kulturális programokat honosítottak meg Székesfehérváron az alpolgármester támogatásával, aki a Tuti Menza programmal vagy a Partitúra sorozattal is letette a névjegyét az oktatás, az egészségügy és a kultúra területein is.

Brájer Éva hétfőn sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy elfogadta a Magyar Turisztikai Ügynökség felkérését, amely nyomán a jövőben egy országos jelentőséggel bíró földrajzi terület turisztikai célú fejlesztésért felel majd. Az új megbízás összeférhetetlen az alpolgármesteri státusszal, az önkormányzati képviselőséggel azonban nem: „A feladat erős hasonlóságot mutat az alpolgármesteri munkával, hiszen a turizmuson kívül az elképzelés érint művészeti területeket is, valamint hasonlóságot mutat az önkormányzati képviselői munkámmal, mert közterületi fejlesztéseket is tartalmaz. Az összeférhetetlenség csak az alpolgármesteri státusszal szemben él, így mivel Maroshegy nemcsak a lakóhelyem, hanem szívügyem is, a választáson elért felhatalmazásnak köszönhetően folytathatom az ott végzett munkát.” – mondta a képviselő, aki az elkövetkezendő ciklusra is felajánlotta a polgármesternek a szociális, kulturális, oktatási ügyekben való segítségét.

Székesfehérvár polgármestere az önkormányzat és a fehérváriak nevében is megköszönte Brájer Éva városvezetői szolgálatát, amellyel kulturális és közösségi életünket szervezte.

Dr. Cser-Palkovics András, mint mondta, régóta dolgozik együtt a képviselővel a város és a közösség szolgálatában, azokon az őrhelyeken és azokon a feladatokon, amiket rájuk bíztak a székesfehérváriak. „Az egyik szemem sír, a másik mosolyog. Mosolyog azért, mert a kollégám egy nagy és nemes feladatra kapott megbízást, és sír azért, mert ezzel elveszítek egy olyan embert, aki a humán területért fáradhatatlanul dolgozott, akinek a szakértelme, a hozzáállása nehezen lesz pótolható.” – fogalmazott a polgármester, aki sok sikert kívánt a képviselő új feladatához.

A polgármester bejelentette, hogy vasárnap 16.00 órakor jogerőssé vált a székesfehérvári önkormányzati választások végeredménye, így október 25-én, pénteken 14.00 órára hívta össze az alakuló közgyűlést, ahol a közgyűlés a polgármester javaslata alapján megválasztja majd az alpolgármestereket, a tanácsnokokat, valamint felállítják a bizottságokat is. Az alakuló közgyűlés előtt, csütörtökön dr. Cser-Palkovics András sajtótájékoztató keretében mutatja majd be az általa jelölt alpolgármestereket, valamint az új városvezetési struktúrát is.

Közélet

 1. Augusztus 1-én, vasárnap reggel visszaáll a régi buszmenetrend Székesfehérváron

  Augusztus elsején, vasárnap ismét a régi buszmenetrend lesz érvényben Székesfehérváron. Az új buszmenetrend július 17-én lépett életbe és bár több mint egy hónapig lehetett váleményezni tavasszal, ezt sokan nem tették meg és az életbe lépéskor szembesültek azzal, hogy máshogy tudnak eljutni a célállomásukra. A város polgármestere a közösségi médiában látott visszhangok miatt szavazásra bocsátotta a menetrendet a fehérváriak körében.

  2021.07.31.
 2. Tanszergyűjtést szervez a Fehérvári Heti Betevő csapata!

  Augusztus 19-ig gyűjt új vagy jó állapotban lévő, használt tanszereket a Fehérvári Heti Betevő csapata, amivel rászoruló családok gyermekeinek iskolakezdését szeretnék megkönnyíteni. A kezdeményezéshez magánszemélyek és vállalatok is csatlakozhatnak.

  2021.07.30.
 3. Diplomáciai képzés indulhat a Kodolányi János Egyetemen

  Új programmal jelentkezik a Magyar Diplomáciai Akadémia a középiskolások és az egyetemisták számára. A képzések a Kodolányi János Egyetemen is elérhetők lesznek. A tárgyalások a felek között megkezdődtek.

  2021.07.29.
 4. Július végéig elindul a pótfelvételi - az Óbudai Egyetem is várja a jelentkezőket

  Azok a jelentkezők, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is adtak be jelentkezést egyik szeptemberben induló képzésre sem az általános eljárásban, a nemsokára induló pótfelvételi eljárásban újra jelentkezhetnek. Várják a jelentkezőket az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán is.

  2021.07.28.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22