Maroshegyen kezdődnek a városrészi szűrőnapok március 2-án szombaton

A hagyományokat folytatva ismét Maroshegyen, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár épületében indulnak el a városrészi szűrőnapok Székesfehérváron. A megelőzést segítő programokon előzetes regisztráció után bárki ingyenesen részt vehet.
2024.02.20. 14:11 |
Maroshegyen kezdődnek a városrészi szűrőnapok március 2-án szombaton

Március 2-án, szombaton 9.00 és 13.00 óra között várják a Maroshegyi Egészségnap érdeklődőit a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár épületében.

Az Önkormányzat és az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében ezúttal is számos ingyenes szűrésen vehetnek részt a városrész lakói. A szervezők ezúttal EKG-ra, kardiológiai vizsgálatra, általános állapotfelmérésre, boka-kar index meghatározásra, valamint dietetikai tanácsadásra és csontsűrűség-mérésre várják a jelentkezőket. A szűrővizsgálatokon való részvétel ingyenes, ugyanakkor bejelentkezéshez kötött, amit február 26-án, hétfőn 8.00 és 16.00 óra között a +36/70-455-9930 telefonszámon tehetnek meg.

A régi maroshegyiek megszokhatták, hogy minden évben egy szombati napon, a reggeli óráktól kora délutánig ingyenesen, különböző szűrővizsgálatokon vehetnek részt – fogalmazott Brájer Éva, a városrész önkormányzati képviselője az esemény sajtótájékoztatóján. A képviselő elsősorban a Maroshegyre újonnan beköltözők figyelmét szeretné felhívni a szűrésekre. Mint elmondta, nagyon sok fiatal, gyermekes család költözött a városrészbe, akiknek jó lehetőség lehet ezt a szűrőnap. Kiemelte, hogy a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárba nem csak a szűrőnapon, hanem máskor is érdemes ellátogatni, hiszen izgalmas és változatos programokkal várják a családokat hétről hétre.

Dr. Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője arról beszélt, hogy szeretnék, ha a fiatal korosztály is nagyobb számban képviseltetné magát a szűrőnapon. Remélik, hogy olyanok is jelentkeznek majd az ingyenes vizsgálatokra, akik tünetmentesek, valóban csak érdeklődni szeretnének egészségügyi állapotukról. A szakmai vezető hangsúlyozta: a vizsgálatok jelentős része bejelentkezéshez kötött, amit érdemes is február 26-án, hétfőn minél hamarabb megtenni. A jelentkezőktől türelmet kért, ugyanakkor megerősítette: aki szeretne, be fog tudni jutni a mérésekre. 

A rendezvény védnökei Brájer Éva önkormányzati képviselő és Östör Annamária egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok.

Fehérvári színes

 1. Mozgás idős korban

  Az egészség hullámhosszán címmel dr. Zahár Ákos főorvos, a Szent György Kórház Mozgásszervi Sebészeti Centrum vezetője tart előadást 2024. április 18-án, csütörtökön 14.00 órakor a Felsővárosi Közösségi Házban, a „Nem csak a 20 éveseké a világ” Felsővárosi Nyugdíjasklubban, a Havranek József u. 27 szám alatt.

  2024.04.17.
 2. Szakmák utcája április 24-én

  A Székesfehérvári Szakképzési Centrum tizenegy iskolájának képzési kínálatával ismerkedhet meg az, aki április 24-én 12 és 19 óra között a Széchenyi István Műszaki Technikumba látogat. A Budai út 45-ös szám alatt színpadi programok, toborzópont, katasztrófavédelmi bemutatók és a duális partnerek standjai várják a továbbtanulni vágyó fiatalokat.

  2024.04.17.
 3. Nyílt nap a Sóstón

  2022-ben nyitotta meg kapuit a Sóstó Vadvédelmi Központ és ezen idő alatt közel 1500 állaton segítettek. Április 21-én születésnapi nyílt napot tartanak, ami egy igazi családi program lesz, sok-sok érdekességgel. Érdemes a látogatást összekötni a Sóstó Székesfehérvár tanösvényen egy sétával, mert ilyenkor tavasszal sok csodás dolgot lehet megnézni a város lüktető zöld szívében sétálva.

  2024.04.16.
 4. Vannak még jegyek

  Április 19-én és 20-án a magyar és a norvég jégkorong-válogatott mérkőzik meg egymással az Alba Arénában. Székesfehérvár új multifunkcionális csarnokában számos közösségi program is várja a sporteseményre kilátogatókat. A jegyek a korábbi nyílt napokon gyorsan elfogytak, most a szombati napra az utolsó 100 VIP-jegyet vásárolhatják még meg az érdeklődők.

  2024.04.16.