Március 10-ig várják a jelöléseket a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra

Az idei esztendőben is várja a javaslatokat a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért. Azok a helyi vállalkozások, cégek részesülhetnek az elismerésben, melyek szem előtt tartják a felelősségteljes piaci magatartást. A jelöléseket március 10-ig várják a fogyvedalap@gmail.com címen.
2019.01.24. 10:01 |

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért és Székesfehérvár Önkormányzata évről-évre Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjban részesíti azokat a helyi vállalkozásokat, cégeket, amelyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes, etikus piaci magatartást.

A díj kapcsán Székesfehérvár alpolgármestere, Róth Péter elmondta, az idén is várja a fehérváriak javaslatait a kuratórium, a jelölések alapján ítélik oda a a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjat. "Egy ilyen kezdeményezés mellé a város közösségének és az önkormányzatnak is oda kell állnia. A díj meghirdetése erősíti az ittélők összetartozását és példát is mutat a gazdaság szereplőinek is." - fogalmazott Székesfehérvár alpolgármestere.

Az elismerést a Fogyasztók Világnapjához kapcsolódóan adományozzák. A jelöléseket a fogyvedalap@gmail.com címen várja az alapítvány 2019 március 10-ig.

Németh László az alapítvány elnöke elmondta, hogy a szakmai díjat már ötödik alkalommal hirdetik meg az önkormányzattal közösen. Németh László szólt arról is, hogy napjainkban egyre fontosabb téma a fogyasztóvédelem. "Ha valaki jól akarja működtetni a vállalkozását, annak a maximumot kell nyújtania Székesfehérváron, hiszen ebben a városban kiemelkedően magas a vásárlóerő." - tette hozzá Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke.

Domokos Tamás szociológus, a kuratórium tagja elmondta, minősítési eljáráson keresztül történik a díjazottak kiválasztása, az etikus piaci magatartás mindenfajta összetevőjét vizsgálják, 40 szempontból álló szigorú szűrőn mennek keresztül a vállalkozások. Szólt arról is, hogy azok a vállalkozások, akik ilyen típusú minősítésen mennek keresztül, nemcsak a lakosok számára válnak vonzóvá, hanem a munkavállalók szempontjából is. A díjban nemcsak a fogyasztókért való elkötelezettség tükröződik vissza, hanem egy felelős foglalkoztatói szemléletmód is.

A díjat a Fogyasztók Világnapjához kapcsolódóan adományozzák. A világnapot 1983 óta ünneplik világszerte. John F. Kennedy amerikai elnök 1962. március 15-én hirdetett ki egy történelmi nyilatkozatot, melyben a négy alapvető fogyasztói jogot (jog a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez) foglalta össze, az évek során ezek száma nyolcra emelkedett (kibővült a meghallgatás, a kártérítés, az oktatás és az egészséges környezethez való joggal).

Korábbi évek díjazottjai:

Gyártás kategória: Macher Gépészeti és Elektronikai Kft., KIKSZ Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Metalforg-Tec Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Mézes Varázs Kft., Aranyalma Cukrászda

Szolgáltatás kategória: Damniczki Cukrászat, Karikás Mester Fodrászat,  Rebényi Cukrászat, B Dekor Stúdió

Kereskedelem kategória: KARRIER-BÚTOR Tervező, Gyártó és Kereskedelmi Kft., Viniczai Cukrászda, Szék-Ház Irodabútor Kft., Lucullus 3 Kft., Diófa Étterem

Jó gyakorlatok a fogyasztókért oklevél: Jancsárkert Termelői és Biopiac

Gazdaság

 1. Székesfehérvári startup sikere a Design Terminálon

  A fehérvári Konnektor Iroda alapítója, Szabó Dávid tavaly indított egy startup vállalkozást a szintén fehérvári Bíró Zsolttal közösen és máris sikerült bekerülniük a Design Terminal mentoring programjába. A 4 hónapos program alatt sokat tanultak és dolgoztak, a Demo Dayen átvehették "A legtöbbet fejlődött csapat" díját is.

  2019.02.07.
 2. Székesfehérváron ismertették az OECD friss országtanulmányát

  Székesfehérváron ismertette az OECD legfrissebb országtanulmányát Álvaro Pereira, a szervezet országtanulmányi részlegének igazgatója. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet friss elemzése kiegyensúlyozottnak és erőteljesnek nevezi a gazdasági növekedést, köszönhetően a bérnövekedés által hajtott erős belföldi keresletnek, illetve a kiemelkedő beruházási aktivitásnak.

  2019.01.31.
 3. Húszmilliárd forintos helyiadó-bevétel a város gazdaságának köszönhetően

  A fehérvári gazdaság teljesítménye 2018-ban rekordösszegű helyi adóbevételt tett lehetővé, melyért köszönet illeti a vállalkozásokat, vállalatokat és Fehérvár valamennyi munkavállalóját. A Közgyűlés többségi döntése alapján ezért 2019-ben sem kell a székesfehérvári magánszemélyeknek helyi adót fizetniük.

  2019.01.30.
 4. 200 új munkatársat vesznek fel - 35 milliárd forintos beruházás az Alcoa Wheels-nél

  A jelenlegi 35 milliárd forintból megvalósuló beruházás a székesfehérvári régió legnagyobb ipari beruházása, melynek eredményeként a világ egyik legmodernebb keréktermék gyára épül a városban. Az Alcoa cégcsoport 2016-os kettéválását követően a Székesfehérváron tevékenységét Arconic-Köfém néven folytató nagyvállalat idei fejlesztési terveiről Katus István országigazgatóval készült beszélgetés.

  2019.01.25.
 1. Fiatalok jelentkezését várják a WorldSkills-re - 60 országból érkeznek

  A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakközépiskolásoknak, végzős szakiskolai tanulóknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék tudásukat szakmájukban a fiatal szakemberek bajnokságán, a WorldSkills Kazan 2019 versenyen.

  2019.01.16.
 2. Újabb támogatás a Vasvárinak - több mint 5 millió forint a műszaki pályaorientációra

  Idén is 5 millió 600 ezer forinttal támogatja az Arconic Alapítvány a Vasvári Pál Gimnáziumot a STEM program keretében, amelynek célja, hogy a természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé irányítsa a diákok érdeklődését. A tanulók betekintést kaphatnak az adott terület tevékenységeibe, hétköznapjaiba is.

  2019.01.15.
 3. Felnőttképzési tanfolyam is indult az Alba Innovár Digitális Élményközpontban

  Az intelligens gyártási technológiák kezelését, menedzselését tanuló húsz résztvevő az Arconic Európai Keréktermék Kft. dolgozója és egy 320 órás tanfolyamon vesznek részt az egyedülálló digitális műhelyben. A 320 órás digitálisszakember-képzési program elvégzésével a résztvevők intelligens gyártási technológiák kezelésére, menedzselésére lesznek képesek.

  2019.01.15.
 4. Gyakorlati bemutatóval színesített szakmai nap lesz a Vörösmarty Szakközépben

  A Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában január 11-én 9 órától kerül sor a hagyományos „Vörösmartys Szakmai Napra”. A rendezvényen a legújabb technikai, technológiai újdonságokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők.

  2019.01.10.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek