Március 10-ig várják a jelöléseket a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra

Az idei esztendőben is várja a javaslatokat a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért. Azok a helyi vállalkozások, cégek részesülhetnek az elismerésben, melyek szem előtt tartják a felelősségteljes piaci magatartást. A jelöléseket március 10-ig várják a fogyvedalap@gmail.com címen.
2019.01.24. 10:01 |

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért és Székesfehérvár Önkormányzata évről-évre Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjban részesíti azokat a helyi vállalkozásokat, cégeket, amelyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes, etikus piaci magatartást.

A díj kapcsán Székesfehérvár alpolgármestere, Róth Péter elmondta, az idén is várja a fehérváriak javaslatait a kuratórium, a jelölések alapján ítélik oda a a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjat. "Egy ilyen kezdeményezés mellé a város közösségének és az önkormányzatnak is oda kell állnia. A díj meghirdetése erősíti az ittélők összetartozását és példát is mutat a gazdaság szereplőinek is." - fogalmazott Székesfehérvár alpolgármestere.

Az elismerést a Fogyasztók Világnapjához kapcsolódóan adományozzák. A jelöléseket a fogyvedalap@gmail.com címen várja az alapítvány 2019 március 10-ig.

Németh László az alapítvány elnöke elmondta, hogy a szakmai díjat már ötödik alkalommal hirdetik meg az önkormányzattal közösen. Németh László szólt arról is, hogy napjainkban egyre fontosabb téma a fogyasztóvédelem. "Ha valaki jól akarja működtetni a vállalkozását, annak a maximumot kell nyújtania Székesfehérváron, hiszen ebben a városban kiemelkedően magas a vásárlóerő." - tette hozzá Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke.

Domokos Tamás szociológus, a kuratórium tagja elmondta, minősítési eljáráson keresztül történik a díjazottak kiválasztása, az etikus piaci magatartás mindenfajta összetevőjét vizsgálják, 40 szempontból álló szigorú szűrőn mennek keresztül a vállalkozások. Szólt arról is, hogy azok a vállalkozások, akik ilyen típusú minősítésen mennek keresztül, nemcsak a lakosok számára válnak vonzóvá, hanem a munkavállalók szempontjából is. A díjban nemcsak a fogyasztókért való elkötelezettség tükröződik vissza, hanem egy felelős foglalkoztatói szemléletmód is.

A díjat a Fogyasztók Világnapjához kapcsolódóan adományozzák. A világnapot 1983 óta ünneplik világszerte. John F. Kennedy amerikai elnök 1962. március 15-én hirdetett ki egy történelmi nyilatkozatot, melyben a négy alapvető fogyasztói jogot (jog a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez) foglalta össze, az évek során ezek száma nyolcra emelkedett (kibővült a meghallgatás, a kártérítés, az oktatás és az egészséges környezethez való joggal).

Korábbi évek díjazottjai:

Gyártás kategória: Macher Gépészeti és Elektronikai Kft., KIKSZ Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Metalforg-Tec Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Mézes Varázs Kft., Aranyalma Cukrászda

Szolgáltatás kategória: Damniczki Cukrászat, Karikás Mester Fodrászat,  Rebényi Cukrászat, B Dekor Stúdió

Kereskedelem kategória: KARRIER-BÚTOR Tervező, Gyártó és Kereskedelmi Kft., Viniczai Cukrászda, Szék-Ház Irodabútor Kft., Lucullus 3 Kft., Diófa Étterem

Jó gyakorlatok a fogyasztókért oklevél: Jancsárkert Termelői és Biopiac

Gazdaság

 1. Busszal az Ikarusban - üzemlátogatáson mutatták be a gyártást

  Üzemlátogatást szervezett a Szent István Király Múzeum és az IKARUS Járműtechnikai Kft. AZ IKARUS - A Busz tárlathoz kapcsolódóan a jelenlegi gyártófolyamatokat mutatták be az üzem területén, ahol éppen rendőri és katonai feladatokat ellátó buszokat készítettek a dolgozók.

  2019.07.19.
 2. IKARUS, a busz - gyárlátogatásra hívják az érdeklődőket

  A Szent István Király Múzeum az IKARUS – A busz című kiállításához kapcsolódóan, az Ikarus Járműtechnikai Kft-vel együttműködve július 17-én, szerdán 11 órától gyárlátogatást szervez az érdeklődők számára.

  2019.07.10.
 3. A Váci és az Arconic pályaorientációs táborában szerezhettek tapasztalatokat a diákok

  Projektzáró eseményen összegezték a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, valamint az Arconic-Köfém Kft együttműködésében létrejött pályaorientációs tábor tapasztalatait pénteken.

  2019.06.28.
 4. Harmincegy csapat versenyzett a LEGO robotépítési és programozási versenyen

  Az Edutus Egyetem hatodik alkalommal rendezi meg a World Robot Olympiad™ (WRO™) LEGO robotépítési és -programozási tanulmányi versenyt, a regionális elődöntőre Székesfehérváron, a Kertész Csárdában került sor kedden. A verseny célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására.

  2019.06.11.
 1. Innováció napja az Óbudai Egyetemen - középpontban a robotizáció

  Ebben az évben a robotizációt és az ehhez kapcsolódó székesfehérvári felsőoktatási képzési paletta bemutatását választották központi témának az innováció napja alkalmából. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára ellátogattak a duális képzésben résztvevő partnervállalatok is.

  2019.06.05.
 2. Nyolc díjat adományoztak a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) 47. küldöttgyűlésének adott otthont a Gazdaság Háza csütörtökön. A Küldöttgyűlés tárgysorozatai között szerepelt a 1018. évi számadás és a 2019. évi üzleti terv elfogadása. Az esemény első részében ünnepélyes keretek között adták át a kamara díjait.

  2019.05.23.
 3. Megerősítette a 81-es négysávosítását az innovációs és technológiai miniszter

  Hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában. A miniszter megerősítette, hogy megvalósíthatósági tanulmány készül az M1 autópályáról leágazó 13-as és 81-es négysávúsítására.

  2019.05.17.
 4. Világmárkákkal bővülhet a Plaza kínálata, új parkolóhelyek létesülnek a belvárosban

  Az Alba Plaza és környezetének tervezett rekonstrukciójáról és fejlesztéséről egyeztettek a székesfehérvári Városházán az Önkormányzat és az Indotek Group vezetői. Az ingatlanfejlesztő társaság tájékoztatása szerint az Alba Plaza megvásárlását követően szakembereik azonnal megkezdték a bevásárlóközpont felújítására, valamint környezetének fejlesztésére vonatkozó tervek kidolgozását. Ezeket a nyár végén mutatják be a város számára. 

  2019.05.10.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek