Március 10-ig várják a jelöléseket a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra

Az idei esztendőben is várja a javaslatokat a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért. Azok a helyi vállalkozások, cégek részesülhetnek az elismerésben, melyek szem előtt tartják a felelősségteljes piaci magatartást. A jelöléseket március 10-ig várják a fogyvedalap@gmail.com címen.
2019.01.24. 10:01 |

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért és Székesfehérvár Önkormányzata évről-évre Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjban részesíti azokat a helyi vállalkozásokat, cégeket, amelyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes, etikus piaci magatartást.

A díj kapcsán Székesfehérvár alpolgármestere, Róth Péter elmondta, az idén is várja a fehérváriak javaslatait a kuratórium, a jelölések alapján ítélik oda a a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjat. "Egy ilyen kezdeményezés mellé a város közösségének és az önkormányzatnak is oda kell állnia. A díj meghirdetése erősíti az ittélők összetartozását és példát is mutat a gazdaság szereplőinek is." - fogalmazott Székesfehérvár alpolgármestere.

Az elismerést a Fogyasztók Világnapjához kapcsolódóan adományozzák. A jelöléseket a fogyvedalap@gmail.com címen várja az alapítvány 2019 március 10-ig.

Németh László az alapítvány elnöke elmondta, hogy a szakmai díjat már ötödik alkalommal hirdetik meg az önkormányzattal közösen. Németh László szólt arról is, hogy napjainkban egyre fontosabb téma a fogyasztóvédelem. "Ha valaki jól akarja működtetni a vállalkozását, annak a maximumot kell nyújtania Székesfehérváron, hiszen ebben a városban kiemelkedően magas a vásárlóerő." - tette hozzá Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke.

Domokos Tamás szociológus, a kuratórium tagja elmondta, minősítési eljáráson keresztül történik a díjazottak kiválasztása, az etikus piaci magatartás mindenfajta összetevőjét vizsgálják, 40 szempontból álló szigorú szűrőn mennek keresztül a vállalkozások. Szólt arról is, hogy azok a vállalkozások, akik ilyen típusú minősítésen mennek keresztül, nemcsak a lakosok számára válnak vonzóvá, hanem a munkavállalók szempontjából is. A díjban nemcsak a fogyasztókért való elkötelezettség tükröződik vissza, hanem egy felelős foglalkoztatói szemléletmód is.

A díjat a Fogyasztók Világnapjához kapcsolódóan adományozzák. A világnapot 1983 óta ünneplik világszerte. John F. Kennedy amerikai elnök 1962. március 15-én hirdetett ki egy történelmi nyilatkozatot, melyben a négy alapvető fogyasztói jogot (jog a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez) foglalta össze, az évek során ezek száma nyolcra emelkedett (kibővült a meghallgatás, a kártérítés, az oktatás és az egészséges környezethez való joggal).

Korábbi évek díjazottjai:

Gyártás kategória: Macher Gépészeti és Elektronikai Kft., KIKSZ Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Metalforg-Tec Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Mézes Varázs Kft., Aranyalma Cukrászda

Szolgáltatás kategória: Damniczki Cukrászat, Karikás Mester Fodrászat,  Rebényi Cukrászat, B Dekor Stúdió

Kereskedelem kategória: KARRIER-BÚTOR Tervező, Gyártó és Kereskedelmi Kft., Viniczai Cukrászda, Szék-Ház Irodabútor Kft., Lucullus 3 Kft., Diófa Étterem

Jó gyakorlatok a fogyasztókért oklevél: Jancsárkert Termelői és Biopiac

Gazdaság

 1. Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

  Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

  2019.04.18.
 2. 70 éve a város szolgálatában - díszvacsorával ünnepelték a SZÉPHŐ-t

  A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szerveztek díszvacsorát csütörtökön a Hotel Magyar Királyban, ahol egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével.

  2019.04.11.
 3. Átadták a Videoton EAS új, 8.25 milliárdért épített gyártócsarnokát

  Csütörtökön délelőtt adták át a Videoton vállalatcsoport egyik legnagyobb leányvállalatának, az elektronikus alkatrész beültetéssel és elektromechanikai szereléssel foglalkozó Videoton EAS Kft. új gyártócsarnokát. A beruházás összesen 8,25 milliárd Ft-ba került, de a Vidoton tavaly összesen 14 milliárdnyi feljesztést hajtott végre.

  2019.04.11.
 4. 70 esztendeje a város szolgálatában - a Széphő Zrt. múltja, jelene és jövője

  A Széphő Zrt. történetéről szóló visszatekintéssel, valamint jelenéről és jövőjéről szóló előadással emlékeztek a székesfehérvári cég megalapításának 70. évfordulójára. Az érdeklődők dr. Demeter Zsófia, történész, Fehérvár díszpolgára és Szauter Ákos, vezérigazgató vetítettképes bemutatóit láthatták szerdán este a Városháza Dísztermében. 

  2019.04.10.
 1. Lehetőségek széles spektruma az V. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén

  Ötödik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és az álláskeresőket a Fejér Megyei Hírlap hétfőn, Székesfehérváron, az MKOSZ-csarnokban. A börzén magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselőit is megtalálhatták az érdeklődők. 

  2019.04.08.
 2. Világmárkák gépbemutatója - nemzetközi konferenciát szervezett az Agrolánc Kft.

  Nemzetközi szakmai konferenciának és világmárkák gyakorlati gépbemutatójának adott otthont a MOL Aréna Sóstó csütörtökön. Az eseményt az Agrolánc Kft. rendezte kiemelt partnerei számára, immár nyolcadik alkalommal.

  2019.04.04.
 3. Fehérvárra érkezett az AmCham karrierorientációs programja

  Csütörtökön Székesfehérvárra érkezett az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham Hungary) Karrierorientációs Programjának három részes roadshow-ja. A kampányban, a karrierorientáció mellett, kiemelt szerepet kapnak az MTMI - matematika, természet- és mérnöktudományok, valamint informatika - tantárgyak népszerűsítése is.

  2019.03.28.
 4. Üzleti fórum Fehérváron a város és az ország legfontosabb gazdasági szereplőivel

  Üzleti fórumot szervezett szerdán Székesfehérváron a Videoton Holding Zrt., ahol a város és az ország legfontosabb vállalatainak vezetői tartottak szakmai konferenciát. Az előadások és a kerekasztalbeszélgetések a globális lassulás kontra bérnövekedés téma köré összpontosultak.

  2019.03.27.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek