Helyi jegyek és bérletek is vásárolhatók már a Mobiljegy app-on keresztül

Május 7-től már minen típusú helyi jegy és bérlet is megvásárolható a Közlekedési Mobiljegy applikáción keresztül, segítve ezzel a koronavírus-járvány idején javasolt készpénzmentes vásárlást.
2020.05.11. 07:01 |

Letöltés Androidra

Letöltés IOS-re

Ugyanezen termékek a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. partnerénél, a Simple by OTP applikációban is megvásárolhatók. Az elektronikus jegy- és bérletváltást választók jelentősen hozzájárultak azokhoz az erőfeszítésekhez, amelyekkel az utasok és az autóbusz-vezetők egészségét óvja a közlekedési társaság.

Székesfehérváron 2020. május 11-től munkanapokon ismét a szabadnapokra érvényes menetrend lép életbe az alábbi kiegészítésekkel.

13Y, 15, 15Y, 16-os járatok munkanapi menetrend szerint közlekednek.

13G járatok tanszüneti munkanapi menetrend szerint közlekednek.

11 járat rásegítő járattal egészül ki: az Ikarus 3. portától Szedreskerti lakónegyed felé 14:15 órakor rásegítő járat indul

13A járat rásegítő járattal egészül ki: a Babér utcából a Csapó utca felé 14:05 órakor kettő autóbusz indul

26A járatok rásegítő járatokkal egészülnek ki: a Jancsár utcából 5:25 órakor, 13:25 órakor és 21:25 órakor kettő autóbusz indul, a Kassai u. / Nagyszombati u. megállóból 6:10-kor, 14:10-kor egy-egy és 22:10-kor kettő autóbusz indul.

A Közlekedési Mobiljegy applikációban, illetve a Simple by OTP alkalmazásban a bérletek érvényességi időszaka megegyezik a papír alapú termékek érvényességi idejével.

Helyi bérletek váltásához a kívánt települést, a bérlet típusát és az érvényességi időt, havi, félhavi, negyedéves bérlet esetén az érvényesség hónapját szükséges megadni. Helyi jegyek vásárlásához szintén a települést kell beállítani, és azt, hogy mikortól akarunk utazni: a megadott időponttól számítva 60 perc áll rendelkezésre az utazás megkezdéséhez.

Az ellenőrzés során fel kell mutatni a megváltott bérletet, valamint azt az igazolványt, amelynek számát a vásárláskor megadták. Az elektronikus jegyek és bérletek kizárólag az applikációkon keresztül válthatók vissza, az érvényesség kezdete előtt. Az összeget a vásárló egyenlegén írja jóvá a közlekedési társaság.

A Volánbusz továbbra is kéri, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel csak az vegye igénybe a közösségi közlekedést, akinek halaszthatatlanul szükséges, és aki csak teheti, elektronikus úton váltsa meg jegyét, bérletét.

Az országos veszélyhelyzettel összefüggő, a Volánbusz autóbuszjáratait, menetrendjét, jegy- és bérletváltási szabályait érintő változásokról az utasok a volanbusz.hu/koronavirus oldalon, a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásról a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján tájékozódhatnak.

Közélet

 1. Sportpálya és kutyafuttató is lesz az Almássy telepen

  Az Almássy telepen található közel ötszáz négyzetméteres gyepes terület jövőbeni hasznosítása volt annak a lakossági fórumnak a témája, amelyet kedden tartottak a helyszínen. Az eseményen az ott élők a 11-es számú választókerület önkormányzati képviselőjével, Deák Lajosnéval és Bozai István városgondnokkal egyeztették elképzeléseiket.

  2020.07.08.
 2. Új mentőautó állt szolgálatba Székesfehérváron

  Új mentőautó állt szolgálatba Székesfehérváron. A Mentőállomás legújabb büszkeségét sajtótájékoztató keretében mutatták be kedden. A legmodernebb technikával rendelkező gépjármű általános mentési-szállítási feladatokat teljesít, az egészségügyi felszereltség mellett egy rámpa segítségével könnyebbé válik a betegszállítás is.

  2020.07.07.
 3. Közmeghallgatás lesz július 15-én a Városházán

  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése július 15-én, szerdán 8 órától közmeghallgatást tart a Városháza Dísztermében, melynek témája a koronavírus-járvány lesz.

  2020.07.07.
 4. Első kézből Székesfehérvár – hétkezdő hírek a város polgármesterétől

  A déli összekötő út hamarosan kezdődő kivitelezéséről, több más közlekedési kérdésről, iskolák energetikai korszerűsítéséről, illetve a Székesfehérvár Önkormányzata által működtetett velencei gyermektáborban most induló nagyszabású fejlesztésről is tájékoztatást ad dr. Cser-Palkovics András. Közösségi oldalán, az Első kézből Székesfehérvár poszt alatt az olvasók kérdéseit és észrevételeit is várja a polgármester. 

  2020.07.06.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2