Már meg is találta Turner utódját az Alba, újabb amerikai kosaras érkezik

Irányító posztra igazolt új légióst a fehérvári kosárcsapat, ami nem meglepő azután, hogy két napja szerződést bontott Frank Turnerrel. A 26 éves John Gillon legutóbb a török élvonalban játszott, előtte Litvániában is szerzett tapasztalatot az európai kosárlabdáról.
2021.02.17. 09:53 |

Az albakosar.hu klubhonlap számolt be az új igazolásról:

"Gyorsan megtaláltuk a távozó Frank Turner utódát, a folytatásban a szintén amerikai John Gillon szabja együttesünk fazonját. A 26 éves, 183 cm magas, 81 kg súlyú kosaras Texas nagyvárosában, Houstonban született, egyetemi tanulmányai során játszott a Little Rock, a Colorado State és a különösen jó nevű Syracuse gárdájában, mindenütt megtette a magáét. Aztán az NBA előszobájának számító G League következett, szintén három gárda, a Texas Legends, az Erie BayHawks, majd a Greensboro Swarm. 2019 nyarán költözött át Európába, a litván Pieno zvaigzdés Pasvalys csapatát erősített, a mostani szezon már Törökországban, a Darüssafaka Tekfen gárdájában találta.

-Örülök, hogy sikerült megállapodnunk, ilyen játékosra volt szükségünk – mondja az új szerzemény kapcsán vezetőedzőnk, Forray Gábor. – A litván és a török bajnokság erejét mindenki ismeri, úgy gondolom, a hazai pontvadászat meghatározó kosárlabdázója lesz. Gillon gyors, jól egy-egyezik, kiválóan passzol és jól dob. Már egyetemi évei alatt tekintélyt szerzett magának, a nagyon erős Syracuse meghatározó játékosa volt. Jó védő, remekül támadja a gyűrűt, ha a helyzet úgy hozza, gond nélkül be is fejezi az akciókat. Minden személyiségjeggyel rendelkezik, ami a mai, modern kosárlabdában az irányítókat jellemzi. "

Sport

 1. Szombaton megkezdődött a magyar rögbi bajnokság tavaszi szezonja!

  A Fehérvár Rugby Club Nagykőrösre utazott a jelenleg veretlen Honfoglalók csapatához. Bár kis létszámmal tudtak utazni, de elszánt volt a csapat hogy meglepjék fiatal ellenfelüket. Honfoglalók - FRC 66-14

  2021.03.08.
 2. Öngóllal lett meg a Vidi harmadik győzelme a Budafok ellen

  A kiesés ellen küzdő Budafok volt a MOL Fehérvár ellenfele az OTP Bank-liga 25. fordulójában, idegenben. Zivzivadze nagy góljával szerzett vezetést a Vidi, az első félidőben azonban egyenlített a 11-est is hibázó hazai csapat. A hajrában egy budafoki öngól döntötte el a meccset, harmadszor is legyőzték az újoncot a piros-kékek.

  2021.03.07.
 3. Kikapott Klagenfurtban, a Vienna Capitalsszal negyeddöntőzik a Volán

  A középszalasz utolsó mérkőzésén 4-2-es vereséget szenvedett a Klagenfurt otthonában a  Hydro Fehérvár AV19. Ezzel ötödikek letek a fehérváriak, és este az is eldőlt, hogy a rájátszásban a bécsi csapat otthonában kezdenek. Az első háromból senki nem választotta a Volánt.

  2021.03.07.
 4. Pakson is sima vereséget szenvedett az Alba Fehérvár

  Három hazai vereség után idegenben sem tudott javítani a fehérvári kosárcsapat. Bár az első negyed végén még vezettek Pakson Vojvodáék, szünetre már tetemes lett a hátrányuk, a harmadik negyedben pedig a harminc pontot is elérte. A végén felzárkózott, de öszességében simán kapott ki az Alba.

  2021.03.06.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak